دریانیوز// انقلاب شکوهمند اسلامی ایران دارای دستاوردهای زیادی است که این دستاوردها و پیشرفت ها را دشمنان بیشتر از خودمان می دانند وبه همین دلیل تلاش می کنند با ترفندهای مختلف در مقابل این پیشرفت ها ودستاوردها بایستند، اما مسئولان و مدیران در تمامی سطوح و تریبون داران در حوزه های متفاوت بایستی به تبیین اقدامات صورت گرفته و دستاوردهای انقلاب بپردازند تا دشمنان نتوانند به گونه ای القا کنند که اقدامی در این چهاردهه صورت نگرفته است .
رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی های شان فرموند :
در این چهار دههای که از پیروزی انقلاب گذشته، فعالیتهای بسیار زیادی برای استمرار انقلاب انجام گرفته، آن هم فعالیتهای ثمربخش؛ حالا بعضی فعالیتهای خودجوشِ مردمی بوده، بعضی فعالیتهای دولتی بوده. کارهای بزرگی در این چند دهه انجام گرفته که بعضی می خواهند این را انکار کنند، می خواهند بپوشانند. من چند روز قبل از این هم در یک صحبتی گفتم ما نباید بگذاریم مشکلات نقدی که حالا در کشور وجود دارد، گرد و غبار بنشاند روی این همه فعالیت مهم و بزرگی که در این سالها انجام گرفته؛ اینها را نبایست ندیده گرفت.
ما پیشرفتهای زیادی داشتیم، نمونههای متعددی داشتیم؛ یک قلم، پیشرفت علم است. ما در این سالهای بعد از انقلاب، از لحاظ پیشرفت علمی، از همهی دنیا جلوتر بودیم. این قضاوت من نیست، قضاوت مراکز بینالمللی است؛ یعنی سرعت ما و شتاب پیشرفت علمی ما چندین برابرِ متوسطِ جهان است که حالا بعضی گفتهاند ده برابر، بعضی گفتهاند سیزده برابر . خب علم خیلی مهم است: اَلعِلمُ سُلطان؛ علم به معنای واقعی کلمه قدرت است. این شعرِ معروف «توانا بود هر که دانا بود» حرف درستی است.
«توانا بود هر که دانا بود»؛ دانش برای یک کشور توانایی میآورد، اقتدار میآورد. ما در بخشهای مختلف علمی پیشرفتهایی کردیم که در اول انقلاب تصورش را هم نمی کردیم. ماها خودمان در میدانهای مقدم انقلاب حضور داشتیم؛ اصلاً باورمان نمیآمد که ما در قضیهی انرژی هستهای، در قضیهی نانوتکنولوژی، در قضیهی بیوتکنولوژی، در قضایای گوناگون پزشکیهای پیچیده، عملهای جراحی بسیار دشوار، در قضیهی ناباروری، در قضیهی سلّولهای بنیادی و بخشهای مهم علمی گوناگون، بتوانیم این جور پیشرفت بکنیم که بحمدالله پیشرفت کردیم؛ جوانهای ما همت کردند، حرکت کردند، پیشرفت کردند.زیرساختهای اساسی؛ حالا یک قلم مسائل علمی بود، یک قلم زیرساختهای کشور است. البته من بنا ندارم اینها را مقایسه بکنم؛ کسانی که اهل آمار هستند مقایسه کنند، مقایسهاش هم اتفاقاً جالب و شیرین است.
در زمینهی راههای امن، بزرگراهها، آزادراهها، راه ریلی، مسئلهی سد، مسئلهی مسکن، مسئلهی آب و برق و گازرسانی به نقاط مختلف کشور، در این قضایا پیشرفتهایی که در این دهها سال انجام گرفته پیشرفتهای شگفتآوری است، پیشرفتهای بسیار مهمی است که قطعاً اگر چنانچه انقلاب نبود و حرکت انقلابی و حرکت جهادی نبود، این پیشرفتها به دست نمیآمد. [مثلاً] ایران شد محور خدمات سلامت و پزشکی منطقه. [قبلاً] برای کوچکترین عمل جراحی، کسانی که میتوانستند و پولش را داشتند می رفتند خارج؛ امروز از کشورهای منطقه برای پیچیدهترین جراحیها افراد میآیند ایران. برخی از این خدماتی که انجام گرفته و پیشرفتهایی که شده واقعاً دهها برابرِ آن چیزی است که قبل از انقلاب وجود داشته و اینها خیلی مهم است؛ خب این کارها انجام گرفته، اینها خدماتی است که نبایست اینها را [ندیده گرفت].
