دریانیوز//تفاوت قیمت روغن زیتون داخلی و وارداتی در سال ۱۴۰۳ مثل سال های پیش، تحت تاثیر عوامل مختلفی بوده است. همان طور که می دانید ایران یکی از کشور های پیشتاز در زمینه تولید روغن زیتون است؛ چرا که زمین های در شمال کشور، آب و هوای حاصلخیزی برای تولید زیتون وجود دارد. به همین دلیل روغن زیتون داخلی هم از کیفیت فوق العاده ای برخوردار است.
اما برخی از افراد تمایل دارند به دلیل عطر بهتر و تفاوت کیفیت، سراغ روغن زیتون وارداتی بروند. روغن زیتون های خارجی و وارداتی از کشور های مختلفی به ایران وارد می شوند. قیمت روغن زیتون، یکی از مهم ترین مواردی است که همه افراد قبل از خرید به آن توجه می کنند. طبیعتا قیمت روغن زیتون داخلی و وارداتی اصلا یکسان نیست. در ادامه به تفاوت قیمت این دو نوع روغن زیتون در سال ۱۴۰۳ می پردازیم.
مقایسه ی قیمتی روغن زیتون داخلی و وارداتی در سال ۱۴۰۳
امسال هم مثل سال های پیش، قیمت روغن زیتون وارداتی از روغن زیتون داخلی بیشتر بوده است؛ این موضوع به عوامل مختلفی بر می گردد که در ادامه مطلب قطعا به آن ها اشاره می کنیم. نمی توان عدد مشخصی را برای تعیین تفاوت قیمت روغن زیتون داخلی و وارداتی ذکر کرد؛ چرا که قیمت این محصول بسته به اندازه، برند و نوع روغن زیتون، متغیر است.
عوامل تاثیر گذار در تفاوت قیمت روغن زیتون داخلی و وارداتی
دانستیم که روغن زیتون وارداتی قیمت بیشتری نسبت به روغن زیتون داخلی دارد؛ اما این موضوع تنها در کیفیت محصول خلاصه نمی شود؛ گاهی اوقات، کیفیت روغن زیتون داخلی نسبت به بعضی از روغن زیتون های خارجی بیشتر است. در واقع خارجی بودن روغن زیتون، دلیلی بر کیفیت بالای آن نیست. اما بعضی از روغن زیتون های خارجی، عطر و طعم بهتری نسبت به روغن زیتون داخلی دارند. با تمام این اوصاف، باید بدانید که موارد زیر، در ایجاد تفاوت بین قیمت روغن زیتون داخلی و روغن زیتون وارداتی تاثیر گذارند.
۱٫ هزینه تولید روغن زیتون
هزینه تولید روغن زیتون، ارتباط مستقیمی را با قیمت آن دارد. همان طور که می دانید، در ایران برای تولید روغن زیتون، از نیروی های مختلفی مثل نیروی انسانی، زمین، تجهیزات و دستگاه های مختلف استفاده می شود. هزینه تولید حتی در نقاط مختلف ایران هم متفاوت است. اما در کشور های توسعه یافته دیگر مثل اسپانیا، ایتالیا و یونان، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش تجربه، تولید با هزینه و در زمان کمتری انجام می شود. پس نتیجه می گیریم که تفاوت در هزینه تولید، باعث ایجاد تفاوت در قیمت می شود.
۲٫ کیفیت و نوع روغن زیتون
همان طور که خودتان هم می دانید، کیفیت روغن زیتون، تاثیر زیادی بر قیمت آن دارد؛ همچنین از آن جایی که روغن زیتون انواع مختلفی را شامل می شود، هر نوع بسته به کیفیت، قیمت متفاوتی را هم دارد. قیمت روغن زیتون داخلی بکر و فرابکر در سال ۱۴۰۳، نسبت به سال پیش افزایش داشته است. اما روغن زیتون تصفیه شده نسبت به این دو، مقداری ارزان تر است.
