دریا نیوز







گياه ارغواني

، 00:00   /   کد خبر: 2324   /   تعداد بازدید: 493


دريانيوز : بادمجان گياهي يك ساله با برگ هاي بيضي شكل و متعلق به خانواده سيب زميني است و از زمان هاي بسيار قديم در هند كشت مي شده و از آنجا به نقاط ديگر جهان، راه يافته است.
چين از قرن نهم هجري شروع به كشت و زرع آن كرد. تجار انگليسي اين گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه به انگلستان برده و آن را كدوي گينه اي ناميدند.
در ايران نيز مرغوب ترين نوع آن را به كاشان نسبت مي دهند.بادمجان داراي كالري پايين است و ويتامين هاي گروه B ، A و C و مواد معدني مختلف از جمله كلسيم، فسفر، گوگرد، منيزيم، پتاسيم و آهن دارد.به دليل كم كالري بودن اين گياه، ماده غذايي مناسبي براي كساني است كه قصد كاهش وزن دارند.
اين گياه حاوي فيبر بالايي است از اين رو براي درمان يبوست نافع است و به دليل دارا بودن ويتامين ها و مواد معدني به علاوه فيبر براي مبتلايان به فشار خون بالا نيز سودمند است(به شرطي كه سرخ نشود).
بادمجان بايد كاملاً رسيده مصرف شود، چرا كه نارس آن داراي ماده اي سمي است و در كساني كه از آسم رنج مي برند، تحريك كننده به شمار مي آيد.تحقيقات جديد نشانگر آن است كه بادمجان داراي ماده اي ضدتشنج است و در درمان صرع اثر بسيار خوبي دارد.
مصرف بادمجان را به افرادي كه از مشكلات گوارشي رنج مي برند، توصيه نمي كنيم، همچنين به علت دارا بودن ماده اي سمي به نام سولانين براي افرادي كه حساسيت دارند، مناسب نيست، اين افراد به خصوص به نمونه هاي تخم  دار بادمجان حساسيت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم درد شده يا پوست بدنشان خارش پيدا مي كند و در مواردي مبتلا به كهير مي شوند.