حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۳ Tuesday, 21 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4214 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • بحران مسکن در بندرعباس؛ مردم در تنگنا
    ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۴:۳۳
    شناسه : 22733
    بازدید 1167
    3
    مسکن ملی؛ از وعده تا واقعیت تلخ دریانیوز// مسکن در بندرعباس به یکی از بزرگترین چالش‌های این شهر تبدیل شده است.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// مسکن در بندرعباس به یکی از بزرگترین چالش‌های این شهر تبدیل شده است. بیش از یک دهه است که دولت در این شهر مسکن نساخته و تحویل مردم نداده است. مافیا و دلالان ،بازار مسکن را در دست گرفته و حتی بر برنامه‌های مسکن‌سازی دولتی‌ها نیز اثر گذاشته‌اند. مردم نه می‌توانند مسکن بخرند و نه به راحتی می‌توانند خانه‌ای را اجاره کنند. در دولت‌های نهم و دهم که طرح مسکن مهر در کشور اجرا شد، بسیاری از مردم با هزینه‌ای اندک خانه‌دار شدند.

    متاسفانه دولت یازدهم و دوازدهم که به ساخت مسکن اعتقادی نداشتند و به مسکن نساختن‌شان هم افتخار کردند، باعث شدند قیمت مسکن سر به فلک بکشد. در دولت سیزدهم طرح نهضت ملی مسکن در کشور کلید خورد، اما برخی از مدیران که سیاست دولت قبل را در ذهن داشتند، با اجرای این طرح ملی در نهان و آشکار مخالفت کردند و حتی اراضی و زمین‌های مازاد ادارات و سازمان‌های دولتی را به راحتی در اختیار راه و شهرسازی برای اجرای این طرح برای خانه‌دار شدن کارکنان خودشان و عموم مردم قرار ندادند.

    قصه پرغصه مسکن ملی در بندرعباس
    در بندرعباس که قصه پرغصه‌ای در اجرای طرح نهضت ملی مسکن داشتیم. از همان ابتدای اجرای طرح یعنی در سال ۱۴۰۰، نامی از بندرعباس در سامانه ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن وجود نداشت. بعدها گفتند متقاضیان بندرعباسی می‌توانند در شهرک علوی در ۵۰ کیلومتری غرب بندرعباس ثبت نام کنند که برخی‌ها از موقعیت مکانی شهرک علوی اطلاع نداشتند و ثبت نام کردند و تصور می‌کردند مانند شهرک پیامبراعظم(ص) در کنار شهر بندرعباس است. پس از برملا شدن مکان شهرک علوی برای این افراد، آنها مخالفت‌شان را با اجرای طرح در فاصله ۵۰ کیلومتری با بندرعباس اعلام کردند.

    اعتراضات مردمی به عدم ثبت نام در سامانه نهضت ملی مسکن برای بندرعباسی‌ها افزایش یافت و زمانی که رئیس جمهورشهید در همان سال ۱۴۰۰به بندرعباس آمد، در سامانه ثبت نام، اسم بندرعباس نمایان شد و برخی از شهروندان ثبت نام کردند و پس از بازگشت رئیس جمهور به تهران، این سامانه نیز بسته شد و به ثبت نام کنندگان اعلام شد که زمین نداریم. اعتراض‌ها به جانمایی مسکن در خارج از شهر برای بندرعباسی‌ها به خطبه‌های نمازجمعه و امام جمعه و نمایندگان مجلس و رسانه‌ها و… هم کشیده شد و بالاخره متولیان مسکن استان عقب‌نشینی کردند و ثبت نام از متقاضیان مسکن در بندرعباس از نیمه تیرماه ۱۴۰۱ آغاز شد.

