دریانیوز// تکریم و معارفه دکتر غلامعلی جاودان رئيس سابق دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و دکتر پژمان شاهرخی سرپرست جدید این دانشگاه با حضور دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشتی وزارت بهداشت، احمدمرادی و فاطمه جراره نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس و رئیس شورای شهر بندرعباس، شهردار بندرعباس و…. در بندرعباس برگزار شد.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: به داد بهداشت و درمان استان هرمزگان برسید که پزشکان و پرستاران هر چه در توان داشتند انجام دادند ،ولی نیاز است وزارت بهداشت و رییس جمهور به مشکلات این حوزه ورود کنند.احمد مرادی در آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: به داد بهداشت و درمان استان هرمزگان برسیدکه پزشکان و پرستاران هر چه در توان داشتند انجام دادند ،ولی نیاز است وزارت بهداشت و رئیس جمهور به مشکلات این حوزه ورود کنند.
مرادی بابیان اینکه ضرورت دارد وزیر بهداشت و شخص رئيس جمهور که خودشان وزیر بهداشت بوده اند و اشراف کاملی به این حوزه دارند ، به این بخش رسیدگی کنند واگر در دولت پزشکیان این مشکلات حل نشود، نباید از دولت های بعدی انتظار داشته باشیم مشکلات بهداشت ودرمان را برطرف کنند.وی افزود:بایستی عدالت در حوزه بهداشت ودرمان محقق شود.وی افزود: عدالت را در حوزه بهداشت و درمان پیاده کنید و سرانه تخت های بیمارستانی به میزان کافی نیست و باید تقویت شود. زمانی که نماینده مردم در مجلس شدم ، سرانه تخت های بیمارستانی در استان کمتر از ۵۰درصد کشوری بود.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: تقویت و امکانات دانشکدههای شرق و غرب در اولویت وزارت بهداشت باشد.مرادی خاطرنشان کرد:در استان آنطور که باید از ظرفیت خیرین سلامت استفاده نشده و از خیرین همانگونه که در آموزش و پرورش استفاده میشود، باید در حوزه بهداشت و درمان بهره برد. برخی خیرین اقداماتی انجام می دهند، اما نیاز است وزارت بهداشت در حوزه تجهیز با خیرین همکاری کند.وی انحصار در حوزه دستگاههای دیالیز و عدم اجازه برای واردات و استفاده از دستگاههای با کیفیت خارجی را مسئلهای بزرگ برای هرمزگان دانست و تصریح کرد: همان انحصاری که در تولید و استفاده از خودرو در کشور وجود دارد، در حوزه دستگاههای دیالیز وجود دارد؛ دستگاه تولید داخل برای بیماران سختیآور است، ما با کمک خیران و بنگاههای اقتصادی استان ۳۵ دستگاه خارجی تامین کردیم، اما اجازه نمیدهند از این دستگاهها استفاده شود.
مرادی مسئله و چالش اورژانس جادهای را جدی برشمرد و گفت: به اورژانس جاده ای استان در سالیان اخیر هیچ دستگاهی اضافه نشده و از آن طرف استهلاک خودرو در استان بالاست و نیاز است این استان بصورت ویژه دیده شود و از گرفتاری نجات یابد، حق مردم جان دادن در جاده نیست. وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله آمبولانس دریایی و مشکلات در این زمینه پرداخت و گفت: کشتی سازی استان ناتوان در ساخت یک آمبولانس دریایی است و نتوانست بعد از چهار سال یک آمبولانس دریایی استاندارد بسازد ؛آمبولانس دریایی ساخته شده را تست کردند و نزدیک بود غرق شود ،چرا که موتور با بدنه همخوانی نداشت. به وزیر صمت این وضعیت را گفته ایم.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: درمانگاه های ما یا پزشک ندارند یا تعداد پزشک شان کم است؛ این مسئله باید یک بار برای همیشه حل شود. از طرفی دیگر شان پرستاران خوب در نظر گرفته نشده است و میزان دریافتی آنها با سختی شغل شان سازگاری ندارد و بایستی این مشکل حل شود.وی در پایان تاکید کرد: در هرمزگان برای خدمات سوانح و سوختگی امکانات خاصی نداریم و بیماران به شیراز اعزام میشوند و تاکید داریم توجه ویژه به بیمارستان سوانح و سوختگی شود.مرادی به بیمارستان های ۲۶۴تختخوابی که توسط پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در حال احداث است و بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی که توسط دولت درحال ساخت است ، راه اندازی این بیمارستان ها را حیاتی برای استان خواند.
