حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۱۱ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 1 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3958 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آذر ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • درس آزاد
    ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۵:۱۳
    شناسه : 22082
    بازدید 119
    1
    به بهانه برگزاری نمایشگاه سوغات و صنایع دستی اقوام دریانیوز// معلم ها و والدینی که فرزند دانش آموز دارند می دانند چند سالی ست که چند برگ سفید به کتاب ادبیات اضافه شده با عنوان " درس آزاد" .
    ارسال توسط : نویسنده : معصومه ناصری منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// معلم ها و والدینی که فرزند دانش آموز دارند می دانند چند سالی ست که چند برگ سفید به کتاب ادبیات اضافه شده با عنوان ” درس آزاد” .

    درس آزاد درسی است که مطالبش را خود دانش آموزان می نویسند و البته توصیه شده این درس به آداب و رسوم و فرهنگ بومی هر منطقه ای اختصاص پیدا کند. بدون شک همین امر فرصت گفتگوی بین دانش آموز و والدین یا حتی بزرگترهای فامیل را فراهم می آورد و می توان گفت آموزش و پرورش با گنجاندن درس آزاد در کتاب دانش آموزان ، با یک تیر دو نشان زده. هم آنها را تشویق به تعامل با خانواده و فامیل کرده و هم زمینه آشنایی بیشتر با فرهنگ غنی منطقه و آداب و رسوم را فراهم آورده است.

    اقدامی که می تواند به نوعی دیگر در دستور کار نهادهای مختلف قرار بگیرد. مثل شهرداری ها یا سازمان صمت که هر چند وقت یکبار با برپایی نمایشگاه سوغات و صنایع دستی اقوام در شهرهای مختلف استان کاممان را از خوردنی ها شیرین می کند و گاهگاهی نمایشی از انواع لباس و موسیقی هم در بخش جنبی این نمایشگاه ها برپا می کند. همین نمایشگاه ها بخصوص در شش ماهه دوم سال که فصل گردشگری در هرمزگان است می توانند فرصتی باشند برای معرفی آداب و رسوم استانمان به دیگران بخصوص نسل جوان. جذب گردشگر و رونق فروش صنایع دستی، کتاب یا لباس های بومی و از همه مهمتر گذراندن دمی به شادی.

    مثلا حالا که دمای هوای استان به درجه مطبوعی رسیده می توان یک آخر هفته را برای برگزاری مراسم قبله دعا درکوهستان پارک پنجه علی بندرعباس اختصاص داد. مراسمی که در آن مردم نماز می خوانند .نذری می دهند و از خدا طلب باران می کنند. می توان در پارک ها و تفرج گاه ها مسابقه ضرب المثل های محلی یا ترانه های فولکلوریک برگزار کرد یا رسم قدیمی صید گشا را در دریا برگزار نمود .رسمی که در سالهای دور برای افزایش ذخایر ابزیان انجام می شده و صدها آداب و رسوم دیگر که به احیای فرهنگ غنی استان می افزاید و می تواند در رونق گردشگری و اقتصاد هم نقش داشته باشد.

    در اقدامی دیگر می توان هر جمعه در یکی از روستاها یا شهرهای استان بازارچه ای محلی برگزار کرد و رسم و آیینی دیرین را به جا آورد تا هم روستا و شهر به بقیه معرفی شوند و هم نام آن آیین قدیمی زنده بماند. خلاصه اینکه در معرفی و حفظ آداب و رسوم هرمزگان پایمان را از برگزاری حنابندان و عروسی و پخت نان محلی فراتر بگذاریم تا بخش عظیم فرهنگ و تمدن و آداب نیاکانمان از یادها نرود.

    البته ناگفته نماند گام های ارزشمندی در این زمینه برداشته شده که برگزاری مسابقه جهله و کندر کشی یا مراسم رزیف در قشم بخشی از آنهاست با این حال همانطور که متولیان فرهنگ استان می دانند، تا رسیدن به نقطه ایده ال فاصله بسیار است . شاید با استفاده از الگوی کشورها، شهرها و روستاهای موفق در این زمینه بتوان به نتایج بهتری دست یافت.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.