دریانیوز// بیشترین آمار بیکاری کشور به استان هرمزگان علی رغم اینکه این استان قطب تجارت و اقتصاد کشور می باشد، تعلق دارد.
هنگامیکه به صنایع و بنگاه های اقتصادی فعال در استان انتقاد می شود که چرا در دو سه دهه اخیر نیروی انسانی مورد نیازتان را از سایر استان های کشور تامین می کنید و جوانان استان بیکارند و مجبورند به سمت مشاغل کاذب بروند، آنها عنوان می کنند که نیروی ماهر موردنیاز صنایع در استان تربیت نشده اند. متاسفانه اداره کل آموزش فنی و حرفه ای و دانشگاه های استان نیز در این سال ها نتوانسته اند نیروی مورد نیاز صنایع را تامین کنند.
در تدبیری که استاندار هرمزگان اندیشیده اند، هنرستان های جوار صنایع راه اندازی شده اند و درحال افزایش هستند تا تربیت نیروی انسانی صنایع و معادن از مدارس آغاز شود که اقدامی مبتکرانه و آینده ساز است که این اقدام قابل تحسین است و انتظار می رود این رویه تداوم یابد و دانش آموزان ترغیب و تشویق شوند در این هنرستان ها تحصیل کنند و جهت ورود به رشته های فنی دانشگاهی و بازار کار آماده شوند.
استاندار هرمزگان چند روز قبل هم از انعقاد تفاهمنامه راهاندازی ۱۵ هنرستان و رشتهی جدید در سطح استان خبرداد و گفت: با این ۱۵ هنرستان آمار هنرستانهای استان ۲۷ عدد خواهد شد، همچنین بیش از ۴ میلیارد تومان فقط برای ۲ هنرستان تامین اعتبار و تجهیزات کردهایم.
طی مراسمی با حضور مهندس مهدی دوستی استاندار هرمزگان و حضور ویدئو کنفرانسی محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جمعی از مدیران کل دستگاههای اجرایی و فرمانداران، مراسم انعقاد تفاهمنامه راهاندازی ۱۵ هنرستان و رشتهی جدید در سطح استان برگزار شد.
دوستی در این آیین اظهارداشت: آموزش متناسب با شغل یک ضرورت اساسی است و ما در کشور در گفتمان توسعه مثالهایی از آن میبینیم که سیستم آموزشی آلمان و کره از مثالهای واضح آن است.وی افزود: در استان صنعتی مانند هرمزگان اگر میخواهیم به توسعه پایدار برسیم باید آموزشهایی متناسب به بازار داشتهباشیم، تمرکز بر این مهم یک اصل است و حضرت آقا مسیر را به وضوح روشن کردهاند و میزان ولایتپذیری ما با اقدامات عملی در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب مشخص میشود که یکی از حوزههای آن مهارت محور کردن آموزشها است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان تاکیدکرد: سرفصلهای دروس نیز باید متناسب با نیاز صنایع باشد و لازم است وزارت آموزش و پرورش در این حوزه همکاری داشته باشد چرا که صنایع نیز آمادگی کامل دارند و در واحدهای آموزش خود میتوانند مساعدت کنند.
دوستی ادامه داد: آمادگی داریم آموزش معلمان را به عنوان محور توسعه آموزش دنبال کنیم و تا قبل از مهر ماه بازدیدهای عملی معلمان از بخشهای مختلف صنایع انجام پذیرد، اما لازم است وزارت آموزش و پرورش مشوقهایی را نیز به این منظور قرار دهند.
وی تصریح کرد: این آموزشها سبب رشد همزمان هم صنعت و هم آموزش خواهد شد و از این باب ما کاملا حمایت و استقبال میکنیم و امیدواریم که این آموزشها موجب تحول در فرهنگ کار و بازار کار شود، ضمن اینکه باید بتوانیم انرژی جوانی، جوانان کشور را وارد بازار کار کنیم، نه اینکه انرژی جوانان را نگهداریم و در زمانی که منحنی انرژی رو به پایین است آنها وارد اشتغال کنیم و منافع کشور تامین نشود.
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه سال گذشته در استان ۱۲ هنرستان تخصصی ایجاد شد گفت: با این ۱۵ هنرستان که از ابتدای مهرماه آغاز به کار خواهند کرد، آمار هنرستانهای استان به عدد ۲۷ خواهد رسید، تاکنون بیش از ۴ میلیارد تومان فقط برای ۲ هنرستان تامین اعتبار و تجهیزات کردهایم.
وی اظهار داشت: در هنرستانها تنوع هم وجود دارد و متناسب با صنایع و ظرفیتهای مختلف استان این هنرستانها طرح ریزی شده است، ما در حوزه شیلات و آبزی پروری، فولاد و معادن این هنرستانها را دیدهایم و رشتهها متناسب با نقشه توسعه صنعتی استان انتخاب شدهاند.
ثبت دیدگاه