نیروی انسانی ماندگار و بومی
معاون بهداشتی وزارت بهداشت نیز در این مراسم با بیان اینکه ماندگاری نیروی انسانی فقط برعهده وزارت بهداشت نیست و برای رفع کمبود نیروی انسانی و ماندگاری شان در هرمزگان سایر دستگاه ها نیز وظایفی دارند، تصریح کرد: پزشک و پرستار و خانوده اش و…. نیز به خدمات دیگر از جمله آموزش باکیفیت در مدرسه ، پارک، مسکن مناسب و…. نیاز دارد و بایستی امکانات مورد نیاز فراهم باشد تا به شهرهای دیگر مهاجرت نکنند.
علیرضا رئیسی تاکید کرد: توسعه متوازن و پایدار باعث ماندگاری کادر بهداشت و درمان در استان می شود.رئیسی گفت: با روش بومی گزینی بایستی مشکل کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت ودرمان هرمزگان برطرف شود که از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس جمهور پیگیری می کنیم تا با استفاده از ظرفیت بومیان و بومی گزینی ،این کمبودها برطرف شود.رئیسی بر بهره گیری از ظرفیت خیرین در حوزه بهداشت و درمان استان تاکید کردو گفت: بایستی نیازها اولویت بندی شده و از ظرفیت خیرین براساس نیازهای اولویت بندی شده استفاده کرد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت افزود:بیش از ۱۷۰هزار پزشک عمومی در کشور داریم، اما ۱۰۰هزار نفرشان فعالیت درمانی دارند ومابقی در حوزه غیرمرتبط و غیرتخصصی فعالیت دارند که بایستی ساماندهی شوند و به دریافتی و تعرفه های شان توجه بیشتری شود تا کمبود پزشک در مناطقی مانند هرمزگان برطرف شود. وی گفت: برای اجرای طرح های مراقبین سلامت، پزشک خانواده ، نظام ارجاع و…، اول بایستی دغدغه حقوق پزشک برطرف شود.رئیسی به اشاره به مشکل استفاده از دستگاه های خارجی در هرمزگان و سایر تجهیزات خارجی در کشور گفت:قوانین دست وپاگیری در این حوزه داریم که بایستی حوزه درمان در بحث استفاده از تجهیزات داخلی مستثنی شود و کیفیت تجهیزات مهمتر از استفاده از تولید داخل باشد تا جان بیماران درخطر قرار نگیرد.
رئیسی در راستای بهبود خدمات درمانی و رفع کمبودهای بهداشتی در استان هرمزگان، از اجرای چندین برنامه راهبردی در این استان خبر داد.وی با اعلام برنامههایی برای جبران کمبود پزشکان، اظهار داشت که این موضوع از اولویتهای اصلی وزارتخانه است و در دستور کار قرار دارد.