    سپس اعلام شد که برای اجرای این طرح بایستی زمین الحاق شود و الحاق اراضی بیش از یک‌سال کشید. در مرداد ۱۴۰۲ به صورت رسمی عملیات اجرایی این طرح در شمال اتوبان شهیدرجایی بندرعباس آغاز شد و اعلام گردید پس از تسطیح اراضی، حداکثر تا شش ماه بعد، این پروژه توسط چینی‌ها ساخته می‌شود که این وعده هم محقق نشد. از آن طرف تعدادی واحد در شهرک پیامبراعظم(ص) از دولت قبل را به نهضت ملی مسکن گره زدند و بنیادمسکن ساخت آنها را برعهده گرفت که این واحدهای مسکونی نیز هنوز تکمیل نشده‌اند و ثبت نام کنندگان از دریافت هزینه‌های بالای سهم آورده در این پروژه و عدم تعیین تکلیف واحدهای مسکونی گلایه‌مندند.

    ناامیدی مردم از خانه دار شدن
    کمبود مسکن باعث شده تا بسیاری از بندرعباسی‌ها از خانه‌دار شدن ناامید شوند و اجاره‌نشین شوند. این شرایط باعث شده تاحتی مستاجران در این شهر مهاجرپذیر نتوانند در مناطق مناسب و با قیمت‌های معقول و منطقی و غیرحبابی خانه اجاره کنند. روزنامه دریا تصمیم دارد در سلسله گزارش‌هایی به مشکلات مردم در حوزه مسکن و عدم اجرای طرح نهضت ملی مسکن در بندرعباس و…. بپردازد که شهروندان می‌توانند نظرات‌شان را به کانال‌های ارتباط مجازی روزنامه ارسال کنند.

    احتکار مسکن
    به دلیل عدم ساخت مسکن در بندرعباس در این ده یازده سال و از طرفی احتکار مسکن و املاک خالی، مردم نه می‌توانند خانه بخرند و نه اجاره کنند. پولی که قبلا می‌توانستی خانه بخری را حالا باید به عنوان ودیعه و پول پیش خانه بدهیم. اجاره هم که بسیار بالاست و گاهی باید تمام حقوق‌مان را باید برای اجاره بدهیم. چرا دولت قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی را در بندرعباس اجرا نمی‌کند تا خانه‌های خالی عرضه شوند و مشکلات مردم کمتر شود؟ هیچکس هم به فکر مردم نیست. مگر براساس قانون اساسی، تولید مسکن وظیفه دولت نیست؟ این همه زمین خدادادی در کشور و بندرعباس داریم، این زمین‌ها را به مردم بدهید تا خودشان مسکن بسازند. طرح نهضت ملی مسکن در بندرعباس را هم به صورت ویلایی بسازند و زمین را بدهند تا متقاضیان خودشان بسازند. الان دولت نه خودش می‌سازد و نه اجازه می‌دهد مردم بسازند.

    ۵ سال گذشت و خانه آماده نشد
    ما سال ۹۸ در طرح مسکن ملی ثبت نام کردیم و تا سال ۱۴۰۰ هیچ پیشرفتی نداشت و از ما فقط می‌خواستند که پول واریز کنیم. قرار بود تا پایان شهریور ۱۴۰۳ پروژه‌ها تحویل شود ولی با وجود اینکه ما الان جزو ۵ نفر اولویت اول پروژه هستیم و تا الان حدود یک میلیارد تومان پرداخت کردیم، خبری از خانه نیست و اطلاع دقیقی هم نداریم کی صاحب خانه می‌شویم. واقعا ما مستاجریم و هر سال با ترس و لرز منتظر افزایش اجاره بها هستیم. اگر از این بدقولی و این ارقام هنگفت درخواستی بنیاد مسکن اطلاع داشتیم، همان ۵ سال قبل یک خانه با قسط و وام می‌خریدیم. هر بار به بنیاد مسکن مراجعه می‌کنم، وعده این ماه و آن ماه می‌دهند و اعلام می‌کنند قیمت ملک بالاتر رفته است.