حتی در زمینهی اقتصاد هم همین جور است. حالا خود بنده جزو کسانی هستم که در مسائل اقتصاد همیشه به خودمان انتقاد میکنم؛ در زمینهی عدالت اجتماعی، در زمینهی توزیع عادلانهی ثروت، در زمینهی نابرخورداری طبقات ضعیف و امثال اینها، بنده در گفتارهای گوناگون انتقاد دارم؛ لکن در همین مقولهی اقتصاد هم قضاوت مراکز اقتصادی معروف دنیا این است که ایران در شاخصهای مهمی از شاخصهای اقتصاد، نسبت به قبل پیشرفتهای مهمی کرده، گامهای بزرگی را برداشته و حرکات بزرگی انجام گرفته. علاوهی بر اینها، خودکفائی ما در تولید بسیاری از چیزها و اعتماد به نفْس تولیدکنندهی ایرانی [هم حاصل شده] که اینها بایست منعکس بشود. البته رسانهی ملّی در این زمینه تکلیف بزرگی دارد که اینها را منعکس بکند، [امّا] آن چنان که باید و شاید منعکس نکردهاند؛ باید بکنند؛ این جزو کارهای لازمی است که بر دوش رسانهی ملی است.
همهی فعالانی که در این بخشها کار کردهاند به استمرار انقلاب کمک کردهاند، به تداوم انقلاب کمک کردهاند. و البته کمکاری داشتهایم، غفلت داشتهایم در بین این سالهای متمادی، احیاناً سوء نیتهایی هم وجود داشته، از این چیزها هم بوده است، داشتهایم، اما این کارهای بزرگ هم انجام گرفته که البته اگر این غفلتها نبود، وضع بهتر بود. ایشان همچنین دریک سخنرانی دیگری اظهار داشتند: دستاوردهای انقلاب حقیقتاً دستاوردهای عظیم و شگفتآوری است.
البته متأسفانه ما کم کار کردهایم در تبیین این دستاوردها؛ گاهی در سخنرانی، گاهی در یک بیان تلویزیونی یک چیزهایی گفته شده منتها خیلی بیش از این، میدان وجود دارد برای اینکه دستاوردهای انقلاب را بگوییم. حقاً در مهمترین بخشهای حیات اجتماعی، انقلاب دستاوردهای فوقالعاده و عظیمی دارد که حالا من دو سه موردش را عرض می کنم.
یکی این است که انقلاب چهرهی کشور را، چهرهی ایران را از یک کشور عقبماندهی علمی که بکلی از لحاظ علمی در آخرین صفهای کشورهای دنیا قرار داشت -کشور عقبماندهی علمی، از لحاظ سیاسی طفیلیِ سیاست قدرتهای بزرگ، از لحاظ اقتصاد وابستهی به قدرتهای بزرگ و در اختیار قدرتهای بزرگ؛ یعنی اقتصاد کشور ما در اختیار کشورهای بزرگ مثل آمریکا در یک برهه و انگلیس در یک برهه بود- تبدیل کرد به یک کشور آزاد، کشور مستقل، کشور عزیز، برخوردار از موفقیتهای بزرگ علمی در رشتههای مهم حیاتیِ امروز. امروز ایران در رشتههای مهمی در بین پنج کشور دنیا، شش کشور دنیا یا حداکثر ده کشور دنیا حضور دارد؛ این رشتهها، رشتههای بسیار بااهمیتی است. کشور در این قسمتها پیشرفت کرده و کشور مستقل، کشور آزاد، کشور آبرومندی است؛ این یکی از مهمترین کارهایی است که انقلاب انجام داده.ن
قطهی دوم [اینکه] ملّت ایران را از حال خمودگی و بیهدفی و دنبالهرَوی بیرون آورده، به ملتی پُرتحرک، پُرنشاط، هدفدار، سربلند، آبرومند در دنیا تبدیل کرده. قبل از انقلاب این جوری نبود؛ مردم سرشان پایین بود، مشغول زندگیهای خودشان [بودند]؛ یک هدف والایی، یک کار بزرگی، یک نگاه گستردهای به مسائل جهان ابداً وجود نداشت؛ یک عدهی مخصوصی، عدهی کمی در مجموعهی کشور چنین حالتی ممکن بود داشته باشند، اما مجموعهی کشور این