حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳ Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4231 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • دلایل خروپف در زنان و راه های درمان
    ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۵:۳۴
    شناسه : 21074
    بازدید 1237
    9
    علت خروپف زنانخروپف صدایی است که هنگام تنفس ایجاد می شود که باعث می شود بافت های موجود در راه هوایی در هنگام خواب ارتعاش کنند. خروپف در زنان رایج است. در واقع، تقریباً هر زن گاهی اوقات خروپف می کند و حدود 28٪ از زنان بالغ به طور منظم خروپف می کنند.
    ارسال توسط :
    پ
    پ

    دریانیوز//علت خروپف زنانخروپف صدایی است که هنگام تنفس ایجاد می شود که باعث می شود بافت های موجود در راه هوایی در هنگام خواب ارتعاش کنند. خروپف در زنان رایج است. در واقع، تقریباً هر زن گاهی اوقات خروپف می کند و حدود ۲۸٪ از زنان بالغ به طور منظم خروپف می کنند.

    پس از به خواب رفتن یک زن، ماهیچه های بینی، دهان و گلو به طور طبیعی شل می شوند. با نرم شدن و باریک شدن این بافت ها راه هوایی، احتمال ارتعاش در آنها بیشتر می شود. عوامل زیادی می توانند این روند را تشدید کنند و احتمال خروپف را افزایش دهند.

    علت خروپف زنان

    بارداری

    بارداری با طیف وسیعی از تغییرات در بدن همراه است که تعدادی از آنها خطر خروپف را افزایش می دهند. افزایش وزن، تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون همگی می توانند با تنگ کردن مجاری تنفسی به خروپف در دوران بارداری کمک کنند.

    بیش از ۳۰ درصد از زنان در سه ماهه دوم بارداری شروع به خروپف می کنند. خروپف در سه ماهه سوم بارداری شایع تر می شود و معمولاً پس از زایمان برطرف می شود.

    یائسگی

    یائسگی زمانی است که زنان، پریود نمی شوند و دیگر قادر به باردار شدن نیستند. تغییرات هورمونی که در طول یائسگی رخ می دهد و منجر به آن می شود می تواند علائمی مانند گرگرفتگی، مشکل در خوابیدن و افزایش وزن را ایجاد کند. تعدادی از این تغییرات می توانند باعث یا تشدید خروپف شوند.

    سایر علل خروپف در زنان

    عوامل دیگری که خطر خروپف را در زنان افزایش می دهند عبارتند از:

    بالای ۵۰ سال بودن
    آلرژی
    سینوزیت (حاد و مزمن)
    چاقی و اضافه وزن
    مصرف الکل و تنباکو
    داروها، به ویژه آرام بخش ها
    کم کاری تیروئید

    آیا خروپف کردن برای زنان طبیعی است؟

    خروپف در زنان شایع است و همیشه جای نگرانی نیست. با این حال، زنان همچنین باید بدانند که خروپف می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت تنفسی اساسی به نام آپنه انسدادی خواب باشد. آپنه انسدادی خواب زمانی اتفاق می افتد که راه هوایی در طول خواب به قدری منقبض می شود که تنفس طبیعی را قطع می کند.

    در افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب، خروپف شبانه ممکن است مکرر، بلند شود و با مکث های کوتاه در تنفس قطع شود. سایر علائم آپنه خواب عبارتند از: خواب آلودگی در طول روز، تغییرات خلقی، بیدار شدن مکرر و سردرد صبحگاهی.

    زنانی که علائم آپنه خواب دارند باید با پزشک صحبت کنند زیرا آپنه خواب می تواند استراحت کافی را دشوار کند و خطر ابتلا به انواع مشکلات سلامتی درازمدت را افزایش دهد.

    چگونه خروپف را متوقف کنیم؟

    خروپف در زنان

    خروپف می تواند منبع ناامیدی برای زنان و شریک های رختخواب آنها باشد. برای جلوگیری از خروپف زنان، کارشناسان چندین استراتژی را توصیه می کنند:

    اجتناب از محرک ها: از نوشیدن الکل یا سیگار کشیدن قبل از خواب خودداری کنید و با پزشک در مورد اینکه آیا داروهای شما ممکن است در خروپف نقش داشته باشند صحبت کنید.
    رفع گرفتگی بینی: درمان گرفتگی بینی ممکن است به کاهش خروپف کمک کند. سعی کنید بخار حاصل از حمام را تنفس کنید، از شستشوی بینی استفاده کنید یا با پزشک در مورد داروی مناسب برای درمان احتقان مداوم صحبت کنید.
    موقعیت خواب خود را تغییر دهید: برای برخی افراد، خروپف هنگام خوابیدن به پشت بدتر است. برای کاهش خروپف، افراد می توانند در عوض سعی کنند به پهلو بخوابند.
    نوار بینی یا دهانی را امتحان کنید: نوارهای بینی به باز نگه داشتن مجاری بینی در هنگام خواب کمک می کنند، در حالی که دهانی های خروپف توسط دندانپزشک نصب می شوند و بافت های دهان و راه هوایی را جابجا می کنند تا راه هوایی گسترش یابد.

