دریا نیوز







بازار ماهی فروشان بندرعباس استاندارد نیست

دریا نیوز: در حالی در بازارماهی فروشان بندرعباس در محیطی سربسته واما بدون کولر و دارای پنکه ماهی و میگو عرضه می شود که در تعدادی بازارهای غیراستاندارد شهر هم آبزیان بدون هیچ نظارتی عرضه می شود

، 14:56   /   کد خبر: 33244   /   تعداد بازدید: 298


دریا نیوز: در حالی در بازارماهی فروشان بندرعباس در محیطی سربسته واما بدون کولر و دارای پنکه ماهی و میگو عرضه می شود که در تعدادی بازارهای غیراستاندارد شهر هم آبزیان بدون هیچ نظارتی عرضه می شود. درکنار همین بازار ماهی فروشان، ماهی فروشانی به فروش ماهی و میگو اقدام می کنند که حتی مانند بازارماهی فروشان رسمی، دارای کارت بهداشتی نبوده و آموزش های بهداشتی نمی بینند و برخی ماهی و میگو را در فضای باز ودر دمای بندرعباس که گاهی از مرز۴۰ درجه می گذرد، به فروش می رسانند و آب، جایگزین یخ می شود و ماهی و میگو در دمای زیرصفر ویا یخ نگهداری و عرضه نمی شوند. ازطرفی دیگر هم دیده می شود که ماهی و میگو را بر روی زمین به اصطلاح پاک می کنند.
گاهی برخی از افرادی که اقدام به تمیز وتکه کردن ماهی یامیگو می کنند، از شرایط ظاهری مناسبی هم برخوردار نیستند و برخی هم معتاد هستند که این وضعیت باعث گلایه مندی شهروندان شده است.

شهروندان گلایه مندند

یکی از شهروندانی که به بازار ماهی فروشان بندرعباس آمده است، باگلایه از وضعیت بازار ماهی فروشان بندرعباس که در پشت شهر، بازار روز وپشت مسجد کوفه، محله خواجه عطا و... وجود دارند، می گوید: در واقع بایستی ماهی در یخچال های استاندارد و در دمای مناسب نگهداری و عرضه شوند که در بندرعباس در هوای آزاد و حتی در تشت و روی زمین ماهی و میگو به فروش می رسد و روی همین زمین آلوده، ماهی و میگو را پاک و تکه تکه می کنند.بنظر می رسد شهرداری فقط اجاره غرفه اش را می گیرد و به استاندارد بودن فضای عرضه ماهی و میگو توجهی ندارد وسلامت مردم برای شان مهم نیست. حداقل با مسولان بهداشتی، دامپزشکی و... هماهنگ باشند تا بازارهای ماهی استاندارد وبهداشتی شوند. درب های بازار ماهی فروشان اصلی زنگ زده و کاشی وسرامیک ها شکسته شده اند. برخی یخچال ها هم مناسب نیستند. البته کارت بهداشت را گویا فقط در این بازار به همراه لباس متحدالشکل دارند.
شهروندی دیگر می گوید: قایق هایی که ماهی های تازه صیدشده مانند طلال، گاریز و... می آورند که هم ارزانتر وهم تازه تر می باشند، اما مکان مناسبی برای فروش ندارند ودر خیابان ماهیان را از تور جدا می کنند و روی زمین می ریزند و به فروش می رسانند و باعث تجمع مشتریان و شلوغی خیابان می شود که بایستی جایگاه ویژه ای رابرای این قایق ها در نظر بگیرند.از طرفی تعدادی دیگر از ماهی فروشان در خیابان کنار بازارماهی فرشان، بساط شان را پهن می کنند و ماهی و خرچنگ و میگو را در هوای آزاد می فروشند. آیا متولیان مربوطه این وضعیت را نمی بینند وآیا مسولان خودشان از همین بازارهای غیراستاندارد وغیربهداشتی ماهی و میگوی شان را می خرند؟
برخی از شهروندان هم می گویند که مسولان که سفرهای خارجی و داخلی زیادی می روند. آیادر آنجا به وضعیت بازارماهی فروشان دقت نکرده اند که حداقل الگو بگیرند واجازه ندهندکه ماهی را در دمای ۳۰تا۵۰ درجه ودرهوای آزاد وزیر نور مستقیم خورشید عرضه شود.