جور نبود. امروز ملّت یک ملّت شادابی است، ملّت سربلندی است؛ با این همه جوان پرتحرک… نکتهی سوم که بسیار مهم است، [اینکه] مدیریت کشور را از یک حکومت استبدادی پادشاهی و فردی تبدیل کرد به یک حکومت مردمی و جمهوریت و مردمسالاری. امروز حاکم بر سرنوشت ملت ایران خود مردمند؛ مردمند که انتخاب می کنند؛ ممکن است خوب انتخاب کنند، ممکن است بد انتخاب کنند، اما مردم انتخاب می کنند؛ این خیلی چیز مهمی است. آن روز این حرفها وجود نداشت و کشور یک کشور استبدادی بود، همه چیز دست خودشان بود…
بعد، خدمات انقلاب در سازندگی کشور. اصلاً من تعجب می کنم! بعضیها که حالا یک حرفهای دیگری می زنند، چطور اینها را نمیبینند؟ این حادثهی مهم خدمترسانی به مردم را در پدید آوردن زیرساختهای اساسی. این همه زیرساخت اساسی در کشور به وجود آمده؛ راه، سد، آبرسانی، برقرسانی، گازرسانی، توسعهی صنعت، نوسازی کشاورزی، گسترش اعجابآور دانشگاهها. در هر شهر کوچکی یک دانشگاه وجود دارد؛ این همه دانشگاه، این همه دانشجو! مثلاً فرض کنید که از ۱۵۰ هزار دانشجو در آن روز، ناگهان برسیم به مثلاً ۱۰ میلیون، ۱۵ میلیون دانشجو؛ که امروز سی برابر، چهل برابر آن روز دانشجو و فارغالتحصیل داریم در دانشگاههای گوناگون؛ اینها کارهای زیرساختی است و بسیار مهم است. و این کاری است کارستان که واقعاً اینها را انقلاب انجام داد و یک دولت معمولی، یک حکومت معمولی که انقلابی نبود، نمی توانست این همه کار را انجام بدهد.
علاوهی بر اینها، تقویت نیروی نظامی و دفاعی کشور است. این کشوری است که در برابر حملهی نیروهای معدود انگلیسی و غیر انگلیسی در جنگ [جهانی] دوم، چند ساعت بیشتر نتوانست ایستادگی کند [اما] هشت سال همهی نیروهای قدرتهای جهانی، یعنی آمریکا، شوروی، فرانسه، انگلیس، آلمان و دیگران و پولهای دولتهای مرتجع، زیر اسم صدام با ایران جنگیدند -یعنی یک جنگ بینالمللی به معنای واقعی کلمه- و بعد از هشت سال هیچ غلطی نتوانستند بکنند و به وسیلهی نیروهای نظامی و دفاعی و مردمی ما، از مرزها اخراج شدند؛ این چیز کمی نیست. این مال سالهای اول انقلاب است، مال دههی اول انقلاب است که یک چنین حرکت عظیمی انجام گرفت. امروز که خب بحمدالله وضع نیروهای نظامی ما بمراتب [بهتر است]؛ یعنی نمی شود گفت ده برابر؛ دهها برابر از آن روز جلوتر هستند. امروز بحمدالله کشور ما یک قدرت بزرگ منطقهای است از لحاظ دفاعی و یک نیروی پُرتوان از لحاظ دفاعی در نگاه بینالمللی است.خب، اینها دستاوردهای انقلاب است، چیز کمی نیست؛ ما این دستاوردها را باید بشناسیم و بدانیم.
البته ما هرگز پنهان نکردیم، باز هم پنهان نمی کنیم که در بخشهایی هم عقبماندگی داریم؛ عقبماندگیهایی که به هیچ وجه قابل قبول نیست. در این عقبماندگیها مقصر خود ما هستیم، خود ما مسئولین مقصریم؛ مردم هم در یک بخشهایی ممکن است دخالت داشته باشند. این عقبماندگیها باید جبران بشود؛ این به خاطر انقلابی عمل نکردن ما است . ما هر جا انقلابی عمل کردیم، عقبماندگی نداشتیم، هر جا از انقلاب کوتاه آمدیم، یک حرکت غیر انقلابی و حرکت ناشی از کسالت و بیتوجهی انجام دادیم، عقبماندگی به وجود آمد .
ثبت دیدگاه