دریانیوز// کاهش نرخ ازدواج و افزایش طلاق از تغییرات چند دهه اخیر در چارچوب خانواده ها هستند. طلاق یکی از آسیبهای جدی تغییر نهاد خانواده است که معضلات متعددی را به همراه دارد.
وضعیت اقتصادی یکی از عوامل تاثیرگذار بر روند طلاق است، زیرا نابسامانیهای اقتصادی سبب نزاع و درگیری بین زوجین میشود. وضعیت اجتماعی، فرهنگی وغیره دیگر عوامل موثر هستند. طلاق، يكي از مشكلات جوامع امروز است و تلاش براي حفظ استحكام خانواده به يكي از مهمترين دغدغههاي كارشناسان و مسئولان تبديل شده است. دلايل بسياري براي افزايش آمار طلاق بيان ميشود.
هرچند دلايل جدايي و بروز مشكلات خانوادگي فقط در مباحث اقتصادي خلاصه نميشود، اما مشكلاتي از جمله فقر و بيكاري همچنان درصدر دلايل طلاق قرار دارند. عوامل مؤثر بر وقوع طلاق یکی از اصلیترین محورهای مورد بررسی در پژوهشهای جامعهشناسی در سالهای اخیر بوده است و از دیدگاه کارشناسان اجتماعی و روانشناسی، دلایل متعدد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، روانی، رفتاری و حتی جسمی در هدایت یک رابطه بهسوی طلاق دخیل است اما بیش از همه، پای مشکلات اقتصادی در میان است.
یکی از مشکلات به روز و مهم در هر جامعه بخصوص در کشور ما مسأله بیکاری است که بسیاری از افراد و خانواده ها با آن درگیر هستند. با نگاهی به آمارها و تطبیق آن با پدیده طلاق درمییابیم که آمار فروپاشی زندگی مشترک به شکل معناداری همپای تورم و بیکاری، رشد کرده است.
عدم تناسب حقوق و دستمزد با رشد قیمتها و تورم سالانه و تشدید شکاف بین هزینه و درآمد، زندگی مشترک را با آسیبهای متعددی مواجه کرده، افزایش قیمت خوردوخوراک و گرانی مسکن و اجارهبها ازجمله عوامل تأثیرگذار در پایان زندگی مشترک به شمار میرود.
یافتههای علمی هم نشان میدهد که مشکلات اقتصادی عملا تمام شئون زندگی و نیازهای فردی، خانوادگی و اجتماعی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد.رفع معضلاتی نظیر بیکاری و اعتیاد از جامعه افزایش سطح آگاهی عمومی نسبت به پدیده ارزشمند ازدواج میتواند در تثبیت ازدواجها و موفقیت زوجین در ازدواج بسیار تأثیرگذار باشد.
ثبت دیدگاه