دریانیوز// بشاگرد، يکي از مناطق کمتر توسعه يافته و محروم کشور، در جنوب شرقی ايران واقع شده است. اين منطقه با وجود زيبايی های طبيعی و منابع غني، به دليل چالشهاي زيرساختي و اقتصادي، با مشکلات جدي مواجه است. يکي از بارزترين مشکلات بشاگرد، بنبست بودن جادهها و عدم دسترسي به شبکههاي حمل و نقل مناسب است. اين مسئله نه تنها بر کيفيت زندگي ساکنان تأثير ميگذارد، بلکه مانع از توسعه اقتصادي و اجتماعي اين منطقه ميشود.
فقر يکي ديگر از معضلات اساسی بشاگرد است. بسياري از خانوادهها به دليل عدم دسترسي به فرصتهاي شغلي و درآمد پايدار، در شرايط اقتصادي دشواري زندگي ميکنند. بيکاري در اين منطقه به شدت احساس ميشود و جوانان بسياري به دليل نبود شغلهاي مناسب، مجبور به مهاجرت به شهرهاي بزرگتر ميشوند. اين مهاجرت نه تنها به کاهش نيروي کار در بشاگرد منجر ميشود، بلکه باعث از دست رفتن سرمايههاي انساني و فرهنگي اين منطقه نيز ميگردد.علاوه بر اين، نبود زيرساختهاي اساسي مانند آب، برق، و بهداشت، به تشديد مشکلات اجتماعي و اقتصادي در بشاگرد دامن ميزند. بسياري از روستاها و مناطق دورافتاده هنوز به خدمات اوليه دسترسي ندارند و اين موضوع بر کيفيت زندگي ساکنان تأثير منفي ميگذارد.
عدم وجود مدارس و مراکز آموزشي مناسب نيز به کاهش سطح تحصيلات و آگاهي عمومي در اين منطقه منجر شده است.از سوي ديگر، با وجود وجود معادن غني در بشاگرد، عدم استفاده بهينه از اين ظرفيتها، به يکي از چالشهاي بزرگ اين منطقه تبديل شده است. معادن سنگ، مس و ديگر منابع معدني در اين منطقه ميتوانند به عنوان يک منبع درآمد پايدار و فرصتهاي شغلي براي ساکنان محلي عمل کنند، اما به دليل نبود سرمايهگذاري و زيرساختهاي لازم، اين منابع به طور کامل بهرهبرداري نميشوند. اين مسئله نه تنها به محروميت اقتصادي دامن ميزند، بلکه باعث ميشود که ساکنان از مزاياي بالقوه اين منابع محروم بمانند.
در راستاي توجه به مشکلات و چالشهاي موجود در بشاگرد، ، نماينده ولي فقيه در استان هرمزگان به ديدار با اهالي اين منطقه و مسئولين محلي پرداخت. در اين ديدار، وي به بررسي مسائل و دغدغههاي ساکنان پرداخته و بر لزوم همکاري و همفکري براي حل مشکلات اقتصادي و اجتماعي تأکيد کرد. امام جمعه با شنيدن نظرات و پيشنهادات اهالي، بر اهميت ايجاد زيرساختهاي مناسب و بهرهبرداري از ظرفيتهاي معدني بشاگرد به عنوان راهکارهايي براي بهبود وضعيت معيشتي مردم تأکيد نمود که در ادامه، متن کامل اين ديدارها و گفتگوهاي سازنده را با هم مرور خواهيم کرد تا به عمق دغدغهها و راهکارهاي مطرح شده در راستاي بهبود وضعيت بشاگرد پي ببريم.
بنبست جادهها و بحران آب؛ اولويتهای حياتی بشاگرد
آيتالله عباديزاده، نماينده ولي فقيه در استان هرمزگان، در ديدار با مردم شهرستان بشاگرد به بررسي چالشهاي زيرساختي و توسعهاي اين منطقه پرداخت. وي در سخنان خود بر ضرورت توجه ويژه دولت براي حل مشکلات اساسي اين شهرستان تأکيد کرد و گفت: رفع محروميت بشاگرد نيازمند برنامهريزي بلندمدت و تأمين اعتبارات ملي است. آيتالله عباديزاده با اشاره به مشکلات جادههاي ارتباطي منطقه، اظهار داشت: نبود زيرساختهاي حملونقل مناسب، مانعي جدي بر سر راه توسعه اقتصادي و اجتماعي بشاگرد است.
وي پيشنهاد کرد که دولت با تأمين بودجه از منابع ملي، بنبست جادههاي بشاگرد را رفع کرده و راههاي جديدي ايجاد کند.وي کمبود آب شرب و کشاورزي را از ديگر مسائل حياتي منطقه دانست و بيان کرد: بشاگرد، با وجود بارندگيهاي فراوان و نزولات آسماني، از مديريت صحيح منابع آب محروم است. احداث سدها و پروژههاي آبخيزداري ميتواند راهحلي پايدار براي اين بحران باشد.
آيتالله عباديزاده از کمبود بيمارستانها و درمانگاههاي مجهز در بشاگرد به عنوان يک معضل جدي ياد کرد و گفت: بسياري از بيماران به دليل مسيرهاي صعبالعبور و نبود امکانات کافي، به خدمات درماني دسترسي ندارند. تجهيز اين منطقه به مراکز درماني بايد در اولويت قرار گيرد.وي همچنين به استعدادها و نخبگان علمي منطقه اشاره کرد و افزود: جوانان بشاگرد از سرمايههاي ارزشمند استان هستند که با حمايت و برنامهريزي ميتوانند در پيشرفت علمي و اجتماعي منطقه نقش مؤثري ايفا کنند.
