دریا نیوز







مدیرکل دامپزشکی هرمزگان: گوشت مصرفی از قصابی های مجاز خریداری شود

دریانیوز: مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان از شهروندان توصیه می شود گوشت های مصرفی خود را از قصابی های مجاز و دارای مجوز دامپزشکی خریداری کنند

، 14:10   /   کد خبر: 32487   /   تعداد بازدید: 138


دریانیوز: مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان از شهروندان توصیه می شود گوشت های مصرفی خود را از قصابی های مجاز و دارای مجوز دامپزشکی خریداری کنند.
به گزارش ایرنا، محمد جانباز در جمع خبرنگاران افزود: شهروندان گوشت دام را قبل از مصرف، برای پیشگیری از انتقال به بیماری تب کنگو به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند.
وی بیان داشت: همچنین مردم هرمزگان دام های نذری خود را از کشتارگاه های مجاز که مورد نظارت اداره کل دامپزشکی استان است، خریداری کنند و درهنگام ذبح دام از دستکش، ماسک و چکمه استفاده کنند.
در هفته گذشته یک قصاب بندرعباسی با علائمی شبیه به بیماری تب کنگو جان خود را از دست داده است که این مورد از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در دست بررسی است.
بیماری تب کریمه کنگو بیماری کشنده است که از حیوان به انسان سرایت می کند و این بیماری از راه کنه، گوشت های آلوده، خراش روی دست و همچنین از راه تنفس به انسان منتقل می شود.
تب شدید، سردرد، خونریزی زیر جلدی و افسردگی از علایم بیماری تب کریمه کنگو است.
بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد ( به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان). همچنین تماس با خون و بافت بیماران بخصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها گردد باعث انتقال بیماری می شود.
بیمار در طی مدتی که در بیمارستان بستری است بشدت برای دیگران آلوده کننده است.
افرادی که بیشتر در معرض خطر می باشند عبارتند از: دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی بیمارستان ها.
شروع علائم ناگهانی این بیماری حدود یک تا هفت روز طول می کشد .
متوسط سه روز ( بیمار دچار سردرد شدید ، تب، لرز، درد عضلانی ) بخصوص در پشت و پاها(، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور )حساسیت به نور می گردد.
ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می شود.
تب معمولا بین سه تا166 روز طول می کشد و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطه ای در کام نرم و سخت شایع هستند.
در این بیماری تغییرات قلبی عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون مشاهده می شود.
لازم به یادآوری است این بیماری از سال 78 در ایران شناسایی شد.