دریا نیوز







قهوه: گذشته و حال متفاوت

، 03:14   /   کد خبر: 1967   /   تعداد بازدید: 472


 


دريانيوز : عليرغم همه مطالبي كه در گذشته در مورد خطرات نوشيدن قهوه ارائه مي‌شد ، تحقيقات جديد از اثرات سودمند و حفاظت بخش آن خبر مي‌دهند و اين موجب سردرگمي مصرف‌كنندگان شده است.
به طور كلي مطالعات اخير نشان مي‌دهند قهوه اثرات متعددي در مقابله با بيماري‌هاي مختلف شامل سرطان و ديابت دارد اما بايد توجه داشت كه از اين نظر جايگاهي مشابه با سبزيجات، ميوه‌ها و غلات سبوس‌دار ندارد.
بررسي‌هاي آزمايشگاهي حاكي از اين است كه تركيبات آنتي اكسيدان ضدالتهابي موجود در قهوه به كاهش خطر سرطان كمك مي‌كنند. همچنين قهوه سرعت عبور مواد زائد از دستگاه گوارش را تسريع مي‌نمايد. بدين معني كه زمان تماس تركيبات سرطان‌زا با روده كاهش مي‌يابد كه به نوبه خود از خطر سرطان كولون مي‌كاهد.

جلوگيري از ديابت

موضوع تاثير قهوه در پيشگيري از ديابت با مطالعات متعددي مورد تاييد قرار گرفته است. به طوري كه پس از در نظر گرفتن ساير عوامل موثر در ديابت مانند چاقي، رژيم غذايي و فعاليت بدني، اثر آن مشخص شده است.
براساس تحقيقات جديد مصرف متوسط قهوه با كاهش خطر ديابت نوع دو ارتباط دارد. محققان در تلاشند تاثير قهوه بدون كافئين را در مقايسه با نوع معمولي و دخالت كنترل وزن را در اين مورد بيابند.
ابتلا به فشار خون بالا و بيماري قلبي همواره از دغدغه‌هاي مربوط به نوشيدن قهوه بوده‌اند.
مطالعات اخير تاييد كرده‌اند كه قهوه فشار خون را بالا مي‌برد اما اين اثر در مورد نوشابه‌هاي غيرالكلي مشاهده شده است. يك توضيح علمي اين است كه تركيبات مفيد قهوه مي‌تواند با اثرات افزايش دهنده فشار خون آن مقابله كند.
هر دو نوع قهوه شامل معمولي و دكافئينه باعث شل شدن عضلات مي‌شوند كه از بالا آمدن اسيد معده به طرف گلو جلوگيري مي‌كند و بنابراين كساني كه به بيماري رفلكس (GERD) يا سوزش معده مبتلا هستند بهتر است مصرف اين نوشيدني را محدود كنند. به افرادي كه از بي‌خوابي رنج مي‌برند نيز همين كار توصيه مي‌شود.