دریانیوز// سال گذشته هنگامیکه رئیس سازمان ملی استاندارد شرایط انبارهای روباز گندم را در بندرشهیدرجایی دیدند و به همراه تعدادی از مدیران کشوری واستانی از آنجا هم بازدیدی داشتند ، باورشان نمی شد که نگهداری گندم در بزرگترین بندر کشور که کشتی های گندم هم بطور مرتب وارد آن و تخلیه می شوند، اینگونه غیراستاندارد و غیربهداشتی بوده که گندم ها روی زمین و در زیرسقف آسمان و هوای باز دپو شده باشد که ایشان از این وضعیت بشدت انتقاد و اظهار نارضایتی کردند.
چندروز قبل هم مصاحبه ای را از رئیس دانشگاه علومپزشکی هرمزگان منتشر کردیم که ایشان نیز از این شرایط رضایت ندارند.در سال ۱۴۰۱ نیز مدیرکل وقت دیوان محاسبات هرمزگان گفت که محل نگهداری گندم و ذرت در بندر شهید رجایی کاملا غیربهداشتی است. وی در آن زمان گفت: محل نگهداری گندم و ذرت در بندر شهید رجایی کاملا غیربهداشتی است و باید تدابیر بهداشتی برای نگهداری آنها اندیشیده شود.
وی در بازدید از انبارهای محل نگهداری گندم و ذرت در بندرشهید رجائی که با همراهی ناظر وقت گمرکات استان هرمزگان بود، بیان داشت: انبارهای نگهداری ذرت در بندر شهید رجائی کاملاً غیر بهداشتی بوده و هیچگونه نظارتی بر انبار داری مذکور صورت نمی گیرد. از طرفی محل نگهداری گندم در محوطه باز و در معرض انواع آفتها قرار دارد و اگر چه طبق اظهارات مسئول انبار در مواقع بارش باران چادری بر روی آنها کشیده می شود، ولیکن مشاهدات عینی حاکی از آن است که کنترل رطوبت و جلوگیری از ورود انواع آفتها به هیچ عنوان کنترل نشده است.
وی عنوان کرد: مراقبت های بهداشتی لازم در نگهداری گندم ها و ذرت های انبار شده، صورت نمی گیرد، به طوری که گندم های دپو شده در معرض هوای آزاد و در محوطه باز قرار دارد. اگر چه از نظر میزان رطوبت شاید فعلاً قابل نگهداری مقطعی باشد، ولیکن در فصل گرما کاملاً غیر بهداشتی بوده و منشاء ایجاد کپک و انواع آفت های دیگر خواهد بود. به گفته این مقام مسئول، با توجه به اینکه گندم یک محصول استراتژیک است، می بایست تدابیر لازم توسط دستگاههای متولی اتخاذ شود تا گندم ها در فضایی مناسب و دارای تهویه لازم نگهداری شوند تا از بروز حوادث بهداشتی جلوگیری به عمل آید.
البته در یکی دو دهه اخیر بارها رسانه ها نسبت به وضعیت انبارهای روباز گندم در بندرشهیدرجایی بندرعباس هشدار داده اند و مسئولان و دستگاه های نظارتی هم از این شرایط اظهار نارضایتی کرده اند و متولیان مربوطه نیز وعده هایی را برای احداث سیلوهای استاندارد و رفع این مشکل دادند ، اما متاسفانه تاکنون اقدام لازم در این بندرتجاری کشور صورت نگرفته است و شرایط نگهداری گندم در انبار و محوطه باز در بندرشهیدرجایی غیراستاندارد و غیربهداشتی باقی مانده است و ضرورت دارد در این حوزه تدابیر لازم اتخاذ گردد تا سلامت مردم تهدید نشود و گندم های وارداتی در انبارها و سیلوهای استاندارد و بهداشتی نگهداری شوند.
ثبت دیدگاه