رئیسی تصریح کرد: در مناطق کمجمعیت و برخی روستاهایی که به حد نصاب جمعیتی برای دریافت خدمات بیشتر نمیرسند، استثنائاتی قائل خواهند شد و خدمات بهداشتی بیشتری به آنها ارائه خواهد شد. به عنوان بخشی از این اقدامات، برخی درمانگاهها در این مناطق به صورت ۱۶ ساعته یا شبانهروزی فعالیت خواهند کرد و برای جزایری مانند ابوموسی نیز خدمات بهداشتی ویژهتری در نظر گرفته شده است.وی در خصوص کمبود آمبولانس در هرمزگان به طرحهای جدید برای تقویت این ناوگان اشاره کرد و افزود: به زودی تعداد قابل توجهی آمبولانس جدید به ناوگان استان اضافه خواهد شد. این اقدام به منظور ارتقای ظرفیت امدادرسانی و کاهش زمان واکنش در مناطق دورافتاده و روستایی استان صورت میگیرد و میتواند تأثیر قابل توجهی بر خدمات اورژانسی استان داشته باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین بر اهمیت استفاده از نیروهای بومی برای جبران کمبود نیروی انسانی تاکید کرد و گفت: با اخذ مجوزهای لازم، امکان جذب نیروهای بومی استان در حوزه بهداشت و درمان فراهم خواهد شد. این رویکرد با هدف کاهش مشکلات مربوط به کمبود نیروی انسانی و ارتقای سطح خدمات ارائهشده در استان برنامهریزی شده است و همکاریهایی با نمایندگان مجلس، وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای پیشبرد این موضوع در حال انجام است.
رئیسی در خصوص مراجعه بیماران به استانهای همجوار گفت: پروژههای توسعهای در بخش تختهای بیمارستانی و تجهیزات پزشکی، ساخت و تجهیز بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی جدید که با تجهیز این بیمارستان، ظرفیت درمانی استان به میزان قابلتوجهی افزایش خواهد یافت. این موضوع بخشی از نیازهای درمانی استان را تأمین خواهد کرد. همچنین در راستای کاهش ارجاع بیماران به استانهای همجوار، لزوم جذب و نگهداشت نیروی انسانی ماهر از نکات بسیار مهمی است. حضور متخصصان ماهر و دائمی در استان، علاوه بر افزایش کیفیت خدمات، میتواند موجب جلوگیری از اعزام بیماران به سایر استانها شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: ناوگان آمبولانس استان تا پایان خردادماه با تعداد قابل توجهی آمبولانس جدید تقویت خواهد شد. این اقدامات که در راستای توسعه خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین افزایش رضایت شهروندان استان هرمزگان انجام میگیرد، بخشی از تعهد وزارت بهداشت به تأمین سلامت و دسترسی آسانتر به خدمات درمانی در سراسر کشور است.
وزارت بهداشت برای جذب پرستار بومی سهمیه تخصیص دهد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: شاهد بودیم وقتی ۲ هزار مجوز استخدام هم داشته باشیم، اما نیرویی برای جذب نباشد عملا اتفاقی رخ نمیدهد، بر همین مبنا اگر بتوانیم به کمک وزارتخانه سهمیهای را به جذب پرستار بومی تخصیص دهد ،میتوان مشکل را حل کرد.پژمان شاهرخی در این مراسم با اشاره به اینکه جابجایی نیروها و تغییرات در این حوزه ، روندی عادی و معمول است، اظهار داشت: آنچه مهم است و به آن تاکید دارم این است که جابهجایی نیروها نباید خللی در روند فعالیتها ایجاد کند.وی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به حوزه دانشجویی افزود: در حوزه دانشجویی آمادگی داریم بخشی از فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی را به آنها بسپاریم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ما در سالیان گذشته افزایش دانشجو داشتیم، اما پیوست آن محقق نشده و چالش در حوزه آموزش داریم و زیرساختها به میزان کافی ارتقا نیافته است.وی تصریح کرد: در حوزه بهداشت دو برنامه ملی برعهده داریم که ۶۰ درصد این برنامهها برعهده وزارت بهداشت و ۴۰ درصد بر عهده سایر ارگانهاست. این برنامهها طرح جوانی جمعیت و طرح نظام ارجاع پزشک خانواده است و آماده ایم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم و با مداخله منطقی شاهد وضعیت خوبی در حوزه نظام ارجاع باشیم.
