حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳ Tuesday, 7 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4145 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • خط لوله استراتژیک گوره- جاسک به بهره‌برداری رسید
    ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۴:۴۹
    شناسه : 23364
    بازدید 151
    0
    باهدف تأمین خوراک پایدار، افزایش بهره وری و صرفه جویی ۸۰ میلیون یورویی؛ دریانیوز// طی آیینی، طرح تامین خوارک نفت خام پالایشگاه نفت بندرعباس از خط لوله گوره - جاسک با حضور مسئولان کشوری و استانی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
    ارسال توسط : نویسنده : یعقوب رستمی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// طی آیینی، طرح تامین خوارک نفت خام پالایشگاه نفت بندرعباس از خط لوله گوره – جاسک با حضور مسئولان کشوری و استانی مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این مراسم با حضور محمد صادق عظیمی فر معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی،محمد مشکین‌فام مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، محمد آشوری استاندار هرمزگان، احمد هاشمی مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس، رئیس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان‌ برگزار شد.محمد صادق عظیمی فر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در این آیین با بیان اینکه این طرح یکی از راهبردی‌ترین پروژه‌های صنعت پالایش است، اظهار کرد: با بهره‌برداری از این طرح، می‌توانیم از خط لوله گوره -جاسک استفاده بسیار موثر و پایداری داشته باشیم.

    خوراک پایدار و تولید حداکثری
    وی در ادامه افزود: این اقدام به تأمین خوراک پایدار و تولید حداکثری فرآورده‌های نفتی در پالایشگاه نفت بندرعباس با هزینه‌های کمتر کمک شایانی خواهد کرد.معاون وزیر نفت خاطر نشان کرد: در صنعت پالایش و پخش برای اجرای ماموریت‌های خود، از جمله تولید و تأمین فرآورده‌های نفتی، رفع ناترازی انرژی و تکمیل زنجیره ارزش، چند اقدام اساسی را دنبال می‌کنیم.

    افزایش بهره‌وری و استفاده حداکثری از ظرفیت پالایشگاهی موجود
    عظیمی فر بیان داشت: از ابتدای استقرار دولت چهاردهم، تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید بنزین، نفت و گاز در پالایشگاه‌ها داشتیم و در مدت کوتاهی توانستیم نزدیک به ۱۰ میلیون لیتر تولید بنزین و ۱۲ میلیون لیتر در روز به تولید نفت و گاز کشور اضافه کنیم.وی گفت: هدف ما رسیدن به تولید ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین، نفت و گاز تا انتهای دولت چهاردهم است.مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه برای رفع ناترازی انرژی، نیاز به ارتقاء بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف داریم،گفت:برنامه‌های متعددی از جمله متنوع‌سازی سبد سوخت و هوشمندسازی زنجیره تولید تا مصرف در این زمینه طراحی شده است‌.وی با بیان اینکه نیاز به زیرساخت‌های انتقال خوراک و فرآورده‌های نفتی داریم، ابراز داشت: در هرمزگان دو طرح راهبردی به بهره‌برداری رسیده است:اتصال پالایشگاه بندرعباس به خط لوله گوره- جاسک طرح خط لوله جدید انتقال فرآورده‌های نفتی از بندرعباس به رفسنجان به طول ۴۶۰ کیلومتر این خطوط لوله به انتقال فرآورده‌های نفتی از جنوب به شمال کشور کمک می‌کنند و با تکمیل آن‌ها، طول خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی کشور به ۱۵ هزار کیلومتر افزایش خواهد یافت.

    گامی بلند در توسعه اقتصادی و صنعتی
    حجت الاسلام موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، گفت: پروژه خط لوله تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس گامی بلند در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور و نمادی از توانمندی‌های بومی و خوداتکایی ملت ایران است.وی در ادامه افزود: این خط لوله نه تنها یک زیرساخت اقتصادی، بلکه یک ابتکار استراتژیک و زیست‌محیطی است که نقش محوری در بهبود امنیت انرژی کشور ایفا می‌کند.رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: با بهره‌برداری از این خط لوله، خوراک از مسیرهای پرهزینه و پرخطر دریایی به مسیر زمینی انتقال می‌یابد که این تغییر افزون بر کاهش هزینه‌ها، زمان انتقال را نیز به طرز چشمگیری بهبود می‌بخشد و در بحث ناترازی انرژی و امنیت انرژی بسیار اثر گذار خواهد بود.

    حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه این پروژه در شرایطی به ثمر رسیده است که کشور تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار دارد، بیان داشت: این دستاورد پاسخ قاطع ملت ایران به فشارهاست و ثابت می‌کند که با همت متخصصان داخلی قادر به تحقق بزرگترین طرح‌های ملی هستیم. وی عنوان کرد: این دستاورد بزرگ نتیجه همت و تلاش بی‌وقفه مهندسان، کارگران و متخصصانی است که در برابر موانع و مشکلات ایستادگی کردند و در این رابطه از تمامی دست‌اندرکاران این پروژه، شرکت ملی نفت، پیمانکاران، مشاوران و نیروهای کارآمد داخلی قدردانی می‌نمایم. رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: این پروژه تنها یک آغاز است، آغازی برای عبور از خام‌فروشی و حرکت به سمت تولید ارزش افزوده و از دولت و وزارت نفت انتظار داریم که با برنامه‌ریزی دقیق و جامع، زمینه‌ساز توسعه صنایع پایین‌دستی را فراهم کنند تا شاهد افزایش اشتغال، درآمد و امنیت اقتصادی باشیم و باید این پروژه الگویی برای سایر طرح‌های توسعه‌ای باشد.

    این خط لوله یکی از طرح‌های مهم کشور است
    استاندار هرمزگان نیز در این آیین، اظهار کرد: خط انتقال نفت گوره- جاسک یکی از طرح‌های مهم در کشور است که برای افزایش استفاده از ظرفیت های آن لازم است پالایشگاه‌های بخش خصوصی در امتداد این خط لوله مستقر شوند. وی با اشاره به حجم بالای نفت انتقالی به
    بندر جاسک، افزود: در حال حاضر سه مجتمع پترو پالایشی در شهرستان جاسک فرآیند احداث را طی می‌کنند. استاندار هرمزگان ادامه داد: تلاش‌ها بر این معطوف است که این پروژه‌ها تا سال ۱۴۰۷ به بهره‌برداری برسند و در این صورت هر کدام از این مجموعه‌ها قادر خواهند بود روزانه تا ۶۰ هزار بشکه فرآورده نفتی و مواد پتروشیمی تولید کنند.

    آشوری با تاکید بر لزوم اهتمام مدیران صنعت نفت بر اجرای مسئولیت‌های اجتماعی و با قدردانی از مشارکت در ساخت مراکز درمانی، آموزشی و ورزشی، عنوان کرد: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی باید به یک انسجام بین صنایع دست پیدا کنیم و بر اساس نظام اولویت ها مسئولیت های اجتماعی را ساماندهی کنیم. وی با اشاره محدودیت‌های به وجود آمده در تخصیص گاز به صنایع استان، خواستار بازنگری در این حوزه شد و خاطرنشان کرد: پایداری تولید در هرمزگان نیاز به تأمین گاز دارد. وی تاکید کرد: مردم هرمزگان در مصرف گاز خانگی در انتهای جدول هستند و تنها دو درصد از گاز کشور را مصرف می‌کنند که آن هم برای حفظ و پایدارسازی تولید است از این رو ضرورت دارد در سهمیه گاز صنایع استان بازنگری شود.

    صرفه جویی در هزینه و زمان
    احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، اظهار کرد: این پروژه یکی از ابرپروژه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و این خط لوله به طول هزار کیلومتر، تأمین خوراک طول مسیر را برای پالایشگاه‌های مختلف کشور از جمله پالایشگاه نفت بندرعباس فراهم می‌کند. وی در ادامه افزود: انتقال خوراک از مسیر دریایی به زمینی کاملاً منطقی و به‌صرفه است و می‌تواند هزینه‌ها و زمان انتقال را به طرز چشمگیری بهبود بخشد.نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: این تغییر می‌تواند مشکلات ناترازی و تأمین خوراک را در کشور حل کند و به افزایش تولید فرآورده‌های نفتی کمک کند.

    مرادی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد از بنزین کشور از پالایشگاه‌های هرمزگان تأمین می‌شود، بیان داشت: این منطقه به عنوان قطب پالایشگاهی کشور شناخته می‌شود.وی در بخش دیگری از سخنان خود ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و بنگاه‌های اقتصادی پرداخت و گفت: پالایشگاه‌های بندرعباس و نفت ستاره خلیج فارس در پروژه‌های بهداشتی و درمانی مانند ساخت بیمارستان‌ها نقش مهم و بسزایی را ایفا کرده‌اند. نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شرکت نفت بندرعباس همچنین به توسعه زیرساخت‌های ورزشی در استان کمک کرده است و توجه به ایفای مسئولیت‌های اجتماعی توسط صنایع می‌تواند در رفع محرومیت در هرمزگان بسیار اثر گذار باشد.

    مرادی افزود: استفاده از نیروهای بومی و کاربلد در ترکیب معاونین و مدیران ارشد صنایع یک ضرورت است و خوشبختانه پالایشگاه‌های نفت بندرعباس و نفت ستاره خلیج فارس از نیروهای بومی استفاده کرده‌اند و این اقدام به تقویت اعتماد به نفس و مهارت‌های فرزندان بومی کمک خواهد کرد.وی در پایان، عنوان داشت: صنایع و شرکت ها بیشتر در انجام مسئولیت‌های فعال باشند تا زمینه محرومیت زدایی از هرمزگان فراهم شود.