    همچنین برای زنانی که خروپف می کنند مهم است که با پزشک خود صحبت کنند. پزشکان می‌توانند علت خروپف را تعیین کنند و درمان‌ها و تغییرات سبک زندگی را توصیه کنند، که ممکن است شامل کاهش وزن برای افراد مبتلا به چاقی، ورزش‌های دهان یا دستگاه CPAP باشد.

    استفاده از تجهیزات ضدخروپف: شاید برایتان جالب باشد که تجهیزات ساده‌ای وجود دارند که به شما کمک می‌کنند خروپف نکنید. در اینجا برخی از پرکاربردترین آنها را به شما معرفی می‌کنیم.با استفاده از دستگاه های خانگی می توانید اقدام به درمان خروپف در خانه نمائید. در ادامه با برخی از این محصولات آشنا می شوید :

    کمربند ضدخروپف: افرادی که عادت دارند به پشت یا اصطلاحاً طاقباز بخوابند. در این حالت، نیروی گرانش بر بافت نرم گلو تاثیر گذاشته و با پایین کشیدن آن، راه هوایی را تنگ یا مسدود می‌کند. بنابراین بهترین کار این است که عادت کنید همیشه به پهلو بخوابید. کمربند ضدخروپف یک کمربند ساده است که دو توپ تنیس در آن تعبیه شده‌اند. بستن این کمربند مانع می‌شود که به پشت بخوابید و عادت خوابیدن شما را اصلاح می‌کند. شما در واقع با این کار پوزشن درمانی انجام داده اید. که این محصول مکملی برای دستگاه سی پپ نیز میباشد.
    پلاک دهانی ضدخروپف: این وسیله که به نام اورال اپلاینس نیز شناخته می‌شود، از جدیدترین و مؤثرترین وسایل جلوگیری از خروپف است. یکی از مهمترین علل ایجاد خروپف و آپنه خواب، عقب رفتن فک پایین است که باعث بسته شدن راه هوایی گلو می‌شود. پلاک دهانی در واقع فک پایین را کمی به سمت جلو می‌آورد و از عقب رفتن آن جلوگیری می‌کند. بنابراین گلو باز می‌شود و تنفس راحتتر انجام می‌شود. پلاک دهانی به دلیلایل زیادی از قبیل استفاده آسان، کارایی خوب و ارزان بودن مورد توجه متخصصان خواب قرار گرفته است.
    زبانگیر: در بعضی از افراد، عقب افتادن زبان عامل ایجاد خروپف و آپنه انسدادی خواب است. زبانگیر وسیله‌ای است که زبان را در جلوی دهان نگه داشته و از افتادن آن بر روی مجرای تنفسی جلوگیری می‌کند.
    نوزونت: این محصول در داخل بینی قرار می‌گیرد و با بازتر کردن سوراخهای بینی، باعث می‌شود هوای بیشتری وارد بینی شود و در نتیجه خروپف و آپنه خواب کاهش می‌یابد. نوزونت به خصوص برای افرادی که به دلایلی از جمله پولیپ، انحراف تیغه بینی یا افتادگی پره‌های بینی در خواب به سختی نفس می‌کشند، بسیار مؤثر است.
    چسب ضدخروپف: عملکرد چسب ضدخروپف با بازکردن سوراخهای بینی، مسیر عبور هوا را بازتر می‌کند. در آن یک فنر تعبیه شده است. با چسباندن آن بر روی بینی، فنر خم می‌شود. فنر برای اینکه به فرم صاف اولیه خود برگردد، پره‌های بینی را بالا می‌کشد و راه هوایی را باز می‌کند. بنابراین خروپف و آپنه خواب کاهش می‌یابد. استفاده از چسب ضدخروپف برای تنفس بهتر در حین ورزشهای هوازی، میان ورزشکاران نیز بسیار کاربردی است.
    چانه بند: مکملی برای اورال اپلاینس بوده و برای افرادی که عادت با دهن باز خوابیدن دارند اثربخش میباشد.

    همه این محصولات ضد خروپف را می توانید از سایت هوپنوس تهیه نمائید.

    جمع بندی

    خروپف در زنان می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند انسداد مسیرهای تنفسی، تغییرات هورمونی و سبک زندگی باشد. اگرچه خروپف ممکن است بی‌ضرر به نظر برسد، اما می‌تواند کیفیت خواب و سلامت کلی فرد را تحت تأثیر قرار دهد و حتی به مشکلات جدی‌تری همچون وقفه تنفسی منجر شود. با تغییرات ساده‌ای در سبک زندگی، مانند کاهش وزن، پرهیز از مصرف الکل و سیگار، و انجام تمرینات تقویتی گلو، می‌توان خروپف را بهبود داد. در صورت تداوم مشکل، مشاوره با پزشک و بررسی راهکارهای درمانی تخصصی توصیه می‌شود.

     

    منبع :

    https://www.sleepfoundation.org/snoring/what-causes-snoring-in-females

    برچسب ها : خواب,آرامش,سبک زندگی,درمان

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.