دریانیوز// تندخوانی و تقویت حافظه مهارتی است جذاب و اثر بخش. تندخوانی به این صورت شناخته می شود که فرد در مدت زمان بسیار کوتاه مطالب را با سرعت و درک مطلب بالا یاد بگیرد.مهارت تندخوانی یکی از شیرین ترین دانش هایی است که در حوزه مطالعه و یادگیری، از اهمیت و کاربرد بالایی برخوردار است.مقاله تاریخچه تندخوانی از دیروز تا امروز شما را به شکل کاملا دقیق با تاریخچه تندخوانی و تحولات آن آشنا خواهد ساخت.
* جنگ جهانی اول آغازی برای تحولی بزرگ
تاریخچه تندخوانی به اوایل قرن ۲۰ و در طول جنگ جهانی اول باز می گردد واز آنجایی شروع شد که خلبانان هواپیمای جنگنده ها قادر به تشخیص صحیح نیروهای خودی از دشمن را نداشتند و این شد که دانشمندان را دور هم جمع آوردند تا برای رفع این مشکل چاره ای بیاندیشند و این شد که دستگاهی به نام تاچیستوسکوپ طراحی نمودند . این دستگاه طوری عمل می کرد که زمانی که خلبان صورت خود را در این دستگاه قرار می داد و یک سری اشکال هندسی مثل دایره کوچک شروع به حرکت می کرد و خلبان باید بدون حرکت سر چشم خود را دنبال شکل دایره حرکت دهد و به مرور زمان سرعت دایره تندتر می شد. این تمرین باعث تقویت عضلات چشم خلبان ها می شد و به راحتی این معضل بزرگ را برطرف کردند.
تاریخنگاران بهطور اختصاصی از فردی به نام اِوِلین وود، معلم مدرسه و پژوهشگر یاد میکنند. او با ابهام و یا سوالی که برایش به وجود آمد به دنبال مسئله آن گشت. این پژوهش گر سوالش این بود که چرا افراد با سرعت های مختلف مطالعه می کنند؛ مثلا یکی ۱۰ صفحه را در ۵ دقیقه و یکی ۱۰ صفحه را در ۳ دقیقه می خواند. مگر چه فرق هست بین افراد؟ همین شد که پژوهش هایش را ادامه داد، اما به نتیجه ای نرسید و کامل خسته و نا امید شده بود که روی صندلی نشسته بود و داشت کتاب مورد علاقه خودش را مطالعه می کرد که متوجه شد خواندن یک متن با کمک حرکت دست زیر خطوط، به چشم کمک میکند تا تمرکز و سرعت بیشتری داشته باشد و همین شد که پژوهش هایش را به طور تخصصی ادامه داد و باعث انگیزه بیشتر او شد.
وود نخستین بار مطالعاتش را در دانشگاه اوتا به دیگران آموزش داد و یک سال بعد مجموعه آموزشهای عمومی خود را در واشینگتن راهاندازی کرد. او این مهارت و تکنیک را به سال ۱۹۶۰ به نام خودش ثبت کرد و این شیوه را تندخوانی نام گذاشت و بعد ها تندخوانی در دانشگاه های برتر جهان جایی پیدا کرد و تقریبا از ۶۰ سال پیش به صورت حرفه ای و تخصصی تندخوانی در تدریس حرفه ای جای گرفت .در عصر حاضر جناب تونی بازان را پدر تندخوانی و تقویت حافظه می شناسند.تونی بوزان به عنوان نویسنده کتابهای روانشناسی رایج و مردم پسند مثل نسبت هوشی(GQ)، هوش روحانی و معنوی، حافظه، خلاقیت و تندخوانی که با موضوعات حافظه و مغز در ارتباط هستند، مشهور شدهاست.
بنیان گذار تکنیک بزرگی به نام نقشه ی ذهنی است که در تمام جهان و تمام اصناف شغلی در حال استفاده می باشد.این تکنیک که به نام نقشه ذهنی نام گذاری شده است، تحولی در عرصه تندخوانی و آموزش ایجاد کرد .بازان بنیانگذار مؤسسه هوش و راه انداز مسابقات جهانی هوش است و بعدها با فراگیر شدن این تخصص وارد جمهوری اسلامی ایران شد و تقریبا ۶ سال پیش توسط بنده به صورت تخصصی و حضوری وارد بندرعباس شد و با حمایت های مجموعه ی آموزشی سیمرغ در هرمزگان گسترش یافت و در حال حاضر دوره های تندخوانی و تقویت حافظه در رده های سنی مختلف در حال برگزاری می باشد.
در روزگاری که سرانه ی مطالعه در کشورهای مختلف همچنین کشور ما بسیار پایین آمده که یکی از دلایل آن کمبود وقت افراد می باشد، تندخوانی عرصه ی جدیدی را در زمان و مطالعه برای ما فراهم کرده است؛ به طوری که با گذراندن دوره های تندخوانی و تقویت حافظه سرعت مطالعه و درک مطلب ما افزایش خواهد یافت و زمان کمتری از ما گرفته خواهد شد و همچنین عدم تمرکز و دقت در مطالعه و خواب آلودگی هنگام مطالعه مارا برطرف کرده و باعث ایجاد شوق و اشتیاق برای خواندن کتاب و درس می شود.
ثبت دیدگاه