دریانیوز: مهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان در سومین سفر خود به بخشهای مختلف استان به همراه مدیران استانی، بخش رویدر شهرستان بندرخمیر را انتخاب کرد تا ضمن حضور در جلسه شورای اداری استان از نزدیک در جریان آخرین وضعیت روند توسعهای و مشکلات و چالشهای شهر رویدر و بخش مرکزی شهرستان بندرخمیر قرار گيرد. به گزارش خبرنگار دریا ؛ دوستی در این سفر ضمن برگزاری جلسه شورای اداری استان، با حضور در سطح شهر رویدر به صورت نزدیک و صمیمی با مردم این شهر به گفتگو پرداخت و وضعیت این شهر را به صورت میدانی بررسی کرد. استاندار هرمزگان در جلسه شورای اداری استان در شهر رویدر گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی در طول سالیان گذشته خدمات ارزشمند و بزرگی را در مناطق مختلف به ویژه در روستاها و مناطق محروم انجام داده است.مهدی دوستی مهمترین مطالبات برای این منطقه را مسائل مرتبط با آموزش، راه و اشتغال عنوان کرد و افزود: دو بخش مرکزی و بخش رویدر بندر خمیر پتانسیلهای خوبی از جمله در حوزه اقتصاد دریایی مانند شیلات، صید و بنادر دارند که میتواند همان تجارت و ترانزیت و بازارچههای ملوانی باشد و هم ظرفیتهای خوبی در زمینه معادن دارند. وی ادامه داد: از جمله مهمترین پتانسیلهای معدنی منطقه معادن گچ است که میتوان از این ظرفیتها به خوبی استفاده کرد.استاندار هرمزگان گفت: در زمینه وضعیت راهها در این دو بخش مانند سایر بخشها چالشهای زیادی وجود دارد و با توجه به مسئله جغرافیایی و شرایط منطقه این مسئله در بخشهای رویدر و مرکزی خمیر تشدید میشود، وجود تقاطعهای حادثه خیز در این محورها زیاد است که نیازمند اصلاح هستند.
وی با مهم ارزیابی کردن مسئله آموزش در سراسر استان تصریح کرد: در بحث آموزش نیز برای این بخشها تصمیمات خوبی گرفته شد از جمله ارتقای رشتهها مانند رشتههای فنی و تشکیل هنرستان فنی که میتواند توسعه این منطقه در آینده و نیاز آموزشی منطقه را پاسخ دهد.استاندار هرمزگان در ادامه افزود: در سفر به بخشهای رویدر و مرکزی بندرخمیر و تشکیل جلسه شورای اداری استان در این منطقه، مصوباتی در حوزههای مختلف داشتیم که جمع این مصوبات به ۳۷ مصوبه رسید و ان شاالله بتوانیم با این مصوبات منطقه فوق را از بن بست خارج کنیم و به شکوفایی برسانیم، محرومیت زدایی، توزیع متوازن اعتبارات و امکانات رویکرد دولت سیزدهم در روند توسعه مناطق مختلف است. مهدی دوستی در پایان خاطرنشان کرد و گفت: مجموع این مصوبات در هفته دولت و دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد و امیدواریم که بتواند سبب تحول و شکوفایی در اقتصاد شهرستان و منطقه باشد. وی افزود: همچنین در خصوص دو پروژه بزرگ نیز در جلسه شورای اداری تصمیمات خوبی گرفته شد که یکی در مورد مزارع پرورش میگو و یک مورد نیز در خصوص مزارع معدنی بود که دو مسئله منتظر اخذ مجوزها و اعتبارات بودند به همین جهت در این نشست برای این موارد نیز تصمیمگیری لازم صورت گرفت.دوستی گفت: در زمینه تامین آب این مناطق اعتباری حدود ۱۲۰ میلیارد تومان نیاز است، تقریبا حدود ۴۰ میلیارد تومان از منابع استان برای این منظور هزینه خواهد شد و یک بخش از بودجه مورد نیاز را آبفا تامین خواهد کرد و با مجموع این اعتبارات و با تامین لوله میتوانیم پروژه تامین آب این منطقه را تا بهمن ماه انجام دهیم. گفتنی است استاندار هرمزگان در بدو ورود خود به بخش رویدر دو پروژه را نیز کلنگ زنی کرد، پروژه اول احداث پل بزرگ فلزی کروئیه و پروژه دوم احداث هنرستان در بخش رویدر بود.
