دریانیوز// کلنگ ساخت واحد بخار نیروگاه آلومینیوم المهدی به زمین زده شد. مراسم کلنگزنی این پروژه با حضور استاندار هرمزگان، مرادی و جراره نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان صمت هرمزگان، محمد اولیاء مدیرعامل گروه مپنا، حمید رجب پور مدیرعامل و هیئت مدیره شرکت آلومینیوم المهدی برگزار شد.
حرکتی مهم برای رفع ناترازی برق
استاندار هرمزگان در مراسم کلنگزنی پروژه ساخت واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی آلومینیوم المهدی، بر اهمیت این پروژه در توسعه همهجانبه استان تأکید کرد. وی با اشاره به سرمایهگذاری ۱۱۰ میلیون یورویی گروه مپنا و مشارکت سایر بنگاههای اقتصادی در این پروژه، اظهار داشت که ساخت این واحد طی ۳۲ ماه انجام خواهد شد. بهرهبرداری از آن علاوه بر کمک به رفع ناترازی برق در سطح ملی، نقش بسزایی در تأمین برق پایدار مجتمع آلومینیوم المهدی دارد و تضمینکننده پایداری تولید این مجموعه صنعتی بزرگ خواهد بود.
مزایای زیستمحیطی و اشتغال
استاندار هرمزگان با بیان اینکه واحد نخست ۱۸۰ مگاواتی این نیروگاه پیشتر وارد مدار شده، خاطر نشان کرد: «رویکرد مشارکتی بنگاههای اقتصادی در تأمین و تولید برق، اقدامی ارزشمند و اساسی است که گروه مپنا در این زمینه پیشگام بوده و با حمایت و پشتیبانی مالی سایر مجموعهها، شاهد تسریع در اجرای این پروژه مهم خواهیم بود. وی به مزایای زیستمحیطی این پروژه نیز اشاره کرد و گفت: «واحد بخار در کنار واحد گازی نیروگاه، علاوه بر افزایش راندمان تولید و افزایش تولید برق، به کاهش آلودگی هوا نیز کمک میکند که در جهت حفظ محیط زیست و توسعه پایدار یک گام مؤثر به شمار میرود. وی همچنین به نقش این پروژه در ایجاد اشتغال پایدار در استان اشاره کرد و افزود: «راهاندازی این واحد از نیروگاه افزایش تولید را در پی دارد و فرصتهای شغلی جدیدی را برای نیروهای کار استان ایجاد خواهد کرد و به پایداری اشتغال در هرمزگان کمک خواهد کرد.
احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، نیز در این مراسم بیان داشت: این پروژه گامی مهم در جهت تأمین انرژی پایدار و توسعه صنایع هرمزگان محسوب میشود.» وی افزود: «این پروژه نه تنها به تأمین برق مورد نیاز تولید آلومینیوم کمک میکند، بلکه به بهرهوری بیشتر و صرفهجویی در مصرف منابع انرژی نیز منجر خواهد شد. مرادی با اشاره به وجود حدود ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور، اظهار داشت: با تفاهمنامههایی که بین وزارت نیرو و صمت انجام شده، قرار است ۱۰ هزار مگاوات از این ناترازی توسط صنایع برطرف شود. وی همچنین از گروه مپنا که بخشی از این مشکل را رفع میکنند، تشکر کرد و افزود: این مسئله برای کل کشور باید حل شود و همه باید تلاش کنیم تا این مهم اتفاق بیفتد.
اهمیت پروژه
مدیرعامل گروه مپنا در این مراسم تأکید کرد که این پروژه به دلیل عدم مصرف سوخت جدید، تأثیرات زیستمحیطی زیادی خواهد داشت و روزانه یک میلیون متر مکعب گاز طبیعی را که معادل کاشت ۳۰ میلیون درخت است، صرفهجویی خواهد کرد. وی افزود: این مدل تأمین مالی که توسط منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس و گروه مپنا انجام شده است، به تأمین مالی مستقل از بودجههای دولتی کمک میکند.
ویژگیها و مدل تأمین مالی
مدیرعامل گروه مپنا توضیح داد: این پروژه با توافقی که بین منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس و گروه مپنا انجام شده، تأمین مالی میشود و صنایع مستقر در این منطقه سهمی از تولید واحد بخار خواهند داشت. وی گفت: این اقدام، تأمین مالی پروژه را مستقل از بودجههای دولتی ممکن میسازد و این مدل به دلیل عدم مصرف سوخت جدید، تأثیرات زیستمحیطی زیادی خواهد داشت و روزانه یک میلیون مترمکعب گاز طبیعی را صرفهجویی خواهد کرد که معادل کاشت ۳۰ میلیون درخت است. وی ابراز امیدواری کرد: این مدل بتواند در سایر مناطق کشور نیز توسعه یابد.
