دریانیوز// موضوع تفکیک زباله تر و خشک در دهه ۹۰ در بندرعباس تاحدی پیش رفت که چندین کانکس به عنوان جایگاه هایی جهت تحویل گیری و خرید پسماندهای خشک شهروندان راه اندازی شدند و انتظار می رفت این جایگاه ها افزایش یابد که نه تنها جایگاه ها افزایش نیافت، بلکه همان جایگاه های قبلی هم تعطیل شدند.
فرهنگ سازی درخصوص تفکیک سازی زباله ها و استفاده مجدد و بازیافت زباله ها و پسماندها بایستی مورد توجه قرار گیرد و در مدارس و اماکن عمومی و از طریق رسانه ها فرهنگ سازی و اطلاع رسانی شود . در مدارس، فرهنگسراها ،رسانه های تصویری و… استفاده از زباله ها خشک برای ساخت کاردستی و… با خلاقیت بایستی آموزش داده شود . همچنین بایستی به کودکان تا بزرگسالان آموزش داده شود تا زباله ها را تفکیک کنند واز آن طرف تدابیری اندیشیده شود تا پسماندهای خشک از جلوی درب خانه شهروندان تحویل گرفته شود وبه آنها کارتن یا پلاستیک برای جمع آوری پسماند خشک، کتاب های آموزشی و….جهت جمع آوری و تفکیک زباله ها داده شود.
همچنین باید جایگاه هایی جهت خرید پسماندهای خشک شهروندان در تمام محلات و مناطق بندرعباس راه اندازی شود که این حوزه را می توان به بخش خصوصی واگذار کرد. اگر این موضوع محقق شود، آنگاه کمتر زباله های خشک و تر باهمدیگر در سطل های زباله ریخته می شود و زباله گردها ، کیسه های زباله را باز و پخش نمی کنند و باعث کثیفی شهر نمی شوند که در این بخش نیاز است شورای شهر و شهرداری اقدامات لازم را داشته باشند.موضوع دیگر زباله هایی است که در کوچه ها و معابر ریخته می شود.
برخی از شهروندان و رانندگان زباله را روی سقف و یا کاپوت خودرو می گذارند تا به سطل زباله ای برسند و آن را در سطل زباله بیندازند که گاهی فراموش می کنند و در خیابان ریخته می شود و باعث کثیفی خیابان ها و بروز حادثه تصادف و…. می شود. از طرفی دیگر کمبود سطل زباله بزرگ و کوچک در سطح شهر را داریم که گویا برخی از سطل های زباله به سرقت رفته و به انبارهای ضایعاتی ها فروخته می شود که بایستی انبارهای ضایعاتی و ضایعات خرها که بیشترشان هم اتباع هستند ،رصد شوند. در محلات ، آبشورک ، چهچکور و… انبارهای ضایعاتی غیرمجاز زیادی هستند که افزایش سرقت از اموال دولتی و شهروندان را نیز به همراه داشته اند.
بایستی تمام انبارهای غیرمجاز ضایعاتی تعطیل شوند و البته امروز پلمب و فردا باز نشوند . انبارهای ضایعاتی بایستی شناسنامه دار شوند و اجازه نداشته باشند سطل های زباله شهرداری ، تابلوها وعلائم راهنمایی و رانندگی و ترافیکی، وسایل شهروندان و… را جمع آوری یا خریداری کنند که بدلیل سود زیاد در این بخش ، قصوراتی دیده می شود و باعث تخلف می شود و بایستی نظارت ها افزایش یابد. موضوع دیگر نخاله های ساختمانی است که در حاشیه خیابان ها و بلوارها دیده می شود.
دوسوم دوربرگردان جاده میدانمیوه وتره بار به سمت باباغلامکه وارد اتوبان شهیدرجایی می شوید ، مملو از نخاله است. در حاشیه اتوبان شهیدرجایی و برخی دیگر از معابر شهری نخاله های ساختمانی ریخته می شود. در آبشورک هم در این سالها نخاله های ساختمانی در مسیر رودخانه ریخته شده و به زمین صاف تبدیل شده و بر اساس گزارش ها مردمی، همین زمین ها خریدوفروش شده اند تا ساخت وساز ساختمان بر روی آنها صورت گیرد. از آن طرف برخی پسماندها و زباله ها گویا در آبشورک تخلیه شده و سوزانده شده اند و پسماندهای قابل بازیافت در انبارهای غیرمجاز در این منطقه نگهداری و سپس به فروش رفته اند. ضرورت دارد میزان نظارت ها در چنین مناطقی نیز افزایش یابد.
ثبت دیدگاه