حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۳ Tuesday, 21 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4222 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • خجولی، ریشه اساسی مسائلی که در ارتباطات داریم
    ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۷:۵۱
    شناسه : 19495
    بازدید 1113
    11
    دریانیوز// شاید بهتر باشد از خود کلمه خجل شروع کنیم ؛شناخت و آگاهی ما نسبت به معنای کلمه شاید کمک کند که درک بهتری از این رفتار داشته باشیم .
    ارسال توسط : نویسنده : محمد بی طمع منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// شاید بهتر باشد از خود کلمه خجل شروع کنیم ؛شناخت و آگاهی ما نسبت به معنای کلمه شاید کمک کند که درک بهتری از این رفتار داشته باشیم .

    خجل در ریشه لغوی به معنای شرم از انجام کاری در لغت نامه ذکر شده، پس چرا برخی قبل از انجام کاری،رفتاری،صحبتی یا درخواستی شرمگین هستند یا خجالت می‌کشند؟ بایستی به مرور گذشته افراد بپردازیم ،به زمان کودکی ؛ شاید ریشه این موضوع در نوع رفتار و کلام والدین ،اطرافیان ،معلمین یا حتی رسانه های جمعی باشد که فرد بیشترین زمان را با آنها گذرانده و تاثیر پذیرفته است .

    زمانی که فرزندی درجمع خانواده یا فامیل اظهار نظر می‌کند ،اما تصور والدین این است که اگردر مورد موضوع اطلاعات غلطی بدهد یا به مزاج دوستان خوش نیاید، با ایما و اشاره یا حتی کاملا مستقیم از فرزند خود می‌خواهند که سکوت کند. شروع شکل گیری این موضوع در مغز فرزند است که احتمالا هر کجا قرار باشد صحبت کند ممکن است اشتباه کنم، پس سکوت بهترین راه حل است. درصورتی که اگر والدین قبل از حضور در مهمانی یا دورهمی های خانوادگی با فرزند خود صحبت کند و از اوبخواهند که فقط در مورد مسائلی اظهار نظر کند که آگاهی کافی در مورد آنها دارد، سدی محکم در برابر ترس و خجالت خواهد بود .

    شرایط بعدی که موجب خجالت می‌شود این است که در جمعی موقع صحبت به دلیل اشتباه کلامی مورد تمسخر قرار می‌گیرد. بهتراین است که اگر اشتباهی کلامی برایش پیش آمد، جمله یا کلمه را اصلاح کند و با لبخند واعتماد به نفس صحبت را ادامه دهد . یا زمانی که والدین به اتفاق فرزند خویش در مهمانی حاضر می‌شوند و فرزنداز اکثریت مهمان ها شناختی ندارد ،همگی از او انتظار دارند به سرعت خود را با شرایط وفق دهد، اما او برای شناخت و عادت به آن فضا نیاز به زمان دارد و والدین این جمله را برزبان جاری می‌کنند که خجالت میکشه، زمان بگذره با شما راحت ارتباط برقرار خواهد کرد و برچسب خجالتی بودن به مرور زمان جزئی از شخصیت او خواهد شد. پیشنهادم به والدین این است که قبل از حضور در مهمانی ها و فضاهایی که فرزندشان شناخت چندانی از آن محیط ندارند، حتما با اوصحبت و شرایط جدید رابرای او توضیح دهند تا تصویر ذهنی خوب وراحت برای او به وجود بیاید .

    حال که با ریشه خجالت آشنا شدیم درک بهتری از دلیل این رفتار به دست آوردیم، به این بپردازیم که در نوجوانی و بزرگسالی برای یک فرد خجالتی چه پیش خواهد آمد؟ خجالت باعث از دست رفتن فرصت های بسیار چه از لحاظ ارتباطی،دوستیابی ویا حتی عدم جرات گفتگو در مورد ایده ها و نظرات در دوران نوجوانی و این رفتار در بزرگسالی، عدم اعتماد به نفس ،عدم رفتار جرات مندانه در دوران تحصیل یا در محل کسب و کار و حتی هنگام خواستگاری خواهد شد .

    حدیثی از حضرت علی (ع) خواندم که فرمودند: انسان کم رو و خجالتی حتی روزی خود را نیز از دست می‌دهد. کمی به این حدیث گهربار فکر کنیم . حضرت امیر (ع)چه زیبا فرمودند شخصی که خجالت بکشد درست نمی‌تواند از حق خود دفاع کند و حتما رزق و روزی معنوی و مادی را ازدست خواهد داد.

    بهتر است با گرفتن مشاوره از متخصصین و حضور در کلاس های فن بیان و سخنرانی این رفتار را کنار بگذارید و به جای منتظر فرصت ماندن با روی گشاده به استقبال فرصت ها بروید. در شهر بندرعباس یکی از موسسات آموزشی که کاملا تخصصی به این مقوله پرداخته، موسسه آموزشی فن بیان و مهارت‌های زندگی سیمرغ است و بابرگزاری دوره‌های آموزشی به شما کمک خواهد کرد مهارت‌های ارتباطی،کلامی و رفتاری اصولی را فراگرفته و از فرصت های پیش رو به بهترین شکل استفاده کنید.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.