حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳ Tuesday, 26 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3934 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    آبان ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • افزايش عرضه مسکن با اخذ مالیات از خانه های خالی
    ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰
    شناسه : 12100
    بازدید 1340
    16
    خانه های خالی همچنان خاک می خورند دریانیوز// در حالیکه انتظار می رفت قانون اخذ مالیات از خانه های خالی با سرعت به پیش برود، اما بنا به دلایل نامعلومی این قانون به کندی اجرا می شود و میلیون ها واحد مسکونی خالی در کشور هنوز بر روی ریل عرضه قرار نگرفته اند و مردم برای رهن واجاره و خرید مسکن با حباب بزرگ قیمتی مواجهند.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// در حالیکه انتظار می رفت قانون اخذ مالیات از خانه های خالی با سرعت به پیش برود، اما بنا به دلایل نامعلومی این قانون به کندی اجرا می شود و میلیون ها واحد مسکونی خالی در کشور هنوز بر روی ریل عرضه قرار نگرفته اند و مردم برای رهن واجاره و خرید مسکن با حباب بزرگ قیمتی مواجهند.
    درصورت اخذمالیات از خانه های خالی، بطور حتم بخش زیادی از املاک خالی وارد فاز عرضه شده و حباب اجاره وقیمت مسکن کاهش می یابد که ضرورت دارد متولیان مربوطه و دستگاه های نظارتی به این حوزه اهتمام ویژه تری داشته باشند تا اخذ مالیات از خانه های خالی با سرعت بیشتری اجرایی شده و در این خانه ها، خانواده های ایرانی ساکن شده وزندگی کنند و این سرمایه ها یعنی خانه های ساخته شده، خالی نمانند و خاک نخورند و عرضه املاک به تقاضای مسکن نزدیک تر شود و مشکلات حوزه مسکن کاهش یابد.

    کاهش قیمت مسکن؛ با عرضه واحدهای مسکونی خالی در بازار
    براساس لایحه بودجه ۱۴۰۳ بنا است تا مالیات بر واحدهای خالی و واحدهای مسکونی لوکس با جدیت اخذ شود.به گزارش مهر، قانون مالیات بر خانه‌های خالی با هدف کاهش قیمت اجاره بها، افزایش عرضه مسکن و مبارزه با احتکار مسکن تصویب شده است. این قانون از آذرماه ۱۳۹۹ تصویب شد، اما به دلیل ضعف در مکانیزم دقیق شناسایی و کمبود اطلاعات، اجرای آن شکل جدی به خود نگرفت.مالیات بر خانه خالی طبق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، به خانه‌هایی که بیش از ۱۲۰ روز در طول سال خالی بمانند، تعلق می‌گیرد. در تاریخ ۲۲ تیر ماه سال ۱۳۹۹ این طرح با ۱۱ تبصره تصویب و در دستور کار دولت قرار گرفت. بر این اساس تمامی خانه‌ها مشمول مالیات نمی‌شوند، مگر خانه‌ای که تبصره‌های قانونی شامل حال آن شود.

    امروزه یکی از راه‌های افزایش سرمایه‌گذاری و درآمدزایی، خرید ملک و اجاره آن است. در چنین شرایطی ملاک کشور که صاحب چندین ملک هستند، با خالی نگه داشتن خانه‌های خود، بر قیمت ملک تأثیر می‌گذارند و موجب ضرر عده کثیری می‌شوند. بر این اساس دولت، قانونی را مقرر کرده تا دست سودجویان را ببندد و به‌تمامی اقشار جامعه کمک کند. تمامی افرادی‌که ساکن ایران یا خارج از کشور هستند، به‌عنوان اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند املاک خود را اجاره دهند.علت کمبود مسکن در کشور ما نه به‌خاطر نبود مسکن، بلکه ناشی از وجود خانه‌های خالی است. بعضی از سرمایه‌داران در زمان‌های خاص از فروش یا اجاره املاکشان خودداری می‌کنند تا با این کار باعث افزایش قیمت شده و سپس به سودهای کلان دست پیدا کنند. جریمه خانه‌های خالی با هدف مبارزه با این مشکل به وجود آمد. طرح مالیات بر خانه‌های خالی در تیرماه ۱۳۹۹ به تصویب مجلس رسید و سپس به شورای نگهبان ارسال شد. هرچند در وهله اول این طرح مورد تأیید واقع نشد، اما بعد از رفع ایرادات شورای نگهبان به مالیات خانه‌های خالی توسط مجلس، این طرح به مرحله اجرا درآمد.

    تأثیر اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی بر بازار مسکن
    اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی باعث می‌شود احتکار مسکن توجیه اقتصادی نداشته باشد و واحدهای خالی از سکنه به بازار عرضه شود که به تبع بر روی قیمت مسکن تأثیر بسزایی خواهد داشت. پس با اجرای این طرح می‌توان انتظار داشت که کاهش قیمت و افزایش معاملات را داشته باشیم و دست سوداگران را از بازار مسکن کوتاه کند و از سوی دیگر نرخ مالیات بر خانه‌های خالی می‌تواند برای دولت نیز درآمدزایی داشته باشد.