بازارهای غیررسمی که بصورت دستفروشی ماهی راعرضه می کنند، تایید نمی کنیم  

مدیرسلامت محیط کار مرکزبهداشت استان هرمزگان هم در واکنش نسبت به وضعیت بازارهای متعدد ماهی فروشان بندرعباس می گوید: در واقع بازار رسمی ماهی فروشان پشت، تنها همین بازاری است که در محیطی بسته قرار دارد ونظارت های بهداشتی بر آن صورت می گیرد و در شهربندرعباس تنها بازارهای شیلات و پشت شهر هم فقط بدلیل نبودن بازارمناسب وبنابه ضرورت که درحال حاضر فعال بوده ومنتظربهره برداری از بازار مناسب ماهی در بندرعباس هستیم، تایید کرده ایم .
وی افزود:دستگاه ناظر بر فراورده ای خام دامی، دامپزشکی است و مرکز بهداشت هم نظارت بهداشتی دارد وبه همین دلیل بازدیدهای مشترک را از این بازار داریم.  سایر بازدیدهای بازارهای ماهی فروشان سطح شهر که بصورت غیربهداشتی و دستفروشی ماهی عرضه می کنند، مورد تایید نبوده و همکاران بهداشت محیط فقط آموزش های لازم به آنها می دهند واین اماکن متاسفانه حداقل امکانات واستانداردهای عرضه ماهی و میگو راندارند.
ماشاا... مریدی اظهار داشت:  بازار رسمی فروش ماهی در پشت شهر  بندرعباس دارای شرایط استاندارد نیست  وبایستی متولیان مربوطه مکان مناسبی را راه اندازی کنند که شرایط مناسب و استانداردهای لازم داشته باشد که در حال حاضر این بازار، فاقد استانداردهای لازم می باشد.
وی بابیان اینکه بهداشت فردی شاغلان این بازار را تحت کنترل داریم؛ تصریح نمود: بهداشت محل ، بهداشت فردی شامل گرفتن گواهی بهداشت عمومی وکارت بهداشت توسط شاغلان در این بازار و همچنین نظارت بر ابزار آلات، یخچال و... داریم  واخطارهای لازم برای تعویض یخچال های نامناسب و غیراستاندارد نگهداری آبزیان به تعاونی ماهی فروشان داده ایم.
وی بابیان اینکه محیط بیرون این بازارچه که ماهی و میگو در شرایط بسیار نامناسب عرضه می شود، به هیچ وجه مورد تایید بهداشت نمی باشد و فروشندگان و شاغلان در این بازار و سایر بازارهای ماهی فروشان سطح شهر مانند بازار روز، خواجه عطا و... فاقد کارت بهداشتی فروشنده و ماهی پاک کن هستند و نظارتی برآنها وجود ندارد. زیرا این اماکن از حداقل امکانات و استانداردهای عرضه ماهی و میگو محروم هستند.
 مریدی اظهار داشت: بارها در کارگروه سلامت هم این موضوع را مطرح کرده ایم و اخطارهای لازم به متولیان بازار هم داده ایم.
مدیرسلامت محیط کار مرکزبهداشت استان می گوید: در واقع بازارماهی فروشان جزو مراکز حساس می باشد که هر ماه بایستی مورد بازدید قرار گیرند و بدلیل شرایط اقلیمی استان و گرمای هوا، هر ۱۵ روز هم با دامپزشکی بازدید مشترک را از بازارچه رسمی ماهی فروشان داریم وانتظار می رود متولیان مربوطه نسبت به احداث بازارچه استاندارد ماهی فروشان در بندرعباس اقدام کنند.
وی پیشنهاد نمود: بازارچه های محله ای استاندارد مانند بازار شیلات را می توان در نقاط مختلف شهر راه اندازی نمود تا شهروندان در نزدیکترین محل، ماهی ومیگوی موردنیازشان را در محیطی مناسب و بهداشتی تامین کنند؛ زیرا بازار فعلی درشان مردم شهر واستان نیست.باید بازارهای ماهی فروشان ساماندهی شوند واز ظرفیت بخش خصوصی هم می توان در این بخش استفاده نمود.
وی گفت:درشورای سلامت استان وشهرستان دراین خصوص هم اعلام نارضایتی کرده ایم.
مریدی بازدیدهای ماهیانه یا۱۵ روز، معرفی متخلفان به مراجع قضایی، تشکیل جلسات در شورای سلامت استان و کارگروه سلامت و امنیت غذایی که سال گذشته پنج کارگروه به موضوع ساماندهی فروش آبزیان وبخصوص بازارماهی فروشان بندرعباس اختصاص داشت ، تشکیل جلسه با تعاونی ماهی فروشان برای رفع نواقص دربازار ماهی فروشان را به عنوان مهمترین اقدامات وبرنامه های اجراشده در این حوزه در سال۹۶ نام برد.

علی زارعی/دریا