حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۴ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 24 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4078 تعداد نوشته های امروز : 5 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آذر ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • ذخایر خونی هرمزگان  به مرز هشدار رسید
    ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۷:۵۰
    شناسه : 20401
    بازدید 1144
    8
    هرمزگان در آستانه بحران؛ دریانیوز// اهدای خون یک عمل حیاتی و نیکو است که به نجات جان انسان‌ها کمک می‌کند. این عمل نه تنها برای بیماران نیازمند به خون ضروری است، بلکه به حفظ سلامت جامعه نیز کمک می‌کند.
    ارسال توسط : نویسنده : یعقوب رستمی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// اهدای خون یک عمل حیاتی و نیکو است که به نجات جان انسان‌ها کمک می‌کند. این عمل نه تنها برای بیماران نیازمند به خون ضروری است، بلکه به حفظ سلامت جامعه نیز کمک می‌کند.

    اهمیت اهدای خون

    خون برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و شرایط پزشکی ضروری است. بیماران تالاسمی ، بیماران مبتلا به سرطان، افرادی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند و بیماران تصادفی به خون نیاز دارند.همچنین در زمان‌های بحران، مانند حوادث طبیعی یا شیوع بیماری، نیاز به خون به شدت افزایش می‌یابد. اهدای خون در این مواقع می‌تواند جان بسیاری را نجات دهد. به همین دلیل حفظ ذخایر خونی؛ باید به‌طور مداوم تأمین شود. اهدای منظم خون به حفظ این ذخایر کمک می‌کند و از کمبود آن جلوگیری می‌کند.کمبود خون می‌تواند تأثیرات جدی بر روی بیماران داشته باشد. عدم دسترسی به خون کافی می‌تواند منجر به تأخیر در درمان و افزایش خطرات جانی شود.

    وضعیت ذخایر خونی در هرمزگان

    مدیرکل انتقال خون هرمزگان در تازه ترین خبر منتشر شده در مورد ذخایر خونی هرمزگان هشدار داد. وی گفت: شمار مراجعه کنندگان خون به مراکز اهدای خون کاهش یافته است.ایمان زارعی افزود: بیماری‌های فصلی و آنفلوآنزا از مهم‌ترین دلایل کاهش مراجعه به مراکز انتقال خون است و در حال حاضر مراکز با کاهش ذخایر خون روبرو شده اند وبا ادامه این روند ذخایر خونی استان در چند روز آینده با کاهش روبه رو می‌شود و اکنون به همه گروه‌های خونی در استان نیاز است.

    هرمزگان روزانه به طور متوسط به ۱۵۰ تا ۲۵۰ واحد خون نیاز دارد.مردم می‌توانند دو هفته بعد از بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا برای اهدای خون به مراکز اهدای خون مراجعه کنند.کسانی هم که واکسن آنفلوآنزا دریافت کرده اند دو هفته بعد از تزریق می‌توانند خون اهدا کنند.مدیرکل انتقال خون هرمزگان با اشاره به اینکه حدود دو هزار بیمار خاص در استان وجود دارد، گفت: ۶۵ درصد مصرف خون در استان به بیماران خاص اختصاص دارد و عمر خون‌های بیماران تالاسمی ۳۲ تا ۴۵ روز است.همچنین خون اهدایی برای عمل‌های جراحی، مصدومان حوادث جاده‌ای و مادران باردار هم استفاده می‌شود.

    زارعی گفت: داوطلبان ۱۸ تا ۶۰ سال با وزن دستکم ۵۰ کیلوگرم می‌توانند برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند.پایگاه‌های انتقال خون در بندرعباس، قشم، بندرلنگه و میناب هم در دو نوبت صبح و عصر آماده خدمات رسانی است.آقایان هر سه ماه یکبار و بانوان هر چهار ماه یکبار می‌توانند خون اهدا کنند.

    راهکارها

    ترویج فرهنگ اهدای خون؛ برگزاری کمپین‌ها و برنامه‌های آموزشی برای افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت اهدای خون و تشویق افراد به شرکت در این عمل. فراهم کردن شرایط مناسب برای اهداکنندگان، مانند مراکز اهدای خون در مکان‌های مختلف و زمان‌های مناسب. تشویق به اهدای منظم؛ ترغیب افراد به اهدای خون به‌طور منظم و در فواصل زمانی مشخص.در پایان ذکر این نکته مهم است که اهدای خون یک عمل انسان‌دوستانه است که به نجات جان‌ها و حفظ سلامت جامعه کمک می‌کند. با توجه به کمبود ذخایر خونی در هرمزگان، نیاز به ترویج فرهنگ اهدای خون و تشویق افراد به شرکت در این عمل بیش از پیش احساس می‌شود. هر فرد می‌تواند با یک عمل ساده، جان دیگری را نجات دهد و به بهبود وضعیت بهداشت و درمان جامعه کمک کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.