حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۳ Tuesday, 21 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4222 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 129×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • اجراي طرح کلید به کلید در بافت فرسوده هرمزگان قفل است
    ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۴:۵۶
    شناسه : 10671
    بازدید 1426
    23
    املاک فرسوده ای که هنوز بی سند مانده اند گزارش اختصاصی // احیای بافت های فرسوده در کشور بعد از زلزله غمبار بم و فوت ده‌ها هزار نفری براثر فروریختن خانه‌های قدیمی فرسوده این شهر ومدفون شدن ساکنان زیر آوار خانه‌ها با جدیت بیشتری مطرح شد و در دو دهه گذشته و در دولت های مختلف با فراز و نشیب‌هایی این طرح اجرا شد، اما بدلیل بی‌توجهی یا کم‌توجهی برخی دولت‌ها به حوزه احیای بافت های فرسوده، همچنان بافت فرسوده در کشور در حال افزایش است.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// احیای بافت های فرسوده در کشور بعد از زلزله غمبار بم و فوت ده‌ها هزار نفری براثر فروریختن خانه‌های قدیمی فرسوده این شهر ومدفون شدن ساکنان زیر آوار خانه‌ها با جدیت بیشتری مطرح شد و در دو دهه گذشته و در دولت های مختلف با فراز و نشیب‌هایی این طرح اجرا شد، اما بدلیل بی‌توجهی یا کم‌توجهی برخی دولت‌ها به حوزه احیای بافت های فرسوده، همچنان بافت فرسوده در کشور در حال افزایش است.
    در استان هرمزگان و شهر بندرعباس بیشتر املاک در بافت فرسوده و محلات حاشیه ای فاقد سند هستند و از دريافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده محرومند که بعد از وقفه ای طولانی، در دولت سیزدهم در نیمه دوم سال گذشته قرار شد به این املاک واملاکی که قبل از سال ۱۳۹۴ در اراضی دولتی ساخته شده اند، سند داده شود که تا ۲۰۰متر بصورت قیمت منطقه ای و مابقی متراژ املاک نیز با نرخ کارشناسی محاسبه شوند که برخی از خانواده‌های محروم ساکن در این مناطق توان پرداخت همین مبالغ را نیز ندارند.

    برخی از املاک نیز در محلات و مناطقی قرار دارند که متعلق به دولت نیست و به شهرداری ها تعلق دارند که شورای شهر بایستی نرخنامه دهد و برای محلاتی مانند آیت‌ا… غفاری، کوی ملت و… که بیشتر ساکنان توان پرداخت این هزینه ها را ندارند و برخی هم که مراحل اداری را انجام داده اند و مدارک شان از مدت‌ها قبل به ثبت اسناد تحویل داده شده است، همچنان سندشان صادر نشده است.

    برخی محلات مانند اسلام آباد که بخشی از اراضی به بنیاد مستضعفان تعلق دارد و این نهاد اعلام کرد سهمش را بصورت رایگان به ساکنان واگذار می کند و این اقدام شروع شد، اما تعداد زیادی از ساکنان این محله از جمله ساکنان کوچه دلاوران ۷ که بارها گزارشش را منتشر کردیم نیز که بایستی استعلام موقعیت ملک شان را از شهرداری به بنیاد ببرند، شهرداری در استعلام قید می کند که این ملک موقعیت تجاری دارد و درحالیستکه اگر در آن منطقه و کوچه طرح بازگشايي اجرا شود و خانه ای در پلاک اول قرار گیرد، شاید در آینده ملک موقعیت تجاری پیدا کند که برخی از ساکنان که چهار دهه در آن کوچه ساکنان هستند، همواره به آنها گفته شده که خیابانی احداث می شود و بعد از چهار دهه از خیابان‌کشی و بازگشايي معبر خبری نیست و چهار دهه دیگر نیز شاید اقدامی نشود و فقط این موضوع باعث شده به آنها بگویند موقعیت ملک تجاری است و بنیاد مستضعفان هم گفته به املاک با موقعیت تجاری، اراضی اش را رایگان واگذار نمی کند و ساکنان نتوانسته اند سند املاک را اخذ نموده و با استفاده از تسهیلات نوسازی، نسبت به بازسازی املاک شان اقدام نمایند.
    با وضعیت فعلی بسیاری از املاک فرسوده در این مناطق بیم آن می رود که درصورت وقوع زلزله‌ای با درجه ریشتر بالا که مرکزش در شهری مانند بندرعباس باشد، ده‌ها هزار ملک فرسوده فروبریزد و صدها هزار نفر از ساکنان در زیر آوار این املاک قدیمی و فرسوده مدفون شوند که بایستی تا قبل از وقوع این فاجعه انسانی، از کشتار و دفن دست جمعی خانواده های محروم حاشیه‌نشین در این مناطق تدبیری اندیشیده شود. ساکنان‌ محلات حاشیه ای و بافت فرسوده بندرعباس همچنان از بسیاری از امکانات محرومند واز تبعیض ها ناراضی‌اند و در دو دهه اخیر گزارش های زیادی را از این مناطق منتشر کردیم، اما متاسفانه اقدام مناسبی برای بازگشايي معابر، کمک به مردم برای احیای بافت‌های فرسوده، افزایش خدمات‌رسانی، ارتقای امنیت و… صورت نگرفته است و وضعیت این مناطق تغییر محسوسی نداشته است.