بشاگرد نيازمند تغيير نگاه از کمکهاي معيشتي به اشتغالزايی
همچنين آيتالله عباديزاده، نماينده ولي فقيه در استان هرمزگان، در نشستي با مسئولان و معتمدين شهرستان بشاگرد بر ضرورت بهرهگيري از ظرفيتهاي بومي منطقه براي توسعه و تغيير رويکرد به سمت اشتغالزايي تأکيد کرد. وي گفت: براي رفع محروميت بشاگرد، بايد نگاه از کمکهاي کميته امدادي به سمت اشتغال و توسعه پايدار تغيير کند.
آيتالله عباديزاده با اشاره به معادن غني و ظرفيتهاي گردشگري شهرستان، خواستار جذب سرمايهگذاران داخلي و خارجي در اين حوزهها شد. وي افزود: با فعالسازي معادن و استفاده از درآمدهاي مسئوليت اجتماعي شرکتها، ميتوان تحولي جدي در اقتصاد منطقه ايجاد کرد.وي بر توازن در توزيع منابع مسئوليت اجتماعي در سطح استان تأکيد کرد و گفت: تمرکز منابع در شهرهاي بزرگ، عدالت اجتماعي را زير سؤال ميبرد. بايد مناطقي مانند بشاگرد سهم عادلانهاي از اين اعتبارات داشته باشند.
نماينده ولي فقيه همچنين به ضرورت تقويت ظرفيتهاي علمي شهرستان اشاره کرد و پيشنهاد داد که با گسترش آموزشهاي مجازي و پژوهشي، فرصتهاي تحصيل براي دانشجويان فراهم شود.آيتالله عباديزاده رويکرد کميته امدادي را ناکافي دانست و بيان کرد: کمکهاي معيشتي براي رفع فقر ضروري است، اما نبايد تنها راهحل باشد. بايد با اشتغالزايي و تقويت ظرفيتهاي اقتصادي، نگاه مردم و مسئولان به سمت پيشرفت تغيير کند.
حفظ قرآن؛ اولويت طلايي طلاب بشاگرد براي تبليغ دين
همچنين آيتالله عباديزاده، در نشست با طلاب و مسئولان حوزههاي علميه خواهران شهرستان بشاگرد بر اهميت نقش طلاب در تبليغ دين، بصيرتافزايي و صيانت از ارزشهاي اسلامي تأکيد کرد و اظهار داشت: طلاب بايد از استعدادهاي خود در عرصههاي علمي و تبليغي نهايت استفاده را ببرند و در مقابله با تهاجم فرهنگي دشمن، نقش فعالي ايفا کنند.آيتالله عباديزاده ضمن تأکيد بر اهميت تبليغ چهره به چهره و آشنايي طلاب با مسائل روز جامعه، از آنها خواست با برگزاري جلسات خانگي و خانوادگي در منطقه، زمينه ترويج ارزشهاي ديني را فراهم کنند. وي گفت: بشاگرد به دليل سلامت فکري و اعتقادي مردم، منطقهاي بکر براي فعاليت تبليغي است و طلاب ميتوانند با دانش و تعهد خود، در اين حوزه نقشآفرين باشند.وي با اشاره به تهاجمات فرهنگي و سياسي دشمنان، از طلاب خواست بصيرت سياسي خود را تقويت کنند و با تحليل مسائل روز، جامعه را در برابر هجمههاي فکري و فرهنگي هدايت کنند.
وي افزود: طلاب نبايد از تحولات جهان اسلام و حوادث بينالمللي غافل باشند؛ چرا که آگاهي به مسائل سياسي براي تصميمگيري در شرايط حساس ضروري است.آيتالله عباديزاده حفظ قرآن را از اولويتهاي آموزشي حوزه علميه برشمرد و اظهار داشت: حفظ قرآن مزيتي براي طلاب است که آنها را در تبليغ دين و تبيين ارزشهاي اسلامي توانمندتر ميکند. حوزههاي علميه بشاگرد نيز بايد در اين زمينه پيشگام باشند.وي بر اهميت ازدواج طلاب و ارتباط مداوم با خانوادههايشان تأکيد کرد و گفت: زندگي خانوادگي بخش مهمي از مسير طلبگي است که طلاب بايد با برنامهريزي صحيح، آن را مديريت کنند.
وي در پايان از مسئولان خواست که با تدوين برنامههاي عملياتي و بهرهگيري از ظرفيتهاي بومي، زمينه را براي توسعه پايدار شهرستان بشاگرد فراهم کنند.
در نهايت، ميتوان گفت که محروميت در بشاگرد نتيجهاي از ترکيب چندين عامل است که به يکديگر وابستهاند. براي بهبود وضعيت اين منطقه، نياز به برنامهريزي جامع و همکاري بين نهادهاي دولتي، بخش خصوصي و جامعه محلي وجود دارد. ايجاد زيرساختهاي مناسب، توسعه فرصتهاي شغلي، و بهرهبرداري بهينه از منابع معدني ميتواند به بهبود کيفيت زندگي ساکنان بشاگرد کمک کند و اين منطقه را به سمت توسعه پايدار سوق دهد.
ثبت دیدگاه