راهحل کارآمد و بهصرفه
فاطمه جراره، دیگر نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، در این مراسم گفت: «یکی از موضوعاتی که این روزها بیشتر با آن مواجه هستیم، مسئله ناترازی برق است. وی افزود: «این پروژه که یک راهحل بسیار کارآمد و بهصرفه برای کشور محسوب میشود، میتواند قسمتی از ناترازی برق صنایع را برطرف کند و ما باید با همدلی و همکاری در کنار هم باشیم تا بتوانیم سریعتر این کار را به سرانجام برسانیم.» جراره همچنین خاطرنشان کرد: «نمایندگان، مدیران و استاندار هرمزگان همیشه در این مسائل پیشقدم بودهاند و همکاری لازم را داشتهاند.وی ابراز امیدواری کرد: «موضوع ایفای مسئولیتهای اجتماعی نیز بسیار حائز اهمیت است و مردم استان باید بهرهمندی بیشتر و بهتری داشته باشند و امیدوارم که با کمک شما شاهد توسعه و شکوفایی استان باشیم و مردم نیز از این توسعه بهرهمند شوند.»
بهرهبرداری از واحد دوم گازی در فروردین
مدیرعامل آلومینیوم المهدی نیز در این آیین، گفت: «همزمان با نیمه شعبان، مراسم کلنگزنی ساخت واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی آلومینیوم المهدی با حضور استاندار هرمزگان برگزار شد. این اقدام یک اتفاق مبارک در مجموعه آلومینیوم المهدی است که با هدف رفع ناترازی برق و تأمین نیازهای تولید آلومینیوم به برق انجام میپذیرد. وی اعلام کرد: «مجموعه مپنا از سه سال گذشته در جهت رفع ناترازی برق هرمزگان و برطرف نمودن نیازهای تولید آلومینیوم به برق، پروژه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی را در آلومینیوم المهدی مصوب، طراحی و به اجرا درآورده است.»
رجبپور بیان داشت: «نیروگاه المهدی شامل دو واحد گازی هرکدام به ظرفیت نامی ۱۸۳ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات است که در مجموع ظرفیت نامی ۵۴۶ مگاوات را تأمین میکند.» وی افزود: «واحد اول گازی در فروردین سال جاری با حضور علی آبادی، وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت افتتاح و به بهرهبرداری رسید و هماکنون برق تولیدی آن به شبکه استان متصل است.» مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی همچنین اضافه کرد که واحد دوم گازی با پیشرفت بالای ۹۰ درصد تا سال آینده در فروردین ماه با حضور مقامات استانی راهاندازی و به شبکه متصل خواهد شد.
مزایای پروژه و راندمان بالا
رجبپور در رابطه با پروژه واحد بخار که آغاز به کار کرد، عنوان داشت: «این پروژه ظرف مدت ۳۲ ماه آینده با سرمایهگذاری نزدیک به ۱۱۰ میلیون یورو و با مشارکت برخی از صنایع فولادی استان به اجرا و بهرهبرداری خواهد رسید.» وی افزود: «از نکات بارز نیروگاه سیکل ترکیبی میتوان به راندمان بالا و صرفهجویی در مصرف سوخت اشاره کرد. راندمان سیکل گازی فعلی حدود ۳۶ درصد است، اما با تکمیل سیکل ترکیبی، راندمان به بالای ۵۰ درصد ارتقا خواهد یافت. این افزایش راندمان موجب صرفهجویی حدود یک میلیون مترمکعب گاز در روز خواهد شد که با توجه به کمبود گاز در کشور، ارزش بسیار زیادی دارد.»
صنایع به کمک صنعت برق آمدهاند
خلیل قاسمی، رئیس سازمان صمت هرمزگان، نیز در این آیین اظهار داشت: «در برنامه قبلی شاهد بودید که توسعه صنعتی استان در زنجیره فولاد، واحدهای پاییندستی آلومینیوم و زنجیره شیشه به عنوان اهداف کلان هدفگذاری شده است.» وی افزود: «خوشبختانه تمامی پروژهها آغاز شدهاند و یکی از موضوعات مهم استان تأمین گاز و برق است که شاهد هستیم خود صنایع به کمک صنعت برق آمدهاند.
رئیس سازمان صمت هرمزگان خاطرنشان کرد: «ما در این مجموعه بنا داریم تولید برق واحدهای صنعتی را به بیش از ۵۰۰ مگاوات برسانیم و پروژهای که شروع شد، بخشی از این برنامه است. البته باید این ظرفیت را به بیش از هزار مگاوات برسانیم تا صنایع بتوانند انرژی مورد نیاز خود را تأمین کنند و واحدهای تولیدی دیگری که در اختیار وزارت نیرو هستند نیز بتوانند خدمات لازم را برای مردم ارائه دهند.
ثبت دیدگاه