دریانیوز// عسگری، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، به همراه مهنی، مدیرعامل نیروگاه گازی خلیج فارس، سلیمی، مدیرعامل شرکت تولید برق بندرعباس و عامری، مدیرعامل شرکت مدیریت برق هرمزگان، از نیروگاه گازی خلیج فارس بازدید کردند. در این بازدید، آن ها روند تعمیرات اساسی واحد GT41 را مشاهده و از نزدیک در جریان پیشرفت این تعمیرات قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار دریا؛ محمد مهنینژاد، مدیرعامل نیروگاه برق خلیج فارس، در جلسهای که با حضور دکتر ابوالفضل عسگری برگزار شد، ضمن خیر مقدم به مهمانان، گزارشی کامل و دقیق از وضعیت نیروگاه و میزان تولید چند سال گذشته، دغدغههای فنی مجموعه و مراحل پیشرفت و زمان سنکرون واحد چهار ارائه کرد.مدیرعامل نیروگاه خلیج فارس با تأکید بر استراتژیک بودن صنعت تولید برق، بر تعهد و همت کارکنان مجموعه در نگهداری و بهرهبرداری صحیح از ظرفیت آن که بیش از ۲۰ سال عمر دارد، اشاره کرد.
تجربه و تخصص بالای کارکنان نیروگاه خلیجفارس
مهنینژاد افزود: با توجه به تجربه و تخصص بالای کارکنان خدوم و خبره نیروگاه گازی خلیج فارس و حمایتهای بینظیر شرکتهای بالادستی، بهویژه شرکت مالک و همچنین ظرفیت مجموعه صنعت برق کشور در تعمیرات واحدهای نیروگاهی و پتانسیل علمی، فنی و تجربی که در اختیار داریم، توسط کارشناسان و متخصصان بومی توانستیم تابستان امسال را با موفقیت سپری کنیم.
وی تأکید کرد: این نیروگاه با انجام تعمیرات اساسی به موقع در حداکثر آمادگی خود قرار داشته و میزان تولید برق امسال نیروگاه با افزایش قابل توجهی همراه بوده است.مدیرعامل نیروگاه بیان کرد: سالانه تعداد قابل توجهی برنامههای تعمیراتی داریم که اگر تعمیرات اساسی، نیمهاساسی و بازدیدهای دورهای انجام نشود، نمیتوانیم نیروگاه را سر پا نگهداریم.
انجام تعمیرات واحدهای گازی ضروری است
درادامه، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ضمن تقدیر از کارکنان زحمتکش و پرتلاش نیروگاه که با تلاش شبانهروزی موجب فراهم شدن چرخه تولید برق شدهاند، افزود: نیروگاه خلیج فارس یکی از مهمترین نیروگاههای کشور به منظور کمک به حفظ پایداری شبکه سراسری برق کشور است. عسگری بیان کرد: با توجه به ناترازی انرژی در کشور و مشکلات نیروگاهها در تأمین برق پایدار و مطمئن، انجام تعمیرات واحدهای گازی به صورت موازی و همزمان بسیار ضروری است که باید مورد توجه و اهتمام ویژه قرار گیرد.وی همچنین اعلام آمادگی و حمایت صددرصدی برای اجرای روش مدیا بهعنوان سیستم خنککاری هوای ورودی واحدها داشت.
عسگری خاطرنشان کرد: محاسبات نشان میدهد که در روش خنککننده تبخیری یا سیستم Media، به ازای هر ۱.۵ درجه سانتیگراد خنک کردن هوای ورودی، قدرت خروجی توربین بین ۰.۷ تا ۱ درصد افزایش مییابد. یکی از راههای افزایش توان خروجی واحدها، خنککاری هوای ورودی به توربین است.
سیستمهای جایگزین مورد بررسی قرار گیرند
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی نیروی برق حرارتی بیان داشت: با توجه به اینکه هرمزگان در منطقه گرم و خشک قرار دارد و با بحران آب روبرو است، پیشنهاد میشود که از اجرای سیستم کولینگ تبخیری در این نیروگاهها جلوگیری شود و سیستمهای جایگزین مورد بررسی قرار گیرند.عسکری اظهار داشت: نیروگاه گازی خلیج فارس با وجود گذشت ۲۰ سال از عمر خود، دارای رکورد تولید بسیار مطلوبی است.وی گفت: از اعداد و آمارها مشخص میشود که تعهد و تخصص کارکنان باعث شده که این نیروگاه با آمادگی کامل همانند یک نیروگاه جدید با بیش از ۹۵ درصد آمادگی در حال فعالیت باشد. وی اضافه کرد: نیاز است برخی تعمیرات اساسی و تعویض قطعات بر روی واحدها صورت گیرد تا این نیروگاه بتواند برای سالهای آینده با توان اسمی بالای خود به فعالیتش ادامه دهد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: این نیروگاه با بهرهمندی از دانش، تخصص و تجربه ارزشمند متخصصان، روندی پایدار و مستمر در خدمترسانی به مردم هرمزگان و ایران اسلامی با تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز بخشهای اقتصادی و تولیدی استان و کشور داشته است.وی نیروگاه خلیج فارس را به لحاظ برخورداری از کارکنان و متخصصانی با توانمندی و دانش فنی بالا، جزو نیروگاههای شاخص و برتر کشور برشمرد.