    سرمایه‌گذاری ۳۲ میلیون یورویی
    محمد مشکین فام مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران نیز در ادامه این مراسم، اظهار کرد: شرکت ملی نفت ایران با سرمایه‌گذاری ۳۲ میلیون یورو به عنوان سرمایه‌گذار این طرح و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به عنوان کارفرمای اجرایی، پروژه خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس را به انجام رساندند. وی در ادامه افزود:همزمان با احداث خط لوله اصلی گوره – جاسک در فروردین ۱۳۹۹، قرارداد تأمین لوله با شرکت پتروآهن فردوس امضا شد و در آبان ۱۳۹۹ عملیات اجرایی این پروژه به شرکت مارون مکانیک واگذار گردید.مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران خاطر نشان کرد: عملیات اجرایی این پروژه از خرداد ۱۴۰۲ آغاز و در مدت حدود ۱۶ ماه تکمیل و راه‌اندازی شد و در پنجم دی‌ماه امسال، نخستین محموله نفت به مخازن پالایشگاه بندرعباس ارسال شد.مشکین فام بیان داشت:این خط له امکان تثبیت خوراک پالایشگاه به مقدار ۳۰۰ هزار بشکه در روز را فراهم کرده است‌ و از این پس، خوراک پالایشگاه از طریق خط لوله خشکی تأمین می‌شود که کاهش هزینه‌ها و افزایش پایداری تأمین خوراک را به دنبال دارد.

    می‌توانیم با ظرفیت حداکثری تولید کنیم
    احمد هاشمی مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز در این آیین، بیان کرد:پالایشگاه نفت بندرعباس در سال ۱۳۷۶ با ظرفیت پالایش ۲۳۲ هزار بشکه در روز مورد بهره‌ برداری قرار گرفت و تنها پالایشگاه در سطح ایران و خاورمیانه است که تصفیه نفت خام سنگین را انجام
    می دهد.وی در ادامه افزود: در سال ۱۳۸۷، ظرفیت پالایشگاه با تلاش کارکنان به میزان ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یافت و نهایتاً در سال۱۳۹۲، این ظرفیت به ۳۵۰ هزار بشکه رسید.

    مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس، خاطر نشان کرد: دریافت خوراک از طریق کشتی‌ هزینه‌های بالایی داشته و سالانه بالغ بر ۸۰ میلیون یورو برای حمل خوراک از خارک به بندرعباس هزینه می‌شد و دریافت خوراک از طریق دریا ریسک‌های خاصی از جمله خرابی کشتی‌ها و مشکلات آب و هوایی داشت که باعث نوسانات در تأمین خوراک می‌شد.هاشمی بیان داشت: با بهره‌برداری از این خط لوله، این هزینه‌ها حذف می‌شود و از لحاظ اقتصادی بسیار باصرفه‌تر است و با استفاده از خط لوله، مشکلات و نوسانات به حداقل می‌رسند و خوراک پالایشگاه به صورت پایدار تأمین می‌شود.وی تصریح کرد:با این تغییر، اسکله اختصاصی در منطقه ویژه آزاد می‌شود و می‌تواند برای صادرات فرآورده‌های نفتی استفاده شود و این اقدام به بهبود صادرات و تولید کمک شایانی می‌کند.

    مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس، گفت: ظرفیت دریافت خوراک از طریق خط لوله ۳۵ هزار بشکه در روز است، اما به دلیل مشکلاتی که در دریافت خوراک از طریق کشتی به وجود می‌آمد، متوسط دریافت خوراک کاهش می‌یافت. با دریافت خوراک از طریق خط لوله، می‌توانیم با ظرفیت کامل تولید کنیم و این افزایش تولید به کاهش ناترازی سوخت کشور و پایداری تولید کمک خواهد کرد.

    هاشمی ابراز داشت: نوسان در دریافت خوراک همواره هزینه‌های زیادی برای پالایشگاه به همراه داشته است. با دریافت مستمر خوراک از طریق خط لوله، دیگر شاهد این نوسانات نخواهیم بود و خوراک پالایشگاه به صورت پایدار و در بازه زمانی مشخص تأمین خواهد شد. وی تاخیر در تامین خوراک به دلیل بدی آب و هوا و توقف کشتی، افزایش ناگهانی مستمر و بسیار زیاد هزینه های بندری و گمرکی،افزایش اجاره بهای استفاده از اسکله نفتی و هزینه های مرتبط بامنطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس مشکلات تامین خوراک نفت خام پالایشگاه از طریق کشتی عنوان کرد.مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس، گفت: نفت، گاز، بنزین، سوخت جت، نفت کوره، گاز مایع، نفت سفید را محصولات و فرآورده های اصلی این مجموعه نفتی است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.