دریانیوز// یکی از نیازهای بسیار مهم در جوامع برای آموزش، داشتن فضاهای آموزشی مناسب و ایمن میباشد. موضوعی که در استان هرمزگان نیاز به آن به شدت احساس میشود. اقداماتی که در سالهای اخیر برای رفع این کمبود انجام شده نشان میدهد که استان هرمزگان در مسیر تحول فضای آموزشی و این استان به کارگاه مدرسهسازی تبدیل شدهاست.
سال جاری با امضای دو تفاهمنامه برای ساخت ده مدرسه با ۴۵کلاس درس در استان آغاز شد که این امر نوید این را میدهد که فضای آموزشی استان هرمزگان طی سالهای آتی با دگرگونی بزرگی مواجه خواهد شد و این استان از نظر محرومیت در زمینه فضای آموزشی بیرون خواهد آمد. موضوعی که میتواند در زمینه رشد علمی استان نیز باعث پیشرفت شود.
در اواخر سال گذشته نیز با برگزاری گلریزانی برای ساخت فضاهای آموزشی در استان، خیران کمکهای خوبی در این زمینه انجام دادهاند و این امر نشان میدهد مسئولان استان به ویژه استاندار هرمزگان پای کار مدرسهسازی و برطرف نمودن نیاز به فضای آموزشی در استان میباشد و با جدیت این امر را دنبال میکند. استان هرمزگان که پایتخت اقتصادی کشور محسوب میشود، دارای صنایع مختلفی است که اگر در سالهای گذشته این صنایع در راستای مسئولیت اجتماعی خود به بحث ساخت مدرسه ورود کرده بودند.
اکنون استان هرمزگان کمبودی در زمینه فضای آموزشی نداشت. اکنون نیز برخی صنایع مستقر در استان به این موضوع ورود کردهاند و نیاز است دیگر صنایع نیز ساخت مدرسه در استان را در برنامههای خود داشته باشند و به این مهم ورود نمایند تا در آینده نزدیک دیگر مدرسه تخریبی و کمبود فضای آموزشی در سراسر استان وجود نداشته باشد.
دولت چهاردهم نیز بارها تاکید کرده که در زمینه ساخت مدرسه از تمامی ظرفیتها استفاده خواهد نمود و تاکنون نیز کارهایی که صورت گرفته نشان میدهد که در استان هرمزگان این مهم با جدیت دنبال میشود. ادارهکل نوسازی مدارس استان نیز تاکنون توانسته به خوبی مشارکت خیرین مدرسهساز را جذب نماید.
یکی از مزیت های بسیار خوب استان هرمزگان در موضوع ساخت مدارس این است که هرمزگان در معماری مدارس صاحب سبک است و طی سالهای اخیر در جشنوارههای مختلف معماری مدارس استان هرمزگان توانستهاست خوش بدرخشد و عناوین برتر را از آن خود نماید.
عدالت در توسعه فضای آموزشی
توسعه فضاهای آموزشی در سراسر استان باید براساس عدالت صورت پذیرد و ساخت مدارس در همه شهرها و روستاهای استان بنا بر نیاز هر منطقه صورت پذیرد. موضوعی که مورد تاکید استاندار هرمزگان نیز میباشد. استاندار هرمزگان با اشاره به توسعه فضای آموزشی بعنوان اولویت مورد توجه دولت چهاردهم بر رشد متناسب سرانه فضای آموزشی و توزیع عادلانه آن در سراسر استان تأکید کرد.
محمد آشوری تازیانی گفت: در ادامه نهضت ملی مدرسهسازی که با تدبیر دکتر پزشکیان در دولت چهاردهم شکل گرفته، مشارکت خیرین، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در این عرصه اقدامی مبارک در هرمزگان است که به سرانه کلاس درس و فضای آموزشی استان اضافه خواهد کرد. وی افزود: این نهضت در هرمزگان با جدیت در حال پیگیری است تا مردم شاهد تحول ملموس در بخش زیرساختی آموزش باشند.
استاندار هرمزگان با اشاره به اهمیت مدرسهسازی در توسعه پایدار کشور گفت: آموزش، رکن اساسی توسعه است و اگر میخواهیم جامعهای توانمند، پویا و آیندهنگر داشته باشیم، باید برای آموزش نیروی انسانی از کلاسهای درس ابتدایی تا دانشگاه و آموزشهای مهارتی اهمیت قائل شویم.
آشوری تازیانی همچنین از برنامهریزی برای ساخت هنرستانهای تخصصی در جوار صنایع استان خبر داد و گفت: یکی از سیاستهای جدی ما ادامه مسیر برای پیوند زدن نظام آموزش با نیاز بازار کار است که با مشارکت صنایع بزرگ استان در قالب مسئولیت اجتماعی و با هدف تربیت نیروی ماهر دنبال میشود.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: آنچه در حال وقوع است، نه یک پروژه عمرانی ساده، بلکه یک حرکت ملی برای بازتعریف جایگاه آموزش در توسعه کشور است که با همراهی مردم، خیرین و بنگاهها، مدرسهسازی در هرمزگان به یک نهضت واقعی تبدیل شده است.
اقدامات ارزنده نوسازی مدارس در هرمزگان
ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان در سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در زمینههای مختلف انجام دادهاست. در سال گذشته این ادارهکل در زمینه جذب مشارکت خیرین مدرسهساز رشد بسیار خیرهکنندهای داشته است به نحوی که حتی در شش ماهه نخست سال گذشته این اداره توانست بیش از تعهد خود که ۹۰۰میلیارد تومان بود را جذب نماید و تا پایان آذر ماه دو برابر تعهد خود در زمینه مشارکت خیرین را به ثمر برساند و تا پایان سال روند جذب مشارکت خیرین ادامه داشت.
خیرین مدرسهساز یکی از مهمترین ظرفیتهای استان هرمزگان میباشد که تاکنون نیز از این ظرفیت به خوبی استفاده شده و باید این روند ادامه و مورد حمایت مسئولان استانی قرار بگیرد. نوسازی مدارس در شهرهای مختلف استان تلاش نموده تا سرانه آموزشی را به سرانه کشوری برساند که در شهرهایی مانند جاسک حتی سرانه از کشوری نیز بالاتر رفتهاست. در شهر بندرعباس که از کمبود شدید فضای آموزشی رنج میبرد، در سال گذشته نزدیک به بیست فضای آموزشی دوازده تا هجده کلاسه در دست اقدام برای ساخت میباشد که با ساخت این مدارس تحول خوبی در این شهر نیز رخ خواهد داد.
نکته مهم این است که برای اینکه این مهم محقق شود باید از روند مدرسهسازی که اکنون شکل گرفتهاست حمایت شود و همانطور که اکنون استاندار هرمزگان نیز در زمینه تحقق رفع کمبود فضاهای آموزشی حمایتهای خوبی انجام داده است، نیاز است صنایع و بنگاههای اقتصادی استان نیز پای کار مدرسه سازی آمده تا کمبودهایی که در این زمینه در سطح استان وجود دارد از بین رفته و عدالت در فضای آموزشی در سراسر استان برقرار شود و دانشآموزان در آرامش و امنیت به تحصیل بپردازند و دیگر شاهد وجود مدارس تخریبی در سطح استان نباشیم.
ثبت دیدگاه