دریانیوز// در دین مبین اسلام، شرط قبولی دیگر اعمال نیک انسان، این است که نماز، مورد قبول واقع گردد و والاترین فریضه بعد از ولایت است، در روایات آمده: «کسی که نماز را سبک بشمارد مورد شفاعت اهل بیت (ع) قرار نخواهد گرفت». خداوند در آیه ۱۰۳ سوره نساء فرموده: بیگمان اقامه نماز بر مؤمنان فرض و دارای اوقات معلوم و معین است، از آیات قرآن چنین استنباط میشود که نماز یک تکلیف الهی بوده و می توان از آن به بهترین و مؤثرترین عامل خوشبختی و عاقبت به خیری انسان و بهترین و محبوب ترین عمل نزد خداوند متعال نام برد.اقامه فریضه پر اهمیت نماز، شرایطی دارد که یکی از مهمترین آنها، اقامه نماز در اول وقت است، ادای این فریضه الهی در وقت آن یکی از نکته ها در مراتب و محافظت از نماز است.
امامان و پیشوایان دینی، تاکید فراوانی بر اقامه نماز اول وقت داشته و به تاخیر انداختن این فریضه واجب را جایز نمی دانستند، زیرا خواندن نماز اول وقت، دارای برکات و فواید فراوانی است و کسی که نماز خود را سبک نشمارد و در اول وقت بخواند، از این برکات بهره خواهد برد. نماز، آثار و برکات فراوانی دارد که برجستهترین اثر و برکت آن، رسیدن به آرامش روحی و روانی است، چراکه نماز یاد خدا را در دل زنده میکند و یاد خدا ریشه تمام خوبیها و زیباییها است که باعث آرامش دل میگردد. در آیه ۲۸ سوره رعد آمده است: «الا بذکر الله تطمئن القلوب.»
یکی از ویژگیهای مثالزدنی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره)، آرامش روحی و روانی اوست. با تأمل در سیره رفتاری و عملی امام راحل، در مییابیم که ایشان این آرامش را از طریق ذکر و یاد خدا و نماز که مصداق برجسته ذکر خداست بدست آورده بودند، مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت فریضه باارزش نماز تأکید میکنند و همگان، بخصوص قشر جوان را بر انجام این فریضه الهی توصیه مینمایند.اهمیت اقامه نماز اول وقت تا حدی است که آیتالله مجتهدی تهرانی(ره)، بیان کردهاند که کساني که به هر دری میزنند اما کارشان درست نمیشود برای این است که نماز اول وقت نمیخوانند، جوانها به شما توصیه میکنم اگر میخواهید هم دنیا داشته باشید و هم آخرت، نماز را اول وقت بخوانيد.
تربیت دینی کودکان و نوجوانان، یکی از حساسترین مسائل تربیتی است، از نظر دین مبین اسلام، این نوع تربیت باید قبل از تولد شروع شده و از بعد از تولد در سنین کودکی و نوجوانی ادامه داشته باشد. امام صادق(ع) پيرامون تربیت دینی فرزندان چنین میفرماید: «ما کودکان خود را از سن پنج سالگی به نماز، وا می داریم، شما نیز کودکان خود را از سن هفت سالگی، امر به نماز کنید. ما کودکان خود را از سن هفت سالگی به روزه گرفتن (به مقداری که طاقت دارند)، وا می داریم و وقتی عطش بر آنها غلبه کرد افطار می کنند، شما هم کودکان خود را از سن ۹ سالگی به روزه گرفتن امر کنید به مقداری که طاقت دارند….»
ثبت دیدگاه