از ظرفیت متخصصان داخلی و شرکتهای دانشبنیان استفاده شود
عسگری افزود: استفاده از ظرفیت متخصصان داخلی و شرکتهای دانشبنیان و ضرورت جذب نیروهای فارغالتحصیل ممتاز دانشگاهی در نیروگاهها را مورد تأکید قرار داد و افزود: همه نیروگاهها ملزم به بهرهگیری از این توانمندیها جهت ارتقای ظرفیت تولید هستند که نمونه بارز آن را میتوان نگهداری واحدهای گازی خلیج فارس بعد از گذشت ۲۰ سال دانست.
وی عنوان کرد: با اعتماد به اراده ملی و بومی، با کمک تکنولوژی و توان داخلی کشور و با تلاش و اراده، میتوان در تمام نیروگاههای کشور شاهد تولید انرژی پایدار و مؤثر بود.گفتنی است، در جریان این بازدید، جلسهای با حضور ابوالفضل عسگری و مدیران ارشد نیروگاه برگزار شد و الزامات فنی این مجموعه جهت تولید برق مطمئن مورد بررسی و توجه قرار گرفت.
اسماعیل نمازی، مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی نیز در جریان این بازدید، گفت: طی نشستی با پیمانکار، ناظر، مالک و بهرهبردار نیروگاه مسائل مربوط به تعمیرات و تامین قطعات واحد چهار و همچنین استفاده از پتانسیل سایر شرکتها در جهت تسریع برای به مدار آمدن این واحد مورد ارزیابی قرار گرفت. در این نشست کمک به تامین قطعات و لوازم یدکی برای تسریع در شروع تعمیرات اساسی واحد شماره یک مورد تاکید قرار گرفت تا بتوان پیش از شروع پیک تابستان سال آینده برنامه تعمیرات و آمادهسازی این دو واحد را به پایان رساند.
وی ادامه داد: در این نشست مسئله اصلاح رژیم بهرهبرداری واحدهای یک و ۶ مورد بررسی قرار گرفت تا در پیک تابستان سال آینده واحد یک با انجام تعمیرات مربوطه، واحد ۶ با تنظیم ساعت کارکرد و واحد چهار نیز با اجرای برنامه تعمیرات اساسی در مدار تولید قرار بگیرند.نمازی اضافه کرد: در جریان این نشست هماهنگی لازم با شرکتهای تعمیرات نیروگاهی ایران و قطعات توربین شهریار در دستور قرار گرفت تا برنامه بازسازی قطعات و تامین لوازم یدکی واحدهای این نیروگاه برای تامین برق پایدار در تابستان سال آینده سرعت بیشتری به خود بگیرد.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی بیان کرد: شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران پیمانکار تعمیرات اساسی و تامین لوازم یدکی واحدهای این نیروگاه است. در حال حاضر دمونتاژ توربین به صورت کامل انجام شده و پس از تامین لوازم یدکی از سوی مالک برنامه مونتاژ توربین نیز آغاز خواهد شد. در حوزه ژنراتور هم بخش اصلی کار انجام شده و اقدامات حوزه الکتریک، ترانسفورماتور و ابزار دقیق نیز با پیشرفت خوبی در حال انجام است.وی گفت: در حال حاضر چالش اصلی مربوط به بخش اگزوز است که به تازگی شرکت تعمیرات نیروگاهی فعالیتهای مربوط به این بخش را نیز آغاز کرده و مقرر شد تا با فعالیت شبانهروزی این اقدامات به گونهای پیش رود که اگزوز مربوطه نیز تا پایان تعمیرات آماده شود.
نمازی در پایان تاکید کرد: در این میان بازسازی پرهها نیز در اختیار شرکت قطعات توربین شهریار است که مذاکره لازم با این مجموعه در دستور کار قرار گرفت تا با زمانبندی مناسب بتوانیم قطعات را برای واحد دوم استفاده کنیم و نهایتا تمامی واحدهای نیروگاه را برای پیک تابستان سال آینده در اختیار داشته باشیم.
نیروگاه برق خلیجفارس یکی از نیروگاههای بزرگ جنوب شرق کشور است که شامل ۶ واحد گازی نوع GT13E2 آلستوم است که هرکدام دارای تولید اسمی ۱۶۵ مگاوات و سوخت اصلی آنها گاز طبیعی و سوخت جایگزین گازوئیل است.
ثبت دیدگاه