    چرا باید یک میلیارد و ۴۰۰ تومان برای مسکن دولتی بپردازیم که ۵ سال برایش مبلغ پول بلوکه شده هم داشته‌ایم؟ این خیانت به مردم این شهر است. با کمتر از این رقم از ۵ سال پیش صاحب خانه حداقل می‌شدیم و این حجم کرایه خانه هم نپرداخته بودیم. الان هم اعلام کردند که آمادگی ۴۰۰ میلیون تومان را داشته باشیم! مسکنی که قرار بود متری ۲.۵ میلیون تومان باشد، الان می‌گویند متری حدود ۲۰ میلیون! حداقل مکان خانه را مشخص کنند که ما بدانیم یک میلیارد برای چه پرداخت کرده‌ایم؟ فقط فلان پروژه در فلان جا که نشد حرف حساب، بعد از ۵ سال! خواهشا پیگیری کنید که این مبلغ زیاد را نپردازیم و زودتر صاحب خانه شویم.

    یک کارگر ۶۰۰ میلیون را از کجا بیاورد؟
    وقتی پیامک برایمان می‌آید که ۶۰۰ میلیون تومان واریز کنیم، یک کارگر که درآمدش به ده میلیون تومان در ماه نمی‌رسد، چطور این مبلغ را پرداخت کند؟

    دو هفته ای از کجا پول جور کنم؟
    چند روز قبل برایم پیامک آمده: متقاضی محترم نهضت ملی مسکن آقای / خانم ….؛ تا تاریخ۱۰/۱۰/۱۴۰۳ساعت ۰۰:۰۰ مهلت دارید آورده مرحله ۲ به مبلغ ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال و در مجموع مبلغ ۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال را به شماره حساب ….. نزد بانک مسکن واریز نمایید. اولا پروژه ۱۵ هزار واحدی شمال اتوبان شهیدرجایی بندرعباس که تکلیفش مشخص نیست به کجا رسید. دوم وقتی پیام داده می‌شود که مبلغ ۴۰ میلیون تومان را دو هفته‌ای تامین کنیم، باید از کجا این مبلغ را جمع و جور کنیم؟ حداقل چند ماه زودتر اعلام کنند تا اقدام کنیم. سوم اینکه اگر یکی دو سال قبل این پروژه ساخته می‌شد که سهم آورده‌مان بسیار کمتر می‌شد.

    تابستان پارسال مسئولان راه و شهرسازی هرمزگان اعلام کرده بودند که مسکن ملی متری ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ساخته می‌شود که وام هم داشت و در واقع با ۴۰ میلیون تومان سهم آورده اولیه، مسکن باید ساخته و تحویل می‌شد. اما این طرح اجرا نشد تا قیمت‌ها افزایش یافت و مردم الان گرفتار شده‌اند. مردم تاوان این تاخیرها را باید بدهند؟

    دولت خانه‌های اجاره‌ای برای زوجین جوان بسازد
    دولت اگر واقعا می‌خواهد زوج‌های جوان مشکل مسکن نداشته باشند تا ترغیب شوند ازدواج کنند، می‌تواند خانه‌های اجاره‌ای ارزان قیمت را بسازد و اجازه دهد حداقل ۵ سال زوج‌های جوان در این خانه‌ها زندگی کنند تا بعد بتوانند خانه اجاره کنند و یا در قالب طرح‌های دولتی، خانه بخرند. الان با این شرایط جوانان جرات نمی کنند زندگی مشترک‌شان را آغاز کنند.

    نتوانستم خانه بخرم
    ۱۵سال باهمسرم که هر دو شاغلیم، تلاش کردیم با پس انداز کردن و گرفتن وام، خانه بخریم و موفق نشدیم و درنهایت مجبور شدیم خانه ای را اجاره کنیم و با فرزندانم در آن زندگی کنیم. می خواستیم فرزند دیگری داشته باشیم که بخاطر نداشتن خانه و مشکلات اقتصادی ،منصرف شدیم. چرا طرح نهضت ملی مسکن را در بندرعباس اجرا نمی کنند تا مردم خانه دار شوند و قیمت خانه و اجاره کمتر شود؟از استاندار جدید هرمزگان می خواهم پیگیری کنند مسکن‌ملی بندرعباس زودتر ساخته شود تا مشکل مسکن‌مردم در این شهر کمتر شود‌.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.