شاهرخی گفت: به دنبال افزایش سهمیه دارویی استان هستیم و میخواهیم دفاتر نمایندگی پخش دارو در استان احداث شوند که فعلا در استان های دیگر است. وی با اشاره به اینکه در بحث درمان ۴ پروژه مهم داریم، تاکید کرد: بحث نیروی انسانی مهم است. اما شاهد بودیم وقتی ۲ هزار مجوز استخدام هم داشته باشی،اما نیرویی برای جذب نباشد ،عملا اتفاقی رخ نمی دهد. بر همین مبنا اگر بتوانیم به کمک وزارتخانه و رییس جمهور سهمیهای را به جذب پرستار بومی تخصیص دهیم، میتوان این مشکل را حل کنیم.شاهرخی به تعطیلی بخشی از پایگاه های اورژانس جاده ای استان بدلیل کمبود نیروی انسانی اشاره کرد.وی در پایان بر انجام امورات پژوهشی منطبق بر نیاز استان تاکید کرد و گفت: اصلاح ساعات کاری و اضافه کار پرسنل مهم است و باید این مشکل را حل کرد تا بتوانیم تخت بیشتری پوشش دهیم.
وضعیت اورژانس هرمزگان خوب نیست و بحران نیرو داریم
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مهم ترین چالش پیش روی بهداشت و درمان استان را کمبود نیروی انسانی و آمبولانس عنوان کرد و گفت: وضعیت اورژانس استان خوب نیست که با واردات میتوان این مسئله را ساماندهی و مدیریت کرد.
غلامعلی جاودان در آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: در دو سال اخیر تلاش زیادی برای خدماترسانی مناسب در حوزه بهداشت و درمان استان هرمزگان صورت گرفت. وی افزود در این مدت بالغ بر ۴۲ میلیون خدمت به هم استانی ها ارائه شد ، در کنار این مسئله کارهای بزرگی در حوزه ناباروری و جوانی جمعیت صورت گرفت و بیش از ۱۲ هزار زوج نابارور در استان شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حوزه کاهش مرگ و میر مادران باردار نیز شاخص استان به نسبت بسیار قابل توجهی بهبود یافته است. در حوزه مادران باردار مبتلا به ویروس HIV نیز اقدامات خوبی برای جنین صورت گرفت و ۱۲ نوزاد سالم از این مادران به دنیا آمد.وی با تاکید بر اینکه فوت ناشی از خودکشی کاهش ۱۲ درصدی داشته است ،تصریح کرد: در حوزه پشه آئدس اولین استانی بودیم که پشه در آن شناسایی شد اما با مجموعه اقدامات انجام شده این بیماری تحت کنترل است.
وی راه اندازی مراکز ناباروری در شرق و غرب هرمزگان، تامین ۷۰ دستگاه تشخیصی از جمله سه دستگاه MRI در بندرعباس، قشم و پارسیان را بخشی از خدمات دو ساله خود به استان بر شمرد و گفت: در حوزه دانشکده های پزشکی هرمزگان تنها یک واحد دانشگاهی داشت، اما خوشبختانه با حمایت استانی و همراهی وزارت بهداشت ۲ دانشکده علوم پزشکی در شرق و غرب استان احداث شد.وی مهمترین چالش پیش روی بهداشت و درمان استان را کمبود نیروی انسانی و کمبود آمبولانس عنوان کرد و اظهار داشت: وضعیت اورژانس استان خوب نیست اما واردات آمبولانس آیتم مهمی است که میتوان این مسئله را ساماندهی و مدیریت کرد.
جاودان گفت: اورژانس هوایی غرب استان راه اندازی شد در مرکز هم با همکاری سپاه این مسئله فراهم شده، آمبولانس دریایی برای بوموسی ساخته شده و آمبولانس دریایی هرمز و قشم نیر اورهال شده اند.وی افزود: ۲۴۴ پروژه دانشگاه علوم پزشکی افتتاح و ۱۹۷ پروژه نیز در دست ساخت است .مهم ترین پروژه های استان احداث بیمارستانهای ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس، بیمارستان میناب و بیمارستان نفت ستاره خلیج فارس است.
جاودان در پایان ضمن تشکر و قدردانی از همکاران خود در علوم پزشکی گفت: مهم ترین تشکر من از همسرم است که پس از جانبازی من در جبهه همراهم بود و کمک کرد تحصیلات خود را ادامه دهم و همواره پای کار من بود.
ثبت دیدگاه