Site icon روزنامه دریا

به جاي کلنگ‌زني‌هاي جديد، طرح‌هاي نيمه‌کاره را به سرانجام برسانيد

دریانیوز// استان هرمزگان، مانند بسياري از نقاط کشور، با انباشتي از طرح‌هاي عمراني نيمه‌کاره و به پايان نرسيده روبه‌رو است. تعداد قابل توجهي از پروژه‌هاي کوچک و بزرگ، که در گذشته آغاز شده‌اند، به دليل کمبود اعتبارات و مسائل مالي، سال‌هاست که در وضعيت ناتمام باقي مانده و به سرانجام نرسيده‌اند.

اين وضعيت، علاوه بر بلاتکليفي در خدمات‌رساني، آسيب‌هاي جبران‌ناپذيري به منابع مالي و عمراني وارد کرده است.رها شدن پروژه‌ها براي سال‌هاي متمادي، تبعات متعددي را در پي داشته است که مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:

* اولويتبخشي به اتمام، نه آغاز

تقاضاي جدي از استاندار و ساير مسئولين استاني اين است که از پذيرش و کلنگ‌زني طرح‌هاي کلان جديد که احتمال گرفتار شدن در «تله اجرا، بودجه و اعتبار» را دارند، خودداري کنند.اگر دغدغه واقعي خدمت به مردم استان وجود دارد، بهترين و مؤثرترين اقدام در حال حاضر، تکميل همين طرح‌هاي نيمه‌کاره‌اي است که سال‌هاست رها شده‌اند.

اين پروژه‌ها در حوزه‌هاي حياتي مانند بيمارستان‌ها، مدارس، مراکز ورزشي و زيرساخت‌هاي مختلف در مرکز استان و شهرستان‌ها پراکنده‌اند و اتمام آن‌ها، گره‌هاي بزرگي از مشکلات مردم خواهد گشود. مسئولين بايد آمار «کلنگ‌زني»و «آغاز به ساخت» را کنار بگذارند و به جاي آن، تمام تمرکز، همت و بودجه را معطوف به «اتمام» پروژه‌هاي در حال اجرا کنند.

پيشنهاد مي‌شود که يک «بسيج جهادي» يا يک جريان متمرکز مديريتي براي تهيه ليست اولويت‌بندي شده‌اي از طرح‌هاي نيمه‌کاره تشکيل شود. حتي اگر صدها طرح نيمه‌کاره وجود داشته باشد، مي‌توان 20 مورد از مهم‌ترين آن‌ها که بيشترين خدمات عمومي (مانند بهداشت و آموزش) را ارائه مي‌دهند و يا به اعتبار کمي براي تکميل نياز دارند، در اولويت قرار داد.

تکميل هر يک از اين پروژه‌ها، به معناي بهره‌برداري مردم از خدمات، جلوگيري از هدر رفت بيشتر بيت‌المال و تقويت سرمايه اجتماعي است. اين امر نيازمند پيگيري مستمر، رفع موانع قانوني يا حقوقي احتمالي و تزريق اعتبارات هدفمند به پروژه‌هايي است که در آستانه تکميل قرار دارند. مسئولان استان  بايد تمرکز خود را از «توسعه افقي»(آغاز پروژه‌هاي جديد) به «توسعه عمودي» (به پايان رساندن پروژه‌هاي موجود) شيفت دهند. اين تغيير رويکرد، گامي رو به جلو، مايه خوشحالي مردم و ختم به خير شدن تلاش‌هاي عمراني در استان خواهد بود.

 

Exit mobile version