دریا نیوز







عسل ، منبع آنتي اكسيدان هاي مفيد

، 03:16   /   کد خبر: 2796   /   تعداد بازدید: 511


دريانيوز : اگر در پي بهترين نوع عسل هستيد انواع شهد گلهاي تيره تر را انتخاب كنيد كه زنبورهايي آنها را مي سازند كه ترشحات شيريني كه حشرات بر گياهان بر جاي مي گذارند يعني همان شهد گلها را جمع آوري مي كنند.
به گزارش هلث دي ، نتايج يك مطالعه جديد واريته هاي اسپانيايي نشان داده است عسل شهد گل در مقايسه با عسلي كه زنبورها از نكتار مي سازند سطوح بالاتري آنتي اكسيدان دارد اما متخصصان مي گويند همه انواع عسل بدون توجه به نوع آن براي سلامت مفيدند.
عسل علاوه بر ارزشي كه به عنوان يك شيرين كننده دارد حاوي آنتي اكسيدان هاي مفيدي است كه فعاليت ضد باكتريايي دارند.
در سالهاي اخير جايگاه عسل به عنوان ماده غذايي سالم به ويژه در سايه تحقيقاتي كه قدرت ضد ميكربي و محتواي بالاي آنتي اكسيدان هاي آن را نشان داده اند ثابت شده است.
در سال 2004 محققان طي يك ارزيابي دريافتند سطوح آنتي اكسيدان در افرادي كه بين چهار تا 10 قاشق چايخوري عسل در روز مي خوردند بيشتر بود. اما در آن زمان مشخص نبود كدام انواع بيشترين مقادير آنتي اكسيداني را داشتند.
در تحقيق جديد دو نوع عسل شامل عسل ساخته شده از شهد شكوفه گل ها يا نكتار و عسل شهد گل يا هاني ديو كه از يك ماده شيرين و چسبناك مترشحه توسط حشراتي كه روي گياه زندگي مي كنند توليد مي شود را مورد بررسي قرار دادند. نوع دوم فقط در برخي نقاط جهان يافت مي شود و در برخي نواحي غذاي لذيذي محسوب مي شد.
بر اساس نتايج اين بررسي عسل شهد گل يا هاني ديو سطوح بيشتري آنتي اكسيدان دارد. همچنين محققان دريافتند عسل هاي هاني ديوي اسپانيايي رنگ تيره تري دارند و اسيدي تر از نوع نكتاري هستند.
به گفته محققان عسل هاي تهيه شده در ساير نقاط جهان نيز بايد چنين ويژگي هايي داشته باشند اما مردم بايد توجه داشته باشند نبايد بيش از حد عسل مصرف كنند.
در واقع رژیم غذايي غني از آنتي اكسيدان هاي طبيعي شامل ميوه ، سبزيجات تازه ، روغن زيتون و عسل در جلوگيري به ابتلا به بيماري ها موثرند.
از طرفي عسل سرشار از كربوهيدرات است بنابراين مصرف كنندگان بايد توجه داشته باشند و حدود 80 درصد آن قند است بنابراين بايد به ميزان كافي و نه بيش از حد لازم در برنامه غذايي گنجانيده شود.