دریانیوز// درحالیکه دولت سیزدهم بر اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکید فراوان داشت ، اما از همان سال ۱۴۰۰ در بندرعباس با بی تدبیری متولیان مربوطه استانی، اجرای این طرح ملی به کجراهه رفت و شد آنچه نباید می شد. مهر۱۴۰۰ اصلا اسمی از بندرعباس در سامانه ثبت نام طرح نهضت ملی نبود. بعدها اعلام شد بندرعباسی ها می توانند در شهرک علوی در ۵۰کیلومتری غرب بندرعباس ثبت نام کنند که این جانمایی غلط باعث اعتراضات گسترده مردمی و رسانه ای شد و سپس نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بندرعباس، نمایندگان مجلس و حتی شخص استاندار هم به صف معترضین این جانمایی پرحاشیه و اشتباه پیوستند .
نیمه تیرماه سال بعدش یعنی ۱۴۰۱، ثبت نام از بندرعباسی ها در سامانه طرح نهضت ملی مسکن کلید خورد و بعد از گذشت بیش از یک سال به بهانه الحاق اراضی موردنیاز به شهر برای اجرای این طرح، در مرداد ماه۱۴۰۲ تسطیح اراضی با حضور مسئولان کشوری و استانی وارتش کلید خورد و انتظار می رفت حداکثر شش ماه بعدش آنطور که وعده داده شده بود، شرکت چینی ساخت و ساز را آغاز کند که متاسفانه اینگونه نشد. پس از شهادت شهیدجمهور سیدابراهیم رئیسی و تغییر دولت ، علی رغم وعده های داده شده ، اما این طرح همچنان به کندی پیش می رود و امیدی به سرانجام رسیدن آن نمی رود.
در یکی دو سال اخیر سهم آورده ۴۰میلیون تومانی توسط بسیاری از متقاضیان واریز شده است ، اما در سه سال اخیر هزینه های ساخت مسکن جهش چندبرابری داشته و بالطبع سهم آورده متقاضیان نیز افزایش خواهد یافت و برخی از متقاضیان هم توان پرداخت مازاد هزینه ها را نخواهند داشت. این نابسامانی در اجرای مسکن ملي بندرعباس که هیچ امیدی به ساخت و ساز و تحویل زودهنگام این پروژه وجود ندارد، باعث شده تا برخی ها حتی امتیاز خود را بفروشند و از آن طرف دلالان و مافیای مسکن از این فرصت استفاده کنند و روز به روز بر طبل گرانی مسکن و اجاره می کوبند.
از طرفی دیگر علی رغم درخواست مردم برای واگذاری قطعات زمینمسکن ملي در بندرعباس به آنها جهت ساخت مسکن ویلایی ، اما متاسفانه دولتی ها در استان این درخواست را اجابت نکردند که اگر این زمین ها واگذار شده بود، بطور حتم هم تاکنون بخشی از این واحدهای مسکونی ساخته شده بود و هم قیمت حباب گونه زمین در این شهر شکسته بود و هم قیمت مسکن کاهش می یافت و اجاره بها منطقی می شد و همچنین مردم به خانه دار شدن امیدوار می شدند.
انتظار می رود دولت چهاردهم نسبت به این موضوع توجه بیشتری نماید و زمینه خانه دار شدن مردم را با واگذاری اراضی به متقاضیان و بخشی هم با واگذاری ساخت وساز مسکن به سازندگان توانمند مسکن فراهم نماید تا ۱۵هزار واحد مسکن در شمال اتوبان شهیدرجایی بندرعباس زودتر ساخته و به متقاضیان تحویل شوند.
از آن طرف صنایع هم باید مسکن موردنیاز پرسنل خود را زودتر بسازند تا حباب قیمت و اجاره مسکن در این شهر مهاجرپذیر بندری کاهش یابد. در شرایط فعلی بسیاری از شهروندان حتی توان اجاره مسکن مناسب را ندارند و عدم ساخت و ساز مسکن ملي بندرعباس ، شرایط را حادتر کرده است که می طلبد دولت فعلی به حوزه مسکن توجه بیشتری داشته باشد تا مردم خانه دار شوند و مستاجران هم دغدغه کمتری را برای پرداخت اجاره بها و ودیعه مسکن داشته باشند.
ثبت دیدگاه