حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 2 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4129 تعداد نوشته های امروز : 9 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 127×
  • تقویم شمسی

    دی ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
        فروردین »
     123456789101112131415161718192021222324252627282930  
  • ارتقای بازدهی در صنایع هرمزگان  با حضور روانشناسان ‌و مشاوران
    ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۸
    شناسه : 19937
    بازدید 1133
    9
    دریانیوز// مشاوره در تمام حوزه ها حائز اهمیت است و این اهمیت برهیچکس پوشیده نیست.
    ارسال توسط : نویسنده : علی زارعی منبع : روزنامه دریا
    پ
    پ

    دریانیوز// مشاوره در تمام حوزه ها حائز اهمیت است و این اهمیت برهیچکس پوشیده نیست.

    در استان هرمزگان که بدلیل وجود صنایع و بنگاه های اقتصادی ، قطب اقتصاد کشور لقب گرفته و ده‌ها هزار نفر در این مراکز صنعتی و تولیدی و… فعالیت دارند که شرایط کاری سختی را هم دارند و ضرورت دارد از روانشناسان و مشاوران مختلف در محیط کار هم‌بهره مند شوند. البته برخی از صنایع استان از روانشناسان و مشاوران در حوزه های موردنیاز استفاده می کنند تا کارکنان شان در حوزه های مختلف از مشاوره های روانشناسی، خانوادگی و… بهره مند شوند که در ارتقای بازدهی شغلی شان نیز اثرگذار است.

    جهت آشنایی بیشتر با اهمیت مشاوره در صنایع با «فاطمه فروزنده»روانشناس ومشاورخانواده که ارائه مشاوره در برخی از صنایع را نیز برعهده دارد ، به گفتگو نشستیم.

    دریا: با توجه به وجود ده‌ها صنعت و بنگاه اقتصادی بزرگ و کوچک در استان هرمزگان که کار کردن کارگران هم در صنایع سخت است، بنظرتان چه ضرورتی دارد که در این مراکز صنعتی، روانشناسان و مشاوران خانواده و.‌‌.. هم حضور داشته باشند ؟

    بطور کلی هدف از مشاوره، شناخت توانایی‌ها ، استعدادهای روانی ، عاطفی ، عقلانی ،اجتماعی و اخلاقی افرادو کمک به رشد همه جانبه آنها و پیشگیری از ابتلای آنان به مشکلات روانی است و اینکه بتوانند بهداشت روان خود که همانا رضایت‌مندی و احساس شادکامی است، کسب کنند و می دانیم که در برهه‌هایی از زندگی همه افراد در شرایطی حضور مشاور کمک می‌کند که از شرایط سخت هر چه سریعتر عبور کنند و کمترین آسیب را از نظر روانی تجربه کنند.

    در شرکت‌های صنعتی به دلیل نوع کار و سختی شرایط محیطی و شغلی نیروهای شاغل با مشکلات متعددی روبرو هستند . شرایط سخت کارها شامل سروصدا ،نور و گرما ، اشعه آفتاب ، گرد و غبار ، آلاینده های شیمیایی ،حقوق و دستمزد و دیگر مسائل مثل تعدیل نیروها که می‌تواند فشار روانی زیادی بر پرسنل شاغل در محیط‌های صنعتی وارد نماید. حضور روانشناس و مشاور با تجربه و حرفه ای می‌تواند با انجام مشاوره‌های فردی و آموزش های گروهی در کاهش فشارها کمک کند.

    دریا: باتوجه به فعالیت تان در برخی از صنایع استان، شیوه مشاوره و آموزش در این مراکز چگونه ودر چه زمینه هایی است ؟

    روانشناس و مشاور با تمام ابعاد رفتار نیروهای شاغل در محیط کار سروکار دارد و در زمینه ارتقاء سلامت روان و به حداکثر رساندن کار آیی کارکنان به فعالیت می پردازد. مشاور در این محیط ها در زمان بعد از آموزش و مشاوره فردی فعالیت دارد . در بعد آموزش به صورت گروهی با آموزش مهارت های اجتماعی مثل مدیریت استرس ، مدیریت خشم، تصمیم گیری در روابط بین فردی ، خود آگاهی و همدلی،پیشگیری از اعتیاد و فرزند پروری و همچنین مشاوره های فردی در اتاق مشاوره انجام می گیرد .

    دریا:بیشتر درخواست و مشکلات و دغدغه های فعالان در صنایع که فکر می کنید با حضور روانشناسان و مشاوران قابل حل است ، چیست ؟

    بیشترین دغدغه های فعالان شاغل در صنایع ،وجود استرس و نگرانی و اضطراب زیاد بین کارگران و حتی مدیران واحدهای مربوطه است که آن خود باعث کاهش بهره وری و حتی به دلیل پایین آمدن دقت کار به دلیل استرس باعث اتفاقات ناگوار و خطرات بدنی خواهد شد.

    دریا:این حضورها، مشاوره ها و آموزش ها چه اندازه برمیزان بازدهی کارکنان صنایع اثرگذار است؟

    بالطبع با انجام آموزش های گروهی ،مهارت‌های زندگی و مشاوره های فردی باعث افزایش توانمندی و آرامش آنها در حین انجام کار می‌شود و با یادگیری مهارت‌ها مثل روابط بین فردی و دیگر مهارت ها در رابطه کار فرما و کارگران تاثیر گذار خواهد بود .

    دریا:فکر می کنید اگر خانواده های کارگران و مهندسان شاغل در صنایع هم بتوانند از فرصت گفتگو با مشاوران خانواده و روانشناسان و‌‌‌… در محل کار همسرشان استفاده کنند، چه اثراتی بر خانواده و محیط زندگی و کاری شان خواهد داشت ؟

    آموزش مهارت های زندگی و مشاوره های فردی در ارتقاء سلامت روان کارکنان نقش مهمی داشته و می تواند در روابط خانوادگی، رابطه والد – فرزند و زوجین نیز تاثیر مثبت بگذارد. اگر صنایع فضایی را ایجاد کنند که هر چند ماه یک بار خانواده ها را هم دعوت می کردند و یک سری نکات آموزشی در جلسه مشترک آنها بیان می شد و در صورت لزوم خانواده ها هم در جلسات مشاوره فردی مشارکت داده می شدند، در روند مشاوره و کیفیت آن تفاوت چشمگیری حاصل می شد.

    دریا:مشاوره ها چه میزان بایستی بصورت انفرادی و چه میزان برای جمع کارکنان صنایع بایستی باشد و در جمع شان چه موضوعاتی بهتر است مطرح شود و مورد بررسی قرار گیرد؟

    مشاوره‌ها در صنایع باید به صورت فردی و هم در بعد آموزش انجام گیرد .ساعاتی از زمان حضور مشاوره باید صرف انجام مشاوره فردی و ساعاتی از آن بصورت آموزش گروهی باشد که همانطور که اشاره شد موضوعات آن مهارت‌های زندگی، پیشگیری از اعتیاد و فرزند پروری باشد .(روابط والد – فرزند – تعليم خانواده). اگر کارگر یا کارفرما در محیط خانوادگی خود آرامش داشته باشد ،قطعا در شغل خود نیز توانمند تر و موفق تر عمل خواهد کرد .

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.