روغن زیتون داخلی با روغن زیتون های وارداتی رقابت زیادی بر سر کیفیت دارد؛ چرا که از کیفیت فوق العاده ای برخوردار است. اما روغن زیتون های وارداتی معمولا عطر و طعم بهتری را نسبت به روغن زیتون داخلی دارند؛ البته این موضوع درباره همه ی روغن زیتون های خارجی صدق نمی کند؛ اما در هر صورت همین موضوع باعث شده تا روغن زیتون وارداتی قیمت بیشتری را تجربه کند.
۳٫ تاثیر نوسانات ارز بر قیمت روغن زیتون خارجی
همان طور که می دانید در سال ۱۴۰۳، قیمت ارز نسبت به سال گذشته، بسیار افزایش داشته است؛ همچنان هم نوسانات زیادی را تجربه می کند. همین موضوع باعث شده تا قیمت روغن زیتون وارداتی نسبت به روغن زیتون داخلی بیشتر باشد. این عامل بر روی قیمت روغن زیتون داخلی هم تاثیر گذار بوده؛ اما این تاثیر گذاری به اندازه روغن زیتون وارداتی نبوده است.
۴٫ نقش تعرفه و مالیات
روغن زیتون وارداتی تعرفه و مالیات زیادی را شامل می شود؛ به طور مثال دولت برای حمایت از تولید کنندگان داخلی، بر روی این محصول مالیاتی را در نظر می گیرد. در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، این تعرفه ها و مالیات ها افزایش زیادی داشته اند. همین موضوع باعث افزایش تفاوت قیمت روغن زیتون داخلی و وارداتی در سال ۱۴۰۳ شده است.
۵٫ میزان تقاضا و عرضه در بازار
در سال ۱۴۰۳ قیمت روغن زیتون داخلی و وارداتی گاها با نوساناتی روبرو شده است؛ یکی از اصلی ترین دلایل این موضوع، تغییر میزان عرضه و تقاضا در بازار بوده. به طور مثال زمانی که تقاضا در بازار برای خرید هر کدام از این روغن زیتون ها بیشتر شد، قیمت آن هم افزایش پیدا کرد. همچنین زمانی که عرضه بیشتر از حد انجام شد، قیمت هم کاهش پیدا کرد.
۶٫ برند روغن زیتون داخلی و خارجی
همان طور که می دانید برند های زیادی اقدام به تولید و عرضه روغن زیتون در بازار می کنند؛ بعضی از این برند ها ایرانی و برخی دیگر خارجی هستند. برند های خارجی که به شکل بین المللی معروف و معتبر هستند، طبیعتا روغن زیتون های خود را با قیمت بیشتری نسبت به سال گذشته روانه بازار کرده اند. برند های روغن زیتون ایرانی هم در سال ۱۴۰۳، قیمت محصولات خود را افزایش داده اند؛ اما این افزایش به اندازه برند های خارجی نبوده است.
تاثیر تفاوت قیمت روغن زیتون ایرانی و خارجی بر اقتصاد کشور
تفاوت قیمت روغن زیتون داخلی و وارداتی در سال ۱۴۰۳ تاثیرات مختلفی را بر اقتصاد کشور می گذارد. چنانچه روغن زیتون ایرانی قیمت مناسبی داشته باشد طبیعتا از این محصول استقابل بیشتری می شود؛ همین موضوع باعث حمایت از تولید کنندگان، ایجاد شغل و در نهایت، توسعه اقتصاد کشور می شود. همچنین افزایش تقاضا برای خرید روغن زیتون ایرانی، باعث کاهش وابستگی به واردات از کشور های دیگر می شود.
سخن پایانی
همان طور که مطلع شدید، تفاوت قیمت روغن زیتون داخلی و وارداتی در سال ۱۴۰۳ به مانند سال های دیگر، با تغییرات زیادی روبرو بوده است. لازم است بدانید که بخش زیادی از این تفاوت به دلیل هزینه های واردات محصولات است. کیفیت روغن زیتون ایرانی مثل روغن زیتون گیلانیتو همیشه با محبوبیت زیادی روبرو بوده؛ به طوری که روغن زیتون داخلی، یکی از محصولات صادراتی محسوب می شود.
ثبت دیدگاه