    ثبت بیش از ۴۱ هزار قرارداد اجاره در سامانه ملی املاک و اسکان
    در ادامه معاونت مسکن و ساختمان به منظور تسهیلگری برای موجران و مستأجران و بازار اجاره، سامانه ثبت املاک و مستغلات را راه‌اندازی کرد. در این سامانه امکان ثبت رایگان قرارداد اجاره بین موجر و مستأجر فراهم شده است. سامانه املاک و مستغلات به منظور اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن مبنی بر امکان ثبت کلیه معاملات املاک و مستغلات کشور توسط موجران و مستأجران راه‌اندازی شد.بر اساس تازه‌ترین آماری که هادی عباسی‌اصل معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است تاکنون در این سامانه بیش از ۴۱ هزار نفر ثبت‌نام کردند.صدور کد رهگیری در سامانه املاک و مستغلات برای قراردادهای اجاره به شکل رایگان است و در آینده نزدیک نیز امکان اینکه مشاوران املاک دارای مجوز بتوانند از این سامانه استفاده کنند فراهم می‌شود.

    مالیات خانه‌های خالی در دراز مدت جوابگو است
    فرهاد بیضایی، کارشناس مسکن در گفت‌وگو با مهر در خصوص راه‌های شناسایی خانه‌های خالی، گفت: بحث تشخیص خانه‌های خالی از طریق قبوض که بارها اعلام شده است، بحث شماره کنتورهای برق است؛ چرا که واحدهای مسکونی کدهایی دارند که در برق است چرا که بقیه کنتورها از قبیل گاز و آب مشترک است و برق تنها کنتوری است که جداگانه برای هر واحد مسکونی در نظر گرفته می‌شود و کد یونیک دارد و این کد با کد ملی سرپرست خانوار متصل است که این اتصال نشان می‌دهد کدام خانواده در کدام واحد مسکونی ساکن هستند.وی در ادامه افزود: اگر مستأجر باشد که در یک واحد مسکونی سکونت داشته باشد کد سرپرست خانوار ساکن در آن خانه کد یونیک برق است و این باعث می‌شود خانه‌هایی که در آن یک خانواده زندگی می‌کند کاملاً مشخص شود.

    این کارشناس مسکن در ادامه افزود: نکته بعدی این است که واحدهای مسکونی که دارای کد یونیک برق هستند و کسی در آن ساکن نیست، خالی از سکنه تشخیص داده می‌شود و خوبی این روش این است که بحث آماری که داده می‌شود واحدهای مسکونی که پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد دارند و ممکن است انشعابات نداشته باشند شرکت آمار خالی تشخیص می‌داد و این باگ آماری مرتفع می‌شود.فرهاد بیضایی گفت: واحدهای مسکونی که دارای انشعابات است یک واحد تمام شده است و اگر بعد از کد یونیک تأیید کند خانه‌های خالی شناسایی می‌شود و نکته این است که در کنار تشخیص اگر مردم خودشان خود اظهاری مالیاتی پر کنند هم می‌تواند کمکی بر شناسایی خانه‌های خالی باشد و باید پرداخت‌ها اعلام شود تا مردم مکان‌های سکونتی خود را اعلام کنند.گفتنی است؛ مالیات بر خانه‌های خالی نه‌تنها باعث ساماندهی بازار مسکن می‌شود، بلکه ابزار کنترلی در برابر افزایش قیمت اجاره‌بها و مسکن است که بعضی از سوداگران با احتکار خانه‌های خالی به دنبال سود بیشتر و تورم هستند.

    کارشناسان اقتصادی معتقد هستند که دریافت مالیات از خانه‌های خالی، با رویکرد مالیات ستانی عادلانه، بازار اجاره‌بهای مسکن را ساماندهی می‌کند و نیاز عرضه و تقاضای بازار را تأمین می‌کند.مالیات بر خانه‌های خالی یکی از مهم‌ترین ابزارهای قانونی است که در کنترل و تخصیص بهینه منابع موجود مسکن در شرایطی که فاصله زیادی میان عرضه و تقاضا وجود دارد، می‌تواند کمک‌رسان شرایط فعلی بازار مسکن باشد.

    اخذ مالیات از خانه های خالی
    مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان نیز در گفتگو با خبرنگار روزنامه «دریا» گفت: طرح اخذ مالیات از خانه های خالی در سراسر کشور اجرایی شده است، اما در استان ها متولی شناسایی خانه های خالی ادارات کل راه وشهرسازی هستند که از طریق سامانه املاک و اسکان، املاک خالی را شناسایی واعلام می کنند. جعفر احسانی مهر افزود: توصیه می کنم همه مالکان و مستاجران شهری و روستایی در استان نسبت به ثبت املاک در سامانه املاک و اسکان اقدام کنند تا مشمول اخذ مالیات از خانه های خالی نشوند.

    احسانی مهر خاطر نشان کرد : این سامانه فراگیری خاصی دارد و برای فرایندهای دیگر نیز قابل استفاده است. فقط یکی از موارد، بحث شناسایی املاک خالی است که پس از شناسایی املاک خالی، می توان برای اخذ مالیات شان اقدام کرد.وی در پاسخ به این پرسش که چند ماه قبل راه وشهرسازی هرمزگان اعلام کرد هزار واحد مسکونی خالی شناسایی شده را به اداره کل امورمالیاتی هرمزگان ارجاع داده اند و حال برای اخذ مالیات از این خانه های خالی چه اقدامی شده است؛ اظهار داشت : در خصوص نحوه محاسبه مالیات املاک خالی، در ابتدا برای مالکان پیامکی از طریق ستاد سازمان امور مالیاتی ارسال می شود مبنی بر اینکه براساس اطلاعات واصله، ملک خالی از سکنه است و تمام فرایند از طریق نرم افزار سامانه سازمان امور مالیاتی بصورت کشوری انجام می شود که این فرایند برای خانه های خالی شناسایی شده در استان نیز انجام شده است و فرایندها در حال انجام است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.