دریانیوز: هرمزگان از یک طرف با کمبود شدید پرستار مواجه است و فشار کاری زیادی بر قشر پرستار فعال در استان وارد می شود واز طرفی دیگر بدلیل همین کمبود پرستار، برخی از آنها که مبتلا به کرونا می شوند و اگر شرایط حادی نداشته باشند ، مجبور می شوند شیفت های خود را طبق برنامه انجام دهند تا به دیگر همکاران شان فشار بیشتری وارد نشود که با حضورشان در محل کار، امکان انتقال این بیماری به همکاران شان و یا بیماران هم وجود دارد و در واقع بایستی این پرستاران مدت معین قرنطینه خانگی را حتی اگر حالشان وخیم نیست، داشته باشند تا ناقل نباشند. بارها این نکته را ذکر کرده ایم که هرمزگان با کمبود شدید پرستار مواجه است و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سال ۹۸ نیز اعلام کردند که این استان به ۱۶۰۰پرستار نیاز دارد تا به استاندارد برسد. متاسفانه در این مدت نه تنها پرستاری استخدام نشد که بالطبع برخی بازنشسته شدند وبرخی براثرکرونا و… جان شان را هم از دست دادند. دولت سابق ماههای اول اوج گیری شیوع کرونا در کشور اعلام کرد ۶۰۰ پرستار را در هرمزگان استخدام که مانند بسیاری از وعده هایش در آن زمان عملی نشد.
این کمبود پرستار در هرمزگان گرمسیری باعث شده است تا فشار چند برابری بر پرستاران فعال وارد شود و شیفت های سنگین باعث بیماری و… آنها شده است وفشار کاری زیادی را متحمل می شوند. در این شرایط از استاندار هرمزگان انتظار می رود با جامعه پرستاری هرمزگان دیدارهایی داشته باشد و مشکلات شان را جویا شده و برای رفع مشکلات شان و بکارگیری نیروهای جدید پرستاری اقدامات لازم را داشته باشند. البته در استخدام ها بایستی بومیان و ساکنان هرمزگان استخدام شوند تا بعد از چند صباحی نخواهند از سهمیه استخدامی هرمزگان استفاده کرده وبه شهر و دیار خودشان برگردند، مانند اتفاقاتی که در دهه های اخیر افتاده است وبه همین دلیل کمبود پرستار را در استان شاهدیم. همچنین بایستی پرستاران شاغل در
بخش های غیردرمانی استان به حوزه درمان برگردند تا از اثرات این کمبودها کاسته شود و فشار کمتری بر کادر پرستاری استان وارد شود. این کمبودها باعث نارضایتی پرستاران از شرایط موجود شده که در خدماتدهی آنها اثرگذار خواهد بود و از آن طرف نارضایتی بیماران و همراهان شان را نیز بدنبال خواهد داشت.
کمبود کادر پرستاری را بایستی از زوایای مختلف مورد توجه قرار داده وبرای رفع این کمبود چاره اندیشی کرد تا پرستاری مجبور نباشد مراقبت از ۵تا ده بیمار را بطور متوسط در یک شیفت برعهده داشته باشد که با استانداردها بسیار فاصله دارد و بطور طبیعی توان ارائه خدمات لازم را به بیماران نخواهد داشت و هر عقل سلیمی هم پرستار را در این وضعیت مقصر نمی داند وبایستی سیستم بهداشت ودرمان و دولت این کمبود را برطرف نماید و حداقل تعدادپرستاران استان به دو برابر تعدادفعلی افزایش یابد تا بخشی از این کمبود و اجحاف در حق پرستاران و بیماران برطرف شود که در دولت سیزدهم انتظار می رود به این موضوع توجه شده وکادر پرستاری مورد نیاز استان استخدام شود و فقط در روز پرستار وعده هایی داده و فراموش نشود و به حق و حقوق جامعه پرستاری نیز توجه شود. بایستی تعداد پرستاران هرمزگان به سطح استاندارد برسد واز هماکنون برای تامین کادر درمانی بیمارستان های در حال ساخت استان تدابیر لازم اتخاذ گردد تا در زمان بهره برداری از این مراکز کمبودی نیروی انسانی از جمله پزشک متخصص و فوق تخصص، کادر پرستاری و… نداشته باشیم.
ثبت دیدگاه