حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3927 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آبان ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • تخریب اموال عمومی نتیجه غفلت از فرهنگ شهروندی
    ۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۴:۴۵
    شناسه : 12379
    بازدید 1375
    23
    دریا نیوز//با توجه به سبک وسیاق زندگی این روزها و کوچ اختیاری و یا شاید هم اجباری مردم به شهرها و در پله اول عدم امکان فراهم کردن سکونتگاهی مناسب و گسترش شهرها خارج از برنامه مدیریت شهری، که منجر به تجمیع و یا تداخل اقوام و فرهنگ های مختلف با یکدیگر شده است، گاهی اینگونه برداشت می شود که در برخی نقاط شهری هویت رنگ باخته و شهروندان فقط به دنبال روزمرگی های خود هستند.
    ارسال توسط : نویسنده : آیت منصف حقیقی دوست منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریا نیوز//با توجه به سبک وسیاق زندگی این روزها و کوچ اختیاری و یا شاید هم اجباری مردم به شهرها و در پله اول عدم امکان فراهم کردن سکونتگاهی مناسب و گسترش شهرها خارج از برنامه مدیریت شهری، که منجر به تجمیع و یا تداخل اقوام و فرهنگ های مختلف با یکدیگر شده است، گاهی اینگونه برداشت می شود که در برخی نقاط شهری هویت رنگ باخته و شهروندان فقط به دنبال روزمرگی های خود هستند. گاهی مسئله مهم فرهنگ و فرهنگ شهروندی در زندگی روزمره مغلوب مسائل اقتصادی می شود، در واقع بدین معنی که هرچه اقتصاد خانواده ها قوی تر باشدراحت تر می توان اجتماع را به رعایت مسائل فرهنگی دعوت نمود. در غیر این صورت اقتصاد نابسامان وناراضی کننده در خانواده به نوعی از خشونت تبدیل می شود که هریک از افراد در سنین مختلف به گونه ای این خشونت را فریاد می زنند.یکی از مسائلی که در دنیای اخیر در تداخل یا فرهنگ وآداب شهروندی است مسئله تخریب اموال عمومی می باشد که در تمامی کشورهای دنیا، چه توسعه یافته و چه در حال توسعه بارها اتفاق افتاده است.گاهی در شهرهای بزرگ بخش قابل توجهی از خدمات عمومی شهرداری ها توسط عده‌ای از افراد تخریب شده و یا به سرقت می‌رود.

    برخی افراد به دلایل مختلف دست به تخریب این المان‌ها زده و علاوه بر هدر دادن سرمایه‌های شهر و شهروندان چهره شهر را نازیبا می‌کنند. وندالیسم یا «تخریب اموالی عمومی»، نوعی آسیب‌ اجتماعی است که در سال‌های اخیر در شهرهای بزرگ جهان به کرات دیده می شود و نیازمند توجه جدی مسئولان و سیاستگذاران مدیریت شهری می باشد.در تعریفی که «مارشال کلینارد» و «رابرت میر»، جرم شناسان برجسته آمریکایی از وندالیسم ارائه داده‌اند، آمده است: «وندالیسم عبارت است از تخریب اموال عمومی به صورتی مداوم و مکرر».«پاتریس ژانورن» جامعه شناس هم وندالیسم را نوعی روحیه بیمارگونه تعریف می‌کند که به تخریب تاسیسات عمومی نظیر تلفن‌های عمومی، صندلی‌های اتوبوس‌های شهری، مترو، ترن‌ها مسافربری، باجه‌های پست و مانند آن تمایل دارد . وندالیسم یک آسیب‌ و مسئله اجتماعی دانسته می‌شود، زیرا هزینه‌های گزاف را بر سازمان‌های شهری تحمیل می‌کند و معضل بزرگ شهرداری‌های جهان است.ارزیابی‌های مالی سالیانه شهرداری‌های کشورهای مختلف جهان نشان می‌دهند که در اغلب شهرهای بزرگ جهان، سالیانه‌ میلیون‌ها دلار، هزینه تعمیرات خرابی‌های ناشی از اقدامات وندالیستی می‌شود. بطور مثال، تنها در سال تحصیلی ۲۰۱۴-۲۰۱۵، در اسکاتلند، مجموع خسارات ناشی از اقدامات وندالیستی در مدارس، بیش از یک میلیون پوند برآورد شده است.اخبار خسارت به پل‌ها، شیشه‌های اتوبوس‌های شهری، یادبودهای تاریخی، دوچرخه‌های کرایه‌ای، پارک‌های و فضاهای سبز و قطارهای شهری و بین شهری نیز هر از چندگاهی در رسانه‌های انگلیسی منتشر می‌شوند و نشان از هزینه‌های گزاف تخریب اموال عمومی در این کشور دارند.

    پدیده وندالیسم و تخریب اموال عمومی همواره در ایران نیز چالش بیشتر شهرها می‌باشد، و تنها راه حل این است که هر شهروند در هر منطقه‌ای که زندگی می‌کند باید احساس تعلق خاطر به وسایل عمومی شهرش داشته باشد و این امر باعث جلوگیری از تخریب اموال عمومی می‌شود. و فرهنگ سازی باید به گونه‌ای باشد که هر شهروند این مسئله را وظیفه و دغدغه خود بداند که اگر شاهد صحنه تخریب اموال عمومی شهر بود، نسبت به این موضوع بی تفاوت نباشد. طبق بررسی های انجام شده در بندرعباس هم عموما سرقت کابل بوستان ها و میادین، تخریب المان‌ها و همچنین سرقت سطل های پاندولی و تخریب نیمکت ها و آلاچیق های ساحلی تنها بخشی از سرقت و تخریب می باشد.امروز بخش مهمی از هزینه‌های عمرانی شهرداری صرف تعمیر دوباره و چندباره المان های شهری می شود.این پدیده سالیانه‌، هزینه‌های زیادی را بر شهرداری‌ها تحمیل می‌کند.کارشناسان معتقدند که رفتارهای وندالیستی، عوامل مختلفی دارند، اما نباید فراموش کرد روش‌هایی همچون مسأله فرهنگ سازی، آموزش مناسب و جذب همکاری شهروندان در مدیریت شهری، می‌تواند به کاهش رفتارهای وندالیستی منجر شود. باید فریاد بزنیم که هزینه هایی که صرف احداث المان ها و فضاهای عمومی شهر شده، برای آرامش و آسایش شهروندان است، و همه شهروندان مسئولند تا از ضرر و زیان به بیت‌المال جلوگیری نمایند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.