    در دولت سیزدهم و در طرحی اعلام شده است که املاک فرسوده را با املاک نوساز یا زمین معاوضه می شود که البته حتی برای اجرای این طرح بایستی املاک سند داشته باشند که بسیاری از املاک بنا به دلایل اقتصادی خانواده ها و موضوعاتی که شرحش را در بالا نوشتم، موفق به اخذ سند نشده اند که بایستی در گام نخست موانع برطرف و تمام املاک سند دار شوند و سپس برای بازسازی یا تعویض اقدام شود.
    عملیات اجرایی طرح کلید به کلید در بافت‌های فرسوده به زودی آغاز می‌شود
    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از افزایش بانک‌های عامل در رابطه با اعطای تسهیلات نوسازی در بافت‌های فرسوده خبر داد و گفت: مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت می‌توانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که به زودی عملیات اجرایی در سراسر کشور، آغاز
    خواهد شد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که انبوه‌سازان، سازندگان‌، توسعه‌گران‌، سرمایه‌گذاران، انگیزه کافی برای ورود به محلات و بافت فرسوده را ندارند، اظهارکرد: آن‌ها نیازمند بسته‌های تشویقی موثر هستند که با استفاده از آن بتوانند نامعادله را به معادله اقتصادی تبدیل کنند.
    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که در محدوده بافت‌های فرسوده چنانچه هر فردی به هر طریقی مبادرت به نوسازی بناهای فرسوده داشته باشد، از مزایای بسته‌های تشویقی ۱۹ گانه بهره‌مند خواهد شد، گفت: انتظار داریم همه شهرداری‌ها بسته‌های تشویقی را که تکلیف قانونی است، اجرا کنند.
    رئیس هیأت‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، تصریح کرد: متقاضیان می‌توانند شکایت‌ها و گزارش‌های خود را در رابطه با عدم همکاری شهرداری‌ها در اجرای بسته‌های تشویقی ۱۹ گانه را از طریق تارنمای شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس (www.udrc.ir) یا به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ اطلاع دهند.
    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارکرد: در بافت‌های فرسوده به دلیل مخاطرات احتمالی و حوادث غیر مترقبه نظیر زلزله، سیل و … راهی جز شتاب‌بخشی به نوسازی بناهای فرسوده نداریم و این امر جز همیاری و مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.
    عملیات اجرایی طرح کلید به کلید به زودی آغاز می‌شود
    آئینی همچنین به طرح کلید به کلید در بافت‌های‌ فرسوده شهری ( موضوع بند ث تبصره ۱۱قانون بودجه سال ۱۴۰۲) اشاره کرد و گفت: مالکان در محلات فرسوده در صورت واگذاری ملک خود به دولت می‌توانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که به زودی عملیات اجرایی در سراسر کشور، آغاز خواهد شد.
    معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در آینده نزدیک «طرح جهادی تبیین مشوق‌های نوسازی مسکن» با مشارکت مردم اجرا می‌شود که براساس آن گروه‌های جهادی، بسیج محلات، دانشجویان و نیروهای داوطلب با مراجعه به درب منازل در محلات هدف، تمامی مشوق‌های دولت و شهرداری‌ها اعم از بسته‌های اداری، مالی، شهرسازانه و زمین معوض را به صورت چهره به چهره به اطلاع مردم خواهند رساند.
    بازآفرینی نیازمند کار جهادی است
    وی با اشاره به این که در طرح جهادی تبیین مشوق‌های نوسازی مسکن از تمامی ظرفیت‌های شهرداری‌ها نظیر دیوارنوشت در سطح محلات فرسوده استفاده خواهد شد، توضیح داد: در جلسه اخیر شورای عالی مسکن، رییس‌جمهور بر کار جهادی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده تاکید و اعلام کرد، موضوع بازآفرینی شهری نیازمند کار جهادی است. دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به حمایت صد درصدی وزیر راه و شهرسازی از حوزه بازآفرینی شهری، گفت: هم‌اکنون، مشکل‌ هزینه بیمه در صدور پروانه ساختمانی در محلات فرسوده با همراهی و همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان حل شده است.
    افزایش بانک‌های عامل برای پرداخت تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگو با برنامه روی خط اقتصاد شبکه رادیویی اقتصاد از افزایش بانک‌های عامل در رابطه با اعطای تسهیلات نوسازی در بافت‌های فرسوده خبر داد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.