حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۵ بهمن , ۱۴۰۳ Friday, 24 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4240 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • تاثیر شعر بر بیان
    ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۵:۰۳
    شناسه : 21512
    بازدید 1123
    3
    دریانیوز// شعر همیشه جایگاه ویژه ای در ادبیات سرزمین کهن ایران داشته و دارد حال که قرار هست از شعر و تاثیرش بر بیان و کلام بیشتر با هم صحبت کنیم.
    ارسال توسط : نویسنده : محمد بی طمع منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// شعر همیشه جایگاه ویژه ای در ادبیات سرزمین کهن ایران داشته و دارد حال که قرار هست از شعر و تاثیرش بر بیان و کلام بیشتر با هم صحبت کنیم اجازه دهید تا این مطلب را با یک بیت شعر از فردوسی بزرگ شما را مهمان کنیم ؛
    به نام خداوند جان و خرد
    کزین برتر اندیشه برنگذرد
    خداوند نام و خداوند جای
    خداوند روزی ده رهنمای
    سوال اینجاست که اصلا شعر بر بیان چه تاثیری دارد ؟ قبل از پاسخ به این سوال به این موضوع بپردازیم که چرا در کتاب‌های درسی و در مدرسه دانش آموزان با شعر و شعرای ایرانی آشنایی پیدا می کنند؟پاسخی که به ذهن متبلور می‌شود این است که فرزندان این سرزمین با شعرا و ادبیات آشنایی بیشتری داشته باشند و همچنین به این حوزه نیز علاقه مند شوند. حال به سوال قبل برگردیم که آیا شعر خواندن و مطالعه اشعار به بیان و ارتباطات ما کمکی می کند ؟

    اگر ما دائم و به صورت‌ روتین به مطالعه شعر بپردازیم پس از گذشت زمان اولین تغییری که در خود احساس می کنیم افزایش اعتماد به نفس خواهد بود زیرا به ذهن سپردن اشعار به ما کمک می کند در بسیاری از گفتگوهای روزمره به جای بیان حرفهای طولانی و توضیحات زیاد به خواندن یک بیت شعر بسنده کنیم به طور مثال اگر بخواهیم اهمیت سپاسگزاری از نعمت های خداوند را به دوستان و اطرافیان خود یادآور شویم این نثر از سعدی شیرین سخن را یادآور می‌شویم که؛منّت خدای را عزّ و جل که طاعتش موجب قربت است و به شکر اندرش مزید نعمت. هر نفسی که فرو می‌رود مُمِدّ حیات است و چون بر می‌آید مُفَرّح ذات. پس در هر نفسی دو نعمت موجود است و بر هر نعمتی شکری واجب.
    از دست و زبان که بر آید
    کز عهده شکرش به در آید؟

    و یادآوری ‌کنم که خواندن و بیان شعر در طولانی مدت بر آهنگ کلام ما تاثیرگذار خواهد بود و موجب می شود که کلماتی که بیان می کنیم جذابیت بیشتری برای مخاطبین داشته باشد زیرا مکث های به موقع در بین جملات و کلمات به واسطه خواندن اشعار در کلام ما جاری می شود و سومین دلیل موثر بودن مطالعه شعر افزایش دایره واژگان ما خواهد بود و موجب می‌شود در مکالمات روزمره از کلمات بهتر و متفاوت تری استفاده کنیم.شعر به مهارت شنیداری ما نیز کمک شایانی خواهد کرد چون بایستی موقع مطالعه خوب به کلمات توجه کنیم و با دقت کامل کلمات شعر را درک کنیم.

    درک بهتر کلمات و آشنایی با مطالعه شعر کمک می‌کند در مکان و زمان درست از کلماتی استفاده کنیم که تاثیر بهتری بر مخاطبین بگذاریم .شعر خواندن مهارت تصویر سازی را نیز در ذهن ما بسیار خوب تقویت می‌کند .تکرار مداوم اشعار روی لحن و آهنگ کلام ما نیز تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت و سرعت کلام ما را مدیریت می کند .مادر مجموعه آموزشی فن بیان و مهارتهای زندگی سیمرغ از اشعار ناب شعرای ایرانی برای گروه های سنی خردسال تا نوجوان استفاده می‌کنیم تا همه این تاثیرات را در این سنین بر کلام هنرجویان ایجاد کنیم.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.