دریا نیوز







سالمونلا مسموم مي‌كند

، 23:40   /   کد خبر: 2313   /   تعداد بازدید: 504


دريانيوز : در چند روز گذشته، خبر اول بسياري از خبرگزاري‌هاي خارجي در حوزه سلامت، به شيوع آلودگي گوجه‌فرنگي‌هاي مورداستفاده در رستوران‌هاي آمريكايي به انگل سالمونلا، اختصاص داشت.
گوجه‌فرنگي‌هاي آلوده به سالمونلا تاكنون 183 نفر از 21 ايالت آمريكا و كانادا را بيمار كرده‌اند.
اگرچه درحال حاضر اين بيماري به وسيله مركز كنترل بيماري‌هاي آمريكا تحت كنترل درآمده است، اما با اين وجود، شدت بيماري در 22 نفر به حدي بوده كه نياز به مراقبت‌هاي بيمارستاني داشته و بستري شده‌اند. گفته مي‌شود اين افراد به وسيله گوجه‌فرنگي‌هاي آلوده كه در رستوران‌ها خورده شده، به اين بيماري مبتلا شده‌اند.
سالمونلا، عامل بيماري تيفوئيد است كه ما ايراني‌ها آن را به نام‌ «حصبه» مي‌شناسيم و در فرم شديد بيماري معمولاً به دنبال مسموميت با سالمونلا، تب، اسهال خوني، تهوع، استفراغ و دردهاي شكمي عارض مي‌شود.
سازمان غذا و داروي آمريكا، درحال تحقيق براي يافتن مكاني است كه رستوران‌ها، گوجه‌فرنگي مصرفي خود را از آنجا خريداري مي‌كنند، اما تاكنون هيچ رستوران خاص يا مجموعه‌اي از رستوران‌ها به عنوان كانون‌هاي شيوع بيماري معرفي نشده است.
شيوع مسموميت‌هاي غذايي در آمريكا، سابق بر اين هم اتفاق افتاده بود، مثلاً در ماه آگوست و سپتامبر(شهريور ماه)، استفاده از اسفناج آلوده به ميكروب اي‌كولاي،  300نفر را بيمار كرد كه 3 نفر از آنها فوت كردند و بعدها مشخص شد منشأ آلودگي، مزرعه‌اي در كاليفرنيا بوده است.

هشدار براي سالمونلا
سالمونلا از آن باكتري‌هايي است كه از طريق آب و غذاي آلوده منتقل مي‌شوند، بنابراين پزشكان توصيه مي‌كنند براي رفع آلودگي از ميوه و سبزي‌هايي كه ممكن است به اين باكتري آلوده باشند، قبل از مصرف، آنها را كاملاً شست‌وشو دهيد و اگر احتياج به نگهداري در دماي يخچال دارند، مطمئن شويد كه در سرما نگهداري شده‌اند. آخرين و مهم‌ترين نكته هم اينكه نسبت به ضدعفوني دست‌ها و سطوحي كه مواد غذايي با آنها در تماس خواهند بود، دقت لازم را به كار ببريد.
مركز اطلاع‌رساني شيوع بيماري‌ها در آمريكا، تخمين مي‌زند سالانه 76 ميليون مورد از بيماري‌ها با منشأ غذايي در ايالات متحده وجود دارد و در هر سال حدود 500 نفر، در اثر چنين عفونت‌هايي جان خود را ازدست مي‌دهند.

مسموميت غذايي چيست؟
مسموميت‌هاي غذايي، گروهي از بيماري‌ها هستند كه در نتيجه مصرف مواد غذايي آلوده به باكتري‌ها، ميكروب‌ها و ويروس‌ها عارض مي‌شود و يكي از علائم معمول آن، اسهال است. همچنين ممكن است بيمار مبتلا به مسموميت غذايي دچار تهوع، استفراغ و دردهاي شكمي نيز باشد.
اينكه چقدر طول مي‌كشد تا علائم ظاهر شوند، بيماري چقدر خطرناك است و ممكن است چقدر ادامه پيدا كند، بستگي به نوع ميكروب بيماري‌زا و همچنين سلامت عمومي و قدرت بدني فرد دارد(افراد ضعيف‌تر زودتر بيمار مي‌شوند).
البته در بيشتر مواقع، مشكل در عرض چند روز درمان مي‌شود و نشانه‌ها خودبه‌خود از بين مي‌رود، اما با اين وجود برخي از انواع مسموميت غذايي ممكن است با خطرات بيشتري همراه باشند، مثلاً مسموميت به وسيله سالمونلا ممكن است تا يك هفته طول بكشد و فرد بيمار به مراقبت‌هاي بيمارستاني نياز پيدا كند يا نوعي از عفونت كه به وسيله اي‌كولاي (E-coli) ايجاد مي‌شود، مي‌تواند مشكلات حاد خوني و كليوي را براي فرد به وجود‌ آورد به خصوص اگر فرد آلوده شده كودك يا سالمند باشد.