دریانیوز// از منظر حقوق عامه
پرداختن به محیط زیست و اکوسیستم دریا از منظر پاک سازی ساحل، جنگل های حرا سر فصل های جشنواره ای بود که جمعه بیست و هشتم دیماه برگزار شد. مشتاقان به پاسداری از محیط زیست ، بر مبنای برنامه های اعلامی جشنواره در این اقدام نیک و پسندیده مشارکت کردند ، پاک سازی محیط زیست در منش و کردار مردم ساحل نشین از دیر باز بعنوان یک رفتار نیک شناخته می شد و در حقیقت احترام به محیط زیست و اکوسیستم دریا بشمارمی آمد.
در همین راستا جشنواره ی خواجه عطا به این محور مهم اهمیت ویژه ای قائل شده و در برنامه ی اجرایی خود قرار داده است ، این برنامه به مردم ساحل نشین و آنان که خود را پاسدار محیط زیست می دانند یادآور می شود که همواره سلامت و پاک نگاه داشتن محیط زیست و منابع طبیعی را سر لوحه ی خود قرار داده و بطور خودجوش به این مهم در هر زمانی بپردازند، این اقدام همانا سپاس و قدردانی از نعمت هایی است که ایزد منان به انسان و سایر موجودات زنده ارزانی داده است که هم در سرشت انسان نهفته است و هم در قانون اساسی و سایر قانون های موضوعه به آن پرداخته شده است که علاوه بر الزام اخلاقی ، بعنوان یک الزام قانونی نیز در پاسداری از محیط زیست و منابع طبیعی محسوب می شود، از دیگر برنامه های جانبی این فراخوان ، شناخت بیشتر با پرندگان مهاجر ، حیات وحش و مرغان دریایی بود و اهمیت به سلامت و محیط زیست آنان که کارشناسان و راهنمایان به معرفی و شناخت بیشتر این موضوع کمک نمودند.
آموزش فرهنگی به نونهالان ، کودکان و نوجوانان به همراه خانواده های آنان بخش دیگری از برنامه های جذاب و فرهنگ ساز جشنواره بود ، فرزندان به همراه خانواده به اهمیت سلامت محیط زیست و حفاظت و پاسداری از آن با رویکرد پاکیزه نگهداشت آن بطور عملی و کارگاهی آشنا شدند. بنابراین ضرورت دارد همراه و هم قدم با این برنامه ی نیک و شایسته ی جشنواره ی خواجه عطا ضمن شناخت بیشتر محیط زیست و منابع طبیعی ( در حوزه ی ساحل و دریا ) ، در پاسداری از آن بیش از پیش کوشا باشیم.
این بدان معنا است که علاوه بر ساحل نشینان ، گردشگران نیز به پاکیزگی و نظافت ساحل و دریا اهمیت دهند ، سمن ها و نهادهای مردمی در این جهت به برنامه های آموزشی – فرهنگی پرداخته و سلامت منابع طبیعی و محیط زیست را پاس بدارند و در پاسداری و حفاظت از آن کوشا باشند ، حال می خواهد کوه و جنگل و کوهپایه باشد یا ساحل و دریا و رودخانه . باید بدانیم که این کره ی خاکی خانه ی ما بشمار می آید و نسل امروز ، فردا و آیندگان به محیط زیست و منابع طبیعی نیازمند می باشند.
متولیان ساختاری و نهادها از جمله سازمان محیط زیست، منابع طبیعی، شهرداری، سمن ها، صدا و سیما و رسانه ها ( از جهت تهیه گزارش و مطالبه گری ، فرهنگ سازی ) ضرورت دارد در امر آموزش و تکامل فرهنگی در این حوزه اهتمام داشته باشند . سازمان آموزش و پرورش و آموزش عالی باید بیش از پیش در این موضوع ارائه برنامه های آموزشی ، کارگاهها و اردوهای فرهنگی داشته باشند.
ثبت دیدگاه