تشریح ظرفیت ها و فرصت های اقتصادی و اشتغال زایی در بخش های مرکزی و رویدر
فرماندارخمیر گفت: ظرفیت های مهمی در بخش های مرکزی و رویدر شهرستان خمیر وجود دارد که در صورت حمایت می توان هم از نظر اقتصادی و هم اشتغال زایی تحول زیادی در منطقه ایجاد کنند.میرهاشم خواستار در جلسه فوق العاده شورای اداری استان در شهر رویدر ضمن معرفی دو بخش رویدر و مرکزی شهرستان خمیر به ظرفیت ها و پتانسیل ها و همچنین مشکلات و موانع ها زیرساختی در این بخش ها اشاره کرد و گفت:یکی از مهم ترین ظرفیت و قابلیت ها در دو بخش شهرستان، ظرفیت های کشاورزی و دامپروری است.وی با بیان اینکه این شهرستان در حوزه کشاورزی ، قطب استان هرمزگان بشمار می رود، تصریح کرد:در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ هکتار از زمین ها در این دو بخش زیر کشت کشاورزی قرار دارد که باعث اشتغالزایی بیش از ۷ هزار نفر شده است. فرماندار بندرخمیر افزود:عمده محصولات کشاورزی گوجه فرنگی در کهورستان از توابع بخش مرکزی است که حدود ۲هزار هکتار زمین کشاورزی در این حوزه زیر کشت دارد و در هر هکتار ۳ نفر مشغول فعالیت هستند.همچنین از ۴۶۲ هکتار زمین کشاورزی فعال در بخش رویدر ، ۸۰درصد به تولید خرما اختصاص دارد که قریب به ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی داشته است.
مهندس خواستار اضافه کرد: ایجاد صنایع تبدیلی ،هدایت روستائیان به سمت کشت گیاهان دارویی ،استفاده از روش های به روز و نوین کشاورزی و اعطای تسهیلات کم بهره از جمله راهکارها و پیشنهادات در این حوزه است که می تواند در توسعه این حوزه موثر باشد. فرماندار خمیر در ادامه با اشاره به ظرفیت های موجود در حوزه معدنی شهرستان افزود: بخش مرکزی شهرستان خمیر با دارا بودن ۷۰درصد از ذخایر گچ موجود هرمزگان ، مهم ترین قطب معادن استان به شمار می رود. وی افزود:بیش از ۳۴ معدن فعال در دو بخش رویدر و مرکزی فعال هستند. این مقام مسوول ادامه داد:در مجموع در حوزه معادن شهرستان در دو بخش رویدر و مرکزی، ۲هزار و ۱۹۰ نفر مشغول فعالیت هستند. فرماندار همچنین عدم توسعه شبکه برق متناسب با نیاز کارگاه های فعال ، افزایش نرخ و بهای حمل بار ، افزایش هزینه های ناشی از پهلو گیری و دپوی بار در اداره بندر را از مهم ترین خواسته های معدن داران در این دو بخش عنوان کرد. وی در ادامه گفت: وجود نخلستان ها و باغات و قرارگرفتن آنها در مجاورت کوهستان های شهر رویدر ، باعث شده بخش رویدر قابلیت های بالایی برای جذب گردشگران و توریست ها در حوزه گردشگری باشد.چشمه های طبیعی آب گرم ، جنگل های حرا در بخش مرکزی و خانه قاضی ، منطقه گردشگری چورستان ، چشمه بنو در بخش مرکزی از دیگر جاذبه های گردشگری در این دو بخش به شمار می آید.
ایجاد بازارچه مناسب جهت عرضه محصولات صنایع دستی
فرماندار همچنین با اشاره به تولیدات در حوزه صنایع دستی نیز بیان کرد:در این بخش محصولاتی از قبیل حصیربافی ، سبدبافی ، گلابتون دوزی ،زربافی و…جزو تولیدات این مناطق به شمار می رود.
وی در ادامه به ظرفیت های موجود در حوزه شیلات و آبزی پروری در بخش مرکزی شهرستان خمیر اشاره و اضافه کرد: وجود چشمه های آب شیرین و رودخانه کُر و سرمایه عظیم دریا جهت پرورش آبریان دریایی مانند ماهیان زینتی و غیره در قالب شرکت های دانش بنیان می تواند در این حوزه موثر باشد.
